Recent News

Daisypath Vacation tickers

Montag, 11. März 2013

Laxenburgban jártunk és egyéb

Rendre rossz idő lett hétvégére sajnos, úgyhogy némileg beszűkültek a lehetőségeink. A kastélyt Nieder Weidenben most nem néztük meg (itt az egyik ősöm volt császári vadász, úhogy érzelmi okokból fontos nekem a kastély), mert az olvastam, hogy csak áprilistól lesz nyitva, és messzebb is van, így most inkább elugrottunk Laxenburgba, ahol szintén császári-királyi kastély van és sétáltunk egyet a parkjában. Mondjuk ez is tavasszal lesz majd igazán  szép, úgyhogy vissza is kerül a programlistára. Jó nagy parkja van, most alig volt  pár ember de láthatóan nagyobb életre vannak felkészülve. Valahogy még nagyon téli vagy inkább őszi hangulatú volt az idő, épp akkor nem lehetett a tavaszt érezni.

Előtte beugrottunk a Starkl kertészetbe, mert nagy virágbarátok vagyunk és rendszeres látogatói mindenféle kertészeteknek. Próbáltuk azokat a virágokat venni, amiket otthon nem nagyon lehet kapni, ritkaság v. épp nagyon tetszik. Így lett pár különleges primulánk, hajtatott virágunk és pár egyéb.

Tegnap volt itt Bécsben egy Kreatív Messe, gondoltam nézzünk ki, milyen. Nem vártam tőle túl sokat, mert mint továbbra is ez a véleményem, hogy otthon jobb a kreatív kínálat v. legalábbis több helyen lehet több mindent kapni. De ez igaz Münchenre is, ott se volt semmi kreatív bolt az utamban...(azt is fenntartom, hogy lehet én csinálok valamit rosszul hogy nem találom a lelőhelyeket) Úgyhogy a vásár is ilyen volt, ami meglepett viszont, hogy rengeteg a scrapbooking technikához az alapanyag, gyakorlatilag a vásár fele arról szólt, a többi technikából csak ízelítők voltak. Voltak workshopok is, amiken végül nem vettem részt.

A nyomorultak musical eredeti angol nyelven német felirattal egészen követhető volt:) Legutóbb a moziban alig volt hely (Haydn angol nyelvű moziÖ, annyira szűken voltunk, itt a Donauzentrumban az utolsó sorok kifejezetten szélesek és kényelmesen ki tudja az ember nyújtani a lábát, igaz 1 euróval drágább a jegy, mint az előtte levő sorokba.
















1 Kommentar:


Flickr

Labels

adventi vásár (1) ádventi vásár (3) álláskeresés (3) Alte Donau (4) amazon (1) Anmeldebescheinigung (1) barátság (4) Bécs (2) bécsi étterem (1) bécsi fotók (7) bécsi kávéházak (4) bécsi mozik (2) Böjte Csaba (1) Bramberg am Wildkogel (1) bűnőzés (1) Burgtheater (1) cég (1) Colmar (1) családfakutatás (1) Da Capo Wien (1) DACH régió (1) Deutsch Perfekt (1) Donauinselfest (1) döntés (1) egy év (1) érzelmek (1) étterem (1) évkezdet (1) fotók (1) Freyung (1) Grinzing (1) Hallstatt (1) havazás (1) heiligenkreuz (1) hétvége (1) Hofburg (1) húsvét (2) IKI (1) Informatikai álláspiac (1) kábellopás (1) Kahlenberg (1) Karácsony (2) kastély (1) katasztrófa (1) képek (1) képeslap (1) kerékpárutak (1) kirándulás (3) kreatív (3) külföldi vélemény Pestről (1) lakás (1) Laxenburg (1) Leopoldsberg (1) levéltár (1) MA 35 (1) maradunk (1) Maria Theresia Platz (1) Mariazell (1) MÁV (2) mayerling (1) MINGO (1) mosókonyha (1) mozi (1) München (5) München in Motion (1) negatívumok (1) nyelviskola (3) nyelvrokonság (1) nyelvtanulás (5) nyelvvizsga (1) Opera (2) ORF (1) összegzés (1) osztrák világörökség (1) pozitívumok (1) Práter (3) program (1) Radio Niederösterreich (1) Railjet (1) Rathaus (1) recept (1) SAP piac (1) Schönbrunn (1) Schweizerhaus (1) Semmeringer Bahn (1) síelés (1) Spiele der Stadt (1) Spittelberg (1) strand (2) szánkópálya (2) szemétlerakó (1) templom (1) tűzijáték (1) újság (1) vállalkozás (2) vásár (1) vegyes (2) videóajánló (1) Vienna Time Travel (1) Volkstheater (1) vonatjegy (1) Wachau (1) Wien Museum (1)

Dieses Blog durchsuchen

Gesamtzahl der Seitenaufrufe