Recent News

Daisypath Vacation tickers

Montag, 10. Februar 2014

Amiért szeretek Ausztriában vállalkozni és élni

Bár ez nem egy Svájc, de azért azt meg kell hagyni, hogy itt is elég nyugodtan, kellemesen lehet vállalkozni.
Ma például sikerült megállapodnunk a DPD nevű szállítmányozó céggel, hogy immár kedvezőbb összegért elviszik az árukat, mint, ahogy eddig fel tudtam őket adni. Ez annyiból állt, hogy írtam nekik egy mailt, ők felhívtak, kicsit elbeszélgettünk, hogy mit hogy csinálunk, majd meghívtak egy személyes bemutatkozásra. Aztán minden szerződés és egyéb megkötés, kikötés nélkül már létre is jött köztünk a megállapodás, már jött is az autó és elvitte az első árut. Aztán majd 2 hét múlva küldik a számlát az összes addigi költségekről. Itt senkiben nem merül fel, hogy az ember nem fizeti be a számlát v. egyéb simlis utat talál ki. Nem kérnek tehát se előleget, se biztosítékot. De nincsenek is meglepetések, ki nem fizetett számlák, elcsalt dolgok.

Míg otthon az összes hatóság úgy áll hozzád, hogy biztos csalsz, lopsz, itt az az alapbeállítottság, hogy mindent becsületesen csinálsz. Amitől az egész működik és amitől az ember embernek érzi magát, és úgy hogy tényleg hagyják élni, dolgozni, nem ellenőrzik minden lélegzetvételét. Nem egy dzsungelharc az egész, mint ahogy a férjemnél látom az otthoni helyzetet.

De ugyanúgy ott van a Schnittzelhaus is v. akár a Mondseenel levő kajálda, hogy sokszor bemondás alapján állítják ki a fizetnivalót, nem ellenőrzik, nem is akarják, hogy mégis mit ettél, mert nem is gondolnak rá, hogy letagadsz valamit.




Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen


Flickr

Labels

adventi vásár (1) ádventi vásár (3) álláskeresés (3) Alte Donau (4) amazon (1) Anmeldebescheinigung (1) barátság (4) Bécs (2) bécsi étterem (1) bécsi fotók (7) bécsi kávéházak (4) bécsi mozik (2) Böjte Csaba (1) Bramberg am Wildkogel (1) bűnőzés (1) Burgtheater (1) cég (1) Colmar (1) családfakutatás (1) Da Capo Wien (1) DACH régió (1) Deutsch Perfekt (1) Donauinselfest (1) döntés (1) egy év (1) érzelmek (1) étterem (1) évkezdet (1) fotók (1) Freyung (1) Grinzing (1) Hallstatt (1) havazás (1) heiligenkreuz (1) hétvége (1) Hofburg (1) húsvét (2) IKI (1) Informatikai álláspiac (1) kábellopás (1) Kahlenberg (1) Karácsony (2) kastély (1) katasztrófa (1) képek (1) képeslap (1) kerékpárutak (1) kirándulás (3) kreatív (3) külföldi vélemény Pestről (1) lakás (1) Laxenburg (1) Leopoldsberg (1) levéltár (1) MA 35 (1) maradunk (1) Maria Theresia Platz (1) Mariazell (1) MÁV (2) mayerling (1) MINGO (1) mosókonyha (1) mozi (1) München (5) München in Motion (1) negatívumok (1) nyelviskola (3) nyelvrokonság (1) nyelvtanulás (5) nyelvvizsga (1) Opera (2) ORF (1) összegzés (1) osztrák világörökség (1) pozitívumok (1) Práter (3) program (1) Radio Niederösterreich (1) Railjet (1) Rathaus (1) recept (1) SAP piac (1) Schönbrunn (1) Schweizerhaus (1) Semmeringer Bahn (1) síelés (1) Spiele der Stadt (1) Spittelberg (1) strand (2) szánkópálya (2) szemétlerakó (1) templom (1) tűzijáték (1) újság (1) vállalkozás (2) vásár (1) vegyes (2) videóajánló (1) Vienna Time Travel (1) Volkstheater (1) vonatjegy (1) Wachau (1) Wien Museum (1)

Dieses Blog durchsuchen

Gesamtzahl der Seitenaufrufe