Recent News

Daisypath Vacation tickers

Mittwoch, 13. November 2013

Konferenciák sorozata

Az elmúlt időszakban mindenféle meghívót kaptunk részben a Kamarától, de részben az Erste Banktól, hogy vegyünk részt ilyen meg ilyen konferencián ingyen. Mivel itt a Kamaránál úgy van a rend, hogy a tevékenységeddel azonos csoportba kerülsz bele mint tag, így most is az internetes kereskedelemről szóló konferenciára v. Road-Showra hívtak meg.

Elég fontos esemény lehetett, mert a fejesek egész sora felvonult, kezdve a gazdasági minisztertől egészen a kamara elnökéig. Maga a konferencia egész jó volt, beszéltek a webshopok felépítéséről, megalkotásáról, a marketingről, stratégiákról, fizetés-szállítás, minden téma érintve volt, persze teljes mélységéig nem mentek bele a dolgokba, de jó pár ötletet, érdekességet össze lehetett gyűjteni. A szünetben feltálalt szendvicseket olyan gyorsan lesáskázták, hogy nekünk nem maradt semmi, szerencsére a végére érkezett virsli, sajt, meg ilyenek, abból már volt bőven mindenkinek. Vár ránk még 2 konferencia, az egyik adóügyi, a másik marketing a modern világban, sőt péntekre van egy egész napos fejtágításunk üzleti német nyelv tárgyban. Úgyhogy igaza van az egyik blogtársamnak, hogy ugyan itt drágák a szolgáltatások, de legalább az ember kap érte valamit.

A grafikust időközben le kellett váltanunk, mert nem igazán értette a feladatot, úgyhogy most úgy készül a webshop, hogy egy Magento sablonra, és aztán ha elkészül az igazi grafika, akkor arra lesz átrakva. Szerencsére úgy néz ki, hogy találtunk egy kreatív grafikust, aki láthatóan érti a dolgát, és talán nem kell mindent a szájába adnom. Persze a fejlesztővel se egyszerű zöldágra vergődni. Az ebaynél napok óta rendszerhiba van, azzal is küzdelem van, így estére annyira teli a fejem, hogy teljesen zombi leszek.

Amit sajnálok, hogy kreativkodásra nem jut se időm, se energiám, jön az Advent, Karácsony és semmit nem csináltam, pedig nagyon hiányzik, de ahhoz meg nyugalmas, feltöltő időszak kell. Nem olyan mint a mostani, amikor mindenen jár az agyam csak a Karácsonyon nem.

2 Kommentare:

  1. Hát, nem könnyű elindítani egy vállalkozást. Most mindenképpen húzós időszak van, de talán ez enyhül (???) ha minden rendben lesz a weboldal körül. Kikapcsolódni pedig jóóóóóóó, megnyugszik az ember. (de ezt hiába mondom a Zuramnak is) Kitartás!

    AntwortenLöschen
  2. köszi Szeri, már rég írtál:)

    AntwortenLöschen


Flickr

Labels

adventi vásár (1) ádventi vásár (3) álláskeresés (3) Alte Donau (4) amazon (1) Anmeldebescheinigung (1) barátság (4) Bécs (2) bécsi étterem (1) bécsi fotók (7) bécsi kávéházak (4) bécsi mozik (2) Böjte Csaba (1) Bramberg am Wildkogel (1) bűnőzés (1) Burgtheater (1) cég (1) Colmar (1) családfakutatás (1) Da Capo Wien (1) DACH régió (1) Deutsch Perfekt (1) Donauinselfest (1) döntés (1) egy év (1) érzelmek (1) étterem (1) évkezdet (1) fotók (1) Freyung (1) Grinzing (1) Hallstatt (1) havazás (1) heiligenkreuz (1) hétvége (1) Hofburg (1) húsvét (2) IKI (1) Informatikai álláspiac (1) kábellopás (1) Kahlenberg (1) Karácsony (2) kastély (1) katasztrófa (1) képek (1) képeslap (1) kerékpárutak (1) kirándulás (3) kreatív (3) külföldi vélemény Pestről (1) lakás (1) Laxenburg (1) Leopoldsberg (1) levéltár (1) MA 35 (1) maradunk (1) Maria Theresia Platz (1) Mariazell (1) MÁV (2) mayerling (1) MINGO (1) mosókonyha (1) mozi (1) München (5) München in Motion (1) negatívumok (1) nyelviskola (3) nyelvrokonság (1) nyelvtanulás (5) nyelvvizsga (1) Opera (2) ORF (1) összegzés (1) osztrák világörökség (1) pozitívumok (1) Práter (3) program (1) Radio Niederösterreich (1) Railjet (1) Rathaus (1) recept (1) SAP piac (1) Schönbrunn (1) Schweizerhaus (1) Semmeringer Bahn (1) síelés (1) Spiele der Stadt (1) Spittelberg (1) strand (2) szánkópálya (2) szemétlerakó (1) templom (1) tűzijáték (1) újság (1) vállalkozás (2) vásár (1) vegyes (2) videóajánló (1) Vienna Time Travel (1) Volkstheater (1) vonatjegy (1) Wachau (1) Wien Museum (1)

Dieses Blog durchsuchen

Gesamtzahl der Seitenaufrufe