Recent News

Daisypath Vacation tickers

Dienstag, 26. März 2013

Képeslap

Az elmúlt időszakban sokat beszélgettünk férjemmel arról, hogy mennyivel értékesebb volt régen a képeslap, amikor Karácsonyra, Húsvétra, Névnapra olyat küldtek az ember ismerősei, és hogy manapság mennyire elcsépelt lett előbb az e-mailes képeslapküldés, utána jött az sms v. legújabban a Facebookon egy-két sor. Lehet csak én vagyok így ezzel, de nekem ezek nem sokat jelentenek, tudom, hogy nekem is kb. mennyi energiám van egy ilyen facebook üzenet küldésben és hogy mennyire nem jelent már-már semmit. Kapok egy figyelmeztetést a facebookon, ráklikkelek az ismerősre aztán ennyi...(le van tudva az egész)
Ezért elhatároztuk, hogy idén az ismerőseink egy részének Húsvétra postai úton küldünk képeslapot. Meglepő volt, hogy mindenki mennyire örömmel reagált rá, sokkal nagyobb volt a visszhangja, mint akár egy e-mailes lapnak. Nekem meg jutott az az öröm, hogy másnak örömet szerezhettem.
Milyen jó lenne, ha újra divatba jönnének a képeslapok...

Ti hogy vagytok ezzel?
Inkább hagyományos képeslapot szeretnétek kapni v. modern, netes lapot, üzenetet?

7 Kommentare:

  1. Én imádom a képeslapokat! Olyan szépek vannak!
    Ha akarod, küldök neked innen!;)

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. szia Corinne!
      Szívesen elfogadom, ha én is küldhetek neked..:))
      írj mailt és címet cserélünk.

      Löschen
  2. Régen, amikor még nagyon fiatal voltam:D, még gyűjtöttem is őket. Amikor Pestre jöttünk, anyósomékhoz került egy nagy dobozban, tárolásra. Tavaly szólt, hogy kiszanálta a régi szerelmes, stb.. leveleimmel együtt...

    Mostanság meg annyira szita az agyam, hogy elfelejtem időben megvenni és ezért már nem is küldök így. Pedig jóóóó :) Ha akarod, írok neked kézzel levelet:))

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. szia Szeri! pedig nagy kár érte, én sokat nézegettem a régi, nagyszüleimtől származó lapokat, főleg, hogy régen a képeslap sok esetben fotóként is funckionált.

      hát szerintem még belefér ha küldesz ennek-annak Húsvétra.

      Löschen
  3. Halihó! Megvagytok. :-)
    Én minden évben karácsonyra és húsvétra papír képeslapot küldök a rokonaimnak, barátaimnak.
    Idén a húsvéti lapok elmaradtak, bizonyos általatok is ismert okok miatt :-), de lehet, hogy majd pótolom valamikor évközben másképp.
    Ez kb. 20 képeslapot jelent alkalmakként.
    Én ilyen régimódi stílben nyomom még mindig. :-)

    AntwortenLöschen
  4. halihó! meg meg, nem bújtunk el:)
    akkor még nagyban nyomod a képeslapozást, mi még csak elkezdtük átállítani magunkat, így csak 6 lap ment ki, persze több ismerősünk van.
    aztán meglássuk, hogy a másik oldalon mennyire lesz foganatja.

    AntwortenLöschen


Flickr

Labels

adventi vásár (1) ádventi vásár (3) álláskeresés (3) Alte Donau (4) amazon (1) Anmeldebescheinigung (1) barátság (4) Bécs (2) bécsi étterem (1) bécsi fotók (7) bécsi kávéházak (4) bécsi mozik (2) Böjte Csaba (1) Bramberg am Wildkogel (1) bűnőzés (1) Burgtheater (1) cég (1) Colmar (1) családfakutatás (1) Da Capo Wien (1) DACH régió (1) Deutsch Perfekt (1) Donauinselfest (1) döntés (1) egy év (1) érzelmek (1) étterem (1) évkezdet (1) fotók (1) Freyung (1) Grinzing (1) Hallstatt (1) havazás (1) heiligenkreuz (1) hétvége (1) Hofburg (1) húsvét (2) IKI (1) Informatikai álláspiac (1) kábellopás (1) Kahlenberg (1) Karácsony (2) kastély (1) katasztrófa (1) képek (1) képeslap (1) kerékpárutak (1) kirándulás (3) kreatív (3) külföldi vélemény Pestről (1) lakás (1) Laxenburg (1) Leopoldsberg (1) levéltár (1) MA 35 (1) maradunk (1) Maria Theresia Platz (1) Mariazell (1) MÁV (2) mayerling (1) MINGO (1) mosókonyha (1) mozi (1) München (5) München in Motion (1) negatívumok (1) nyelviskola (3) nyelvrokonság (1) nyelvtanulás (5) nyelvvizsga (1) Opera (2) ORF (1) összegzés (1) osztrák világörökség (1) pozitívumok (1) Práter (3) program (1) Radio Niederösterreich (1) Railjet (1) Rathaus (1) recept (1) SAP piac (1) Schönbrunn (1) Schweizerhaus (1) Semmeringer Bahn (1) síelés (1) Spiele der Stadt (1) Spittelberg (1) strand (2) szánkópálya (2) szemétlerakó (1) templom (1) tűzijáték (1) újság (1) vállalkozás (2) vásár (1) vegyes (2) videóajánló (1) Vienna Time Travel (1) Volkstheater (1) vonatjegy (1) Wachau (1) Wien Museum (1)

Dieses Blog durchsuchen

Gesamtzahl der Seitenaufrufe