Recent News

Daisypath Vacation tickers

Donnerstag, 16. Januar 2014

8-12 fok, napsütéses idő - bajban vannak a sípályák

Ülünk a tévé előtt és hallgatjuk az időjárásjelentést, mit mond hétvégére. Aztán csak ámulunk és bámulunk, mikor kiderül, hogy január közepére napos, enyhe kiránduló időt mondanak, nyoma sincs a télnek. Sőt nem is olyan régen 16,9 fokkal megdőlt Ausztriában az abszolút aznapra eső melegrekord! Közben persze aggódunk, mert jövő hét végén mennénk síelni, amit egy éve várunk, s jót tenne a lelkünknek, meg persze a testünknek is. Sajnos tudjuk, hogy a célzott sípályán (Salzburg tartomány) ugyan van valamennyi hó, de kevés és rossz minőségű, hiszen ott se esett szinte semmi hó és ott is meleg van.

A napokban az újságok is foglalkoztak vele, hogy idén úgy látszik elmarad a tél. Egy helyen találóan megjegyezték, hogy a legtöbb síparadicsomban a völgyben olyan zöld minden mint a bécsi Práterben...
A magyarok által oly kedvelt Semmeringben például a 14 km sípályából csak 4 km használható, ami nagyon kevés. Az úgy összességében népszerű Kitzbühelen például csak 80 centi a hó és ott se üzemel az összes lift.

Ezekben a hó-ínséges napokban nő meg a jelentőségük a hóágyuknak, amikkel így-úgy legalábbis járhatóvá tudják tenni a pályákat. Ezeket a hóágyukat viszont csak a nagyobb síterepek engedhetik meg maguknak. Ausztria szerte az elmúlt években 800 millió eurót fektettek be hóágyukba, ezzel biztosítva, hogy meleg idő esetén meg tudják tartani a vendégek egy jó részét.
Átlagosan 3-4% kieséssel számolnak a hoteleknél, de érdekes helyzet figyelhető meg a sportboltokban is: a sífelszereléseket nem viszik, de a leleményesebb boltok váltottak és inkább biciklit meg futócipőt árulnak, amiből viszont sikerül is nekik eladni eleget, hogy ne legyen veszteségük.

Semmiképpen se jó ez az enyhe idő, mégha sokan élvezik is, hogy nincs hólapátolás, jégen csúszkálás és hasonlók. Viszont az összes bogár, kullancs, szúnyog is élvezi ezt, gond nélkül átellel, viszont a növények meg nem tudnak pihenni, számos fa, virág már hajt, már azon se lepődnék meg, ha a barka kivirágozna...

Mi megy egyelőre kivárunk, hátha mégis érdemes lesz elutaznunk. Reménykedünk!



Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen


Flickr

Labels

adventi vásár (1) ádventi vásár (3) álláskeresés (3) Alte Donau (4) amazon (1) Anmeldebescheinigung (1) barátság (4) Bécs (2) bécsi étterem (1) bécsi fotók (7) bécsi kávéházak (4) bécsi mozik (2) Böjte Csaba (1) Bramberg am Wildkogel (1) bűnőzés (1) Burgtheater (1) cég (1) Colmar (1) családfakutatás (1) Da Capo Wien (1) DACH régió (1) Deutsch Perfekt (1) Donauinselfest (1) döntés (1) egy év (1) érzelmek (1) étterem (1) évkezdet (1) fotók (1) Freyung (1) Grinzing (1) Hallstatt (1) havazás (1) heiligenkreuz (1) hétvége (1) Hofburg (1) húsvét (2) IKI (1) Informatikai álláspiac (1) kábellopás (1) Kahlenberg (1) Karácsony (2) kastély (1) katasztrófa (1) képek (1) képeslap (1) kerékpárutak (1) kirándulás (3) kreatív (3) külföldi vélemény Pestről (1) lakás (1) Laxenburg (1) Leopoldsberg (1) levéltár (1) MA 35 (1) maradunk (1) Maria Theresia Platz (1) Mariazell (1) MÁV (2) mayerling (1) MINGO (1) mosókonyha (1) mozi (1) München (5) München in Motion (1) negatívumok (1) nyelviskola (3) nyelvrokonság (1) nyelvtanulás (5) nyelvvizsga (1) Opera (2) ORF (1) összegzés (1) osztrák világörökség (1) pozitívumok (1) Práter (3) program (1) Radio Niederösterreich (1) Railjet (1) Rathaus (1) recept (1) SAP piac (1) Schönbrunn (1) Schweizerhaus (1) Semmeringer Bahn (1) síelés (1) Spiele der Stadt (1) Spittelberg (1) strand (2) szánkópálya (2) szemétlerakó (1) templom (1) tűzijáték (1) újság (1) vállalkozás (2) vásár (1) vegyes (2) videóajánló (1) Vienna Time Travel (1) Volkstheater (1) vonatjegy (1) Wachau (1) Wien Museum (1)

Dieses Blog durchsuchen

Gesamtzahl der Seitenaufrufe