Recent News

Daisypath Vacation tickers

Dienstag, 9. April 2013

Bécsi csapvíz

Eddig is tudtuk, de az iskolában is volt szó róla, hogy Bécsben a csapból nem a Duna vize folyik, hanem forrásvíz a hegyekből, főleg a stájer, de más részben az alsó-ausztriai Alpokból. Az, hogy egy ekkora várost forrásvízből lássanak el állítólag páratlan a világon. 2 vezetéken keresztül érkezik a víz a fővárosba, és úgy van megcsinálva, hogy nem kell hozzá szivattyú, energia vagy ilyenek, mert maga a vezeték természetes esése biztosítja a víz folyását. Sőt állítólag magából a vízfolyásból még energiát is nyernek, amit felhasználnak, kb. 20 ezer háztartás energia igényét tudják vele fedezni.
A terület, ahonnan a víz ered, a forrás környéke Bécs város tulajdona.
A víz jó minőségének köszönhető, hogy a bécsi éttermekben gond nélkül hoznak ki kancsóban ingyen csapvizet palackozott ásványvíz helyett. Ilyet tapasztaltunk Franciaországban is, Provence-ban.

forrás:de.wikipedia.org



3 Kommentare:

  1. Franciaországban általában mindenhol adnak vizet!
    Nálunk is a hegyi forrásvíz látja el a kis falunkat és a környező falvakat! Még soha ilyen szép nem volt a bőröm, mint ettől a víztől!
    Bécset ellátni viszont- nos, szenzációs! Rengeteg víz!

    Egyébként a franciáknál sokszor láthatod, hogy üveges vizet visznek haza, mert abban jobb minőségű a víz...Evianban pedig a termálfürdő mögött van egy kút állítólag, amiből csak evian folyik...:) Én még nem láttam, de az egyik hétvégén úgyis megyünk és megkeresem...

    Megérkezett a lap? Már kettőt küldtem...:)

    AntwortenLöschen
  2. na azt nem tudtam, hogy összefüggés van a víz és az arcbőr között. bár én is megfigyelhettem hogy amióta itt vagyok szebb az arcbőröm, de én annak tudtam be eddig, hogy mindennap fogyasztok joghurtot...mert végülis otthon is nagyrészt ásványvizet ittam és nem csapvizet.

    AntwortenLöschen
  3. Én a mosakodásra gondoltam, én is csak Eviant iszom...:)

    AntwortenLöschen


Flickr

Labels

adventi vásár (1) ádventi vásár (3) álláskeresés (3) Alte Donau (4) amazon (1) Anmeldebescheinigung (1) barátság (4) Bécs (2) bécsi étterem (1) bécsi fotók (7) bécsi kávéházak (4) bécsi mozik (2) Böjte Csaba (1) Bramberg am Wildkogel (1) bűnőzés (1) Burgtheater (1) cég (1) Colmar (1) családfakutatás (1) Da Capo Wien (1) DACH régió (1) Deutsch Perfekt (1) Donauinselfest (1) döntés (1) egy év (1) érzelmek (1) étterem (1) évkezdet (1) fotók (1) Freyung (1) Grinzing (1) Hallstatt (1) havazás (1) heiligenkreuz (1) hétvége (1) Hofburg (1) húsvét (2) IKI (1) Informatikai álláspiac (1) kábellopás (1) Kahlenberg (1) Karácsony (2) kastély (1) katasztrófa (1) képek (1) képeslap (1) kerékpárutak (1) kirándulás (3) kreatív (3) külföldi vélemény Pestről (1) lakás (1) Laxenburg (1) Leopoldsberg (1) levéltár (1) MA 35 (1) maradunk (1) Maria Theresia Platz (1) Mariazell (1) MÁV (2) mayerling (1) MINGO (1) mosókonyha (1) mozi (1) München (5) München in Motion (1) negatívumok (1) nyelviskola (3) nyelvrokonság (1) nyelvtanulás (5) nyelvvizsga (1) Opera (2) ORF (1) összegzés (1) osztrák világörökség (1) pozitívumok (1) Práter (3) program (1) Radio Niederösterreich (1) Railjet (1) Rathaus (1) recept (1) SAP piac (1) Schönbrunn (1) Schweizerhaus (1) Semmeringer Bahn (1) síelés (1) Spiele der Stadt (1) Spittelberg (1) strand (2) szánkópálya (2) szemétlerakó (1) templom (1) tűzijáték (1) újság (1) vállalkozás (2) vásár (1) vegyes (2) videóajánló (1) Vienna Time Travel (1) Volkstheater (1) vonatjegy (1) Wachau (1) Wien Museum (1)

Dieses Blog durchsuchen

Gesamtzahl der Seitenaufrufe