Recent News

Daisypath Vacation tickers

Samstag, 22. Februar 2014

Kínai import áruk az ebayen! hogyhogy ilyen olcsó?

A napokban nézegettem az ebayen egyes termékeimnek a versenytársait és meglepő élményben volt részem, amire mind a mai napig nem találok választ. Adva van egy szilikonos muffinforma, azt keresgéltem, és a többi az enyémhez hasonló között feltűnt egy extrém olcsó is, egy 6 darabos igaz pici formakészletet az egyik eladó 1,49 Euróért árult. Megnézegettem magamnak jobban az eladót, kiderült, hogy bizony az illető Kínában székel, onnan küldi az árukat széjjel a világba. Ami aztán végképp meglepett, hogy mindezt ingyenes szállítással.! A dolog innen kezd érdekessé válni, hiszen nekem pl. ha elküldök egy árut Németo-ba minimum 6 euró szállítási költséggel kell számolnom, és az áru csak a szomszédba ment! Arról nem is beszélve, hogy az én általam árult formát Olaszo-ban készítették, tehát alapból drágább.Tehát kérdeném, hogy az 1,49 Eurós ár, hogy is jön ki nekik?
Kérdéseim:
- hol a vám rajta?
- mennyiért is szállítják az árut Európába, és aztán Európán belül mennyiért is szállítják tovább a mocskukat vsz. ugyanazok a szállítók mint az enyémeket?
Mindezt annak figyelembe vételével, hogy az ebay is kb. 14 centet bezsebel magának az eladási árból, tehát így már csak 1,35 marad, és ebből elvileg le kell gyártani, fizetni kell az anyagért, emberért, be kell csomagolni, el kell hozni Európába, elvileg vámot is kéne utána fizetni, aztán még Európában házhoz is kéne vinni. Kérdem én, hogy ez ennyi pénzből, hogy lehetséges?
Az, hogy az áru itt van, és ennyiért el lehet adni, azt is jelenti, hogy az EU semmit nem tesz az ellen, hogy az ázsiai mocsok akadálytalanul, és sokkal jobb feltételekkel, mint az európai áru, áramolhasson belefé Európába. Erre ugye a kínaiak is rájöttek, és most már nem feltétlen fárasztják magukat, hogy európai kereskedőknek adják el az árut, aki aztán azt továbbértékesíti, hanem közvetlenül a neten keresztül az európai vevőnek adnak el. Ha ez így megy tovább a gyártás után a kereskedelem is megszűnik Európában.

Azt is felháborítónak tartom a nagyságos politikusok részéről szerte Európában, hogy mint az közismert, ha valaki Kínából rendel valamit, akkor bizony a csomag a vámon simán átmegy vám nélkül, mert a kínaiak egyszerűen ráírják, hogy ajándék, és ezzel a dolog el van intézve. Senkit nem érdekel, hogy az valóban ajándék-e, meg amúgy is? Hagy jöjjön csak az áru, és hagy menjenek tönkre az európai gyárak és lassan kereskedők, nem számít. Csak azzal nem foglalkozik senki, hogy előbb-utóbb őt is utóléri a kasza, mert előbb-utóbb az ő munkájára se lesz már szükség, mert Ásziából az is megoldható, legyártható stb, amit eddig ő csinált. S itt a kör be is zárul. Azt is furcsálom, hogy a sok látszatintézkedés, látszatprobléma generálás mellett, hogy hogy nem jut idő, hogy valaki ezzel is foglalkozzon? Az újságok teli vannak unos-untig azzal a témával, hogy így az EU_n belüli migráció meg úgy (lsd. svájci népszavazás), de azzal senki nem foglalkozik, hogy miért van az, hogy a kínai mocskok miért tudnak ilyen simán, csont nélküli behatolni az európai piacra. Pedig Európa problémájának a nyitja sokkal inkább itt keresendő. 


Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen


Flickr

Labels

adventi vásár (1) ádventi vásár (3) álláskeresés (3) Alte Donau (4) amazon (1) Anmeldebescheinigung (1) barátság (4) Bécs (2) bécsi étterem (1) bécsi fotók (7) bécsi kávéházak (4) bécsi mozik (2) Böjte Csaba (1) Bramberg am Wildkogel (1) bűnőzés (1) Burgtheater (1) cég (1) Colmar (1) családfakutatás (1) Da Capo Wien (1) DACH régió (1) Deutsch Perfekt (1) Donauinselfest (1) döntés (1) egy év (1) érzelmek (1) étterem (1) évkezdet (1) fotók (1) Freyung (1) Grinzing (1) Hallstatt (1) havazás (1) heiligenkreuz (1) hétvége (1) Hofburg (1) húsvét (2) IKI (1) Informatikai álláspiac (1) kábellopás (1) Kahlenberg (1) Karácsony (2) kastély (1) katasztrófa (1) képek (1) képeslap (1) kerékpárutak (1) kirándulás (3) kreatív (3) külföldi vélemény Pestről (1) lakás (1) Laxenburg (1) Leopoldsberg (1) levéltár (1) MA 35 (1) maradunk (1) Maria Theresia Platz (1) Mariazell (1) MÁV (2) mayerling (1) MINGO (1) mosókonyha (1) mozi (1) München (5) München in Motion (1) negatívumok (1) nyelviskola (3) nyelvrokonság (1) nyelvtanulás (5) nyelvvizsga (1) Opera (2) ORF (1) összegzés (1) osztrák világörökség (1) pozitívumok (1) Práter (3) program (1) Radio Niederösterreich (1) Railjet (1) Rathaus (1) recept (1) SAP piac (1) Schönbrunn (1) Schweizerhaus (1) Semmeringer Bahn (1) síelés (1) Spiele der Stadt (1) Spittelberg (1) strand (2) szánkópálya (2) szemétlerakó (1) templom (1) tűzijáték (1) újság (1) vállalkozás (2) vásár (1) vegyes (2) videóajánló (1) Vienna Time Travel (1) Volkstheater (1) vonatjegy (1) Wachau (1) Wien Museum (1)

Dieses Blog durchsuchen

Gesamtzahl der Seitenaufrufe