Recent News

Daisypath Vacation tickers

Mittwoch, 29. Oktober 2014

Játékmodell kiállítás és vásár

Az eddigi években lemaradtunk róla, de most sikerült eljutnunk a játékmodell kiállításra. Az interneten előre meg lehetett venni a belépőt és így 3 Euróval olcsóbb volt. A vásár egész nagyszabású volt, rengeteg árus és kiállító. Nagyrészt természetesen a vasútmodell volt a domináns meg a távirányítású autók. A vasútmodellhez mindenféle eszközt, építményt, síneket, vasúti lámpákat stb lehetett kapni. Jó sok kiállított terepasztal volt, egyik jobb mint a másik, ahogy néztem nagyrészt ilyen munkaközösségek csinálják, nem magánszemélyek, ill. a magánszemélyek tömörülnek közösségekbe és aztán ők közösen megépítik a vasútat. Autómodellek is voltak dögivel, kicsi- nagy ilyen olyan, az egyik árus úgy gondolta, hogy üzletet csinál az általa kirakott autókból és 1 €-t akart kérni minden egyes fotóért, hát nem tudom, hányan éltek a lehetőséggel, amikor ezer már dolog is volt, amit lehetett fotózni, de mindenesetre "érdekes"-nak találtam a megközelítését. Amúgy még nem láttam egy helyen ennyi féle járművet, ha nem tudnám, hogy úgysincs hova raknom, akkor nehéz lett volna ellenállni a jobbnál jobb ritkaságnak..Sajna a vasútmodell csak egy álom, azt hiszem az is marad, de kis autókból szívesen bevásároltam volna:)

Nekem ami legjobban tetszett az egy hajós terepasztal volt, elég nagy, kb. egy szobányi és rendes vízen közlekedtek a hajók, meg volt építve hozzá minden raktárépület a parton, kiszolgáló épületek, vonat ami viszi a szenet, minden. nagyon jópofa volt. Itt tartottak is egy fél órás bemutatót, elindították a hajókat,
kirakodták róla az árut, mindezt persze távirányítóval. Volt hozzá tájékoztatás is.

Aztán még azok tetszettek, amik némi újdonságot, különlegességet vonultattak fel, például fából készült szekér, aztán láttam kicsiben megépített verduni-lövészárkot, bár nem szeretem a háborús dolgokat, de tetszett a kivitelezése és az ötlet maga, már az, hogy nem megszokott, nem gyakori. Sajnos viszont nem készítettem róla fotót.

Aminek nagyon örültem, hogy amikor Fro-ban voltunk mindig irigykedtem, hogy milyen jó papírmakettek vannak kiállítva a kastélyokról, amiket viszont nem lehet sehol kapni. Itt viszont volt egy árus, ahol csak ilyenek voltak, rengeteg nevezetességről, kastély, templom bármi, még akár jármút is lehet papírmakettként csinálni. Sőt az egyiknél egy középkori városrészlet is volt papírmakettből, mind kapható volt, így ez lesz a születésnapi v. a karácsonyi ajándékom.

Azért azt meg kellett állapítsam, hogy a látogatók nagy része nem annyira kreatív mint a kiállítók v. akár én, mert nagyrészt a távirányítású ketyerék fogytak, minden amivel lehetőleg nem kell semmit csinálni, és nem igényel semmi kézi munkát. Pedig sokan nem is tudják, mennyire jó dolog valamint a saját kezünkkel elkészíteni, megépíteni. De nem vagyunk egyformák.


hajóterepasztal

hajó a vízen



fábol készült szekér






aranycsapat mozdony







talán a legdrágább mozdony?





Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen


Flickr

Labels

adventi vásár (1) ádventi vásár (3) álláskeresés (3) Alte Donau (4) amazon (1) Anmeldebescheinigung (1) barátság (4) Bécs (2) bécsi étterem (1) bécsi fotók (7) bécsi kávéházak (4) bécsi mozik (2) Böjte Csaba (1) Bramberg am Wildkogel (1) bűnőzés (1) Burgtheater (1) cég (1) Colmar (1) családfakutatás (1) Da Capo Wien (1) DACH régió (1) Deutsch Perfekt (1) Donauinselfest (1) döntés (1) egy év (1) érzelmek (1) étterem (1) évkezdet (1) fotók (1) Freyung (1) Grinzing (1) Hallstatt (1) havazás (1) heiligenkreuz (1) hétvége (1) Hofburg (1) húsvét (2) IKI (1) Informatikai álláspiac (1) kábellopás (1) Kahlenberg (1) Karácsony (2) kastély (1) katasztrófa (1) képek (1) képeslap (1) kerékpárutak (1) kirándulás (3) kreatív (3) külföldi vélemény Pestről (1) lakás (1) Laxenburg (1) Leopoldsberg (1) levéltár (1) MA 35 (1) maradunk (1) Maria Theresia Platz (1) Mariazell (1) MÁV (2) mayerling (1) MINGO (1) mosókonyha (1) mozi (1) München (5) München in Motion (1) negatívumok (1) nyelviskola (3) nyelvrokonság (1) nyelvtanulás (5) nyelvvizsga (1) Opera (2) ORF (1) összegzés (1) osztrák világörökség (1) pozitívumok (1) Práter (3) program (1) Radio Niederösterreich (1) Railjet (1) Rathaus (1) recept (1) SAP piac (1) Schönbrunn (1) Schweizerhaus (1) Semmeringer Bahn (1) síelés (1) Spiele der Stadt (1) Spittelberg (1) strand (2) szánkópálya (2) szemétlerakó (1) templom (1) tűzijáték (1) újság (1) vállalkozás (2) vásár (1) vegyes (2) videóajánló (1) Vienna Time Travel (1) Volkstheater (1) vonatjegy (1) Wachau (1) Wien Museum (1)

Dieses Blog durchsuchen

Gesamtzahl der Seitenaufrufe