Recent News

Daisypath Vacation tickers

Samstag, 16. November 2013

Magyar vendéglő Bécsben

Az ember Bécsben nem igazán érzi a magyar konyha hiányát, hiszen az osztrák és a magyar konyha kistestvérek, másrészt meg én is azt főzöm otthon. (mekkora felüdülés lett volna nekem mondjuk annak idején Londonban találkozni egy ilyen kis kajáldával...ahol a végén rosszul voltam az angol konyhától) De mivel Márton-nap volt a héten, és kaptunk a Facebookon egy reklámot, hogy egy bécsi magyar kajáldában lehet libát enni, és pénteken épp egész nap programunk volt, így benéztünk. A hely neve Ilona Stüberl és a Grabenről nyílik az utcácska, amiben van.
Nem túl nagy étterem, annak idején egy magyar házaspár nyitotta az 56-os magyar menekülteknek, aztán a helyiek, mármint a bécsiek is felkapták. Kedves kis hely, a kiszolgálás első rangú, tetszett nekünk a libás szalvéta, így adtak pár darabot csak úgy ajándékba, a pincér is magyar, az étteremvezető hölgy is. A kajákat mind régi matyó mintás edényekben adják, ill. itt is divat a bonyhádi piros zománcozott edény.:)
Az étlap a jól ismert ételeket ajánlja, sok közülük olyan, amit inkább itthon főz az ember, étteremben ritkán találkozik vele, mint pl. székelykáposzta. De persze a bécsi szelet, alias rántott hús itt se hiányzik az étlapról.
Lehet inni viszont Aranyászok sört például. Szóval változatosság kedvéért érdemes kipróbálni, ha az ember nem annyira éttermi, inkább igazi egyszerű de nagyszerű ételekre vágyik.
http://www.ilonastueberl.at/

2 Kommentare:

  1. Érdekes egy ismerősöm ott volt társasággal és nagyon lehúzta. A pincér húsz perc után csak az aperitifet hozta ki a kaja magyarsága meg kb. abban merült ki, hogy minden tocsogott az olajban és a zsírban. Ezen felül a helységek elosztását is furcsállotta, mert a budi a konyhával szembe vagy konyhából nyílt már nem emlékszem pontosan.

    /A 3 részre szakadt országhoz is én kommenteltem csak sokszor lusta vagyok bejelentkezni. :-) /

    AntwortenLöschen
  2. hm, hát minden lehetséges, a libás kaják jók voltak legalábbis, aztán a többit ugye nem kóstoltuk. A wc valóban ott van, az kicsit fura, dehát elég kicsi a hely. A kaja tényleg lassan érkezik, de végülis nem is normális ha egy kaja pikk-pakk készen van.

    AntwortenLöschen


Flickr

Labels

adventi vásár (1) ádventi vásár (3) álláskeresés (3) Alte Donau (4) amazon (1) Anmeldebescheinigung (1) barátság (4) Bécs (2) bécsi étterem (1) bécsi fotók (7) bécsi kávéházak (4) bécsi mozik (2) Böjte Csaba (1) Bramberg am Wildkogel (1) bűnőzés (1) Burgtheater (1) cég (1) Colmar (1) családfakutatás (1) Da Capo Wien (1) DACH régió (1) Deutsch Perfekt (1) Donauinselfest (1) döntés (1) egy év (1) érzelmek (1) étterem (1) évkezdet (1) fotók (1) Freyung (1) Grinzing (1) Hallstatt (1) havazás (1) heiligenkreuz (1) hétvége (1) Hofburg (1) húsvét (2) IKI (1) Informatikai álláspiac (1) kábellopás (1) Kahlenberg (1) Karácsony (2) kastély (1) katasztrófa (1) képek (1) képeslap (1) kerékpárutak (1) kirándulás (3) kreatív (3) külföldi vélemény Pestről (1) lakás (1) Laxenburg (1) Leopoldsberg (1) levéltár (1) MA 35 (1) maradunk (1) Maria Theresia Platz (1) Mariazell (1) MÁV (2) mayerling (1) MINGO (1) mosókonyha (1) mozi (1) München (5) München in Motion (1) negatívumok (1) nyelviskola (3) nyelvrokonság (1) nyelvtanulás (5) nyelvvizsga (1) Opera (2) ORF (1) összegzés (1) osztrák világörökség (1) pozitívumok (1) Práter (3) program (1) Radio Niederösterreich (1) Railjet (1) Rathaus (1) recept (1) SAP piac (1) Schönbrunn (1) Schweizerhaus (1) Semmeringer Bahn (1) síelés (1) Spiele der Stadt (1) Spittelberg (1) strand (2) szánkópálya (2) szemétlerakó (1) templom (1) tűzijáték (1) újság (1) vállalkozás (2) vásár (1) vegyes (2) videóajánló (1) Vienna Time Travel (1) Volkstheater (1) vonatjegy (1) Wachau (1) Wien Museum (1)

Dieses Blog durchsuchen

Gesamtzahl der Seitenaufrufe