Recent News

Daisypath Vacation tickers

Samstag, 8. März 2014

Lakásárak - Bécs

Elkezdtük nézegetni a lakásokat Bécsben és környékén, mert nem sok értelme van minden hónapban egy rakás pénzt kiadni lakbérre, ami megy a kukába, ha annyi pénzért a hitelt is tudnánk fizetni, amit mégis a saját lakásunkra fizetnünk, és nem egy idegen lakásra idegen embernek.

Lényeg a lényeg, hogy az egyik ingatlanostól jött egy érdekes kitekintés a bécsi m2 árakat illetően. Kicsit talán torzítanak az adatok, a mi tapasztalatunk szerint legalábbis azért valamivel olcsóbbak a m2 árak mint a táblázatban. Az, hogy az első kerület ennyire drága az azért benne van a pakliban szerintem. Az más kérdés, hogy azért összességében hihetetlen ár egy 50m2-es belvárosi lakásért a 369 000 euró...még akkor is, ha mondjuk a Hofburg közelében van.
Ami viszont meglepő, főleg Budapestről nézve, hogy a többi belvárosi kerületek mennyire jó helyen végeztek, szinte mindegyik a legdrágább szektorba van besorolva. (még a bécsi Józsefváros is a budapesti Józsefvárossal szemben ugye jelentős a kontraszt). Azért tegyük hozzá, hogy itt a belvárosi bérházak sokkal jobb állapotban vannak, mint az otthoniak, de ennek azért történelmi okai is vannak, amit most nem részleteznék, de a 2. vh. előtt még a budapesti belvárosi lakások is komoly értéket képviseltek...azóta az ottani lakásállomány pusztulása szinte megállíthatatlanul folyamatos.

Meglepődtünk, hogy a "mi" kerületünk ennyire elől végzett, vagyis a második kategóriába benne van, de tény ami tény, hogy egész jó kerület!
Mindazonáltal biztosan sok itt élő embernek van sok pénze, mert a mi házunkba is kitettek egy hirdetést a héten egy lakásról (penthouse-nak mondott de a valóságban nem az), ami 450 ezer körül volt meghirdetve és pár nap alatt kb. az összes letéphető cetli eltűnt a hirdetésről...
De a szlovák nagykövetség is hirdetett egy 19. kerületi 80 m2 körüli lakást, amit mi megnéztünk, és nem volt jó, árnyékos nagyon, forgalmas a környék és drága a rezsije (400 euró körüli havonta), mégis akadt rá 9 jelentkező akik benyújtották a követségnek az ajánlatukat, a minimum ár rá 290 ezer volt. Messze nem ér annyit...Persze a 19. kerület az olyan mint az otthoni Rózsadomb, tehát sokan csak sznobizmusból vesznek ott lakást, egyébként az a környék messze nem volt rózsadombi...Az igazi 19. kerület feljebb van, és ott már jórészt csak villák vannak...
A szlovák nagykövetségen dolgozó ismerősünk szerint sokan befektetésnek veszik az ingatlanokat, van pénzük v. épp hitelre, ahogy tetszik, és utána kiadják a lakásokat 2-3 diáknak és ezzel jó üzletet csinálnak.

2 Kommentare:

  1. Nagyon magasak ott is az arak! Mennyi penzt kell letenni a hitelhez? Ugy ertem hany szazalekat a lakas ertekenek?

    AntwortenLöschen
  2. nem tudom hogy van-e százalék, inkább azt nézik hogy mondjuk 20 év alatt mit tudsz visszafizetni, mi az az összeg, amit félre tudsz tenni törlesztésre, és annak alapján számítják ki mi az a max. hitel amit kaphatsz és minél több az alaptőkéd annál nagyobb a végösszeg. ha mondjuk 100 000 euród van tőkének és mondjuk havonta megspórolsz 1000 eurót, ami ugye 20 év alatt 240 ezer akkor max. 300 000 körül vehetsz házat többre nem fogsz kapni hitelt.

    AntwortenLöschen


Flickr

Labels

adventi vásár (1) ádventi vásár (3) álláskeresés (3) Alte Donau (4) amazon (1) Anmeldebescheinigung (1) barátság (4) Bécs (2) bécsi étterem (1) bécsi fotók (7) bécsi kávéházak (4) bécsi mozik (2) Böjte Csaba (1) Bramberg am Wildkogel (1) bűnőzés (1) Burgtheater (1) cég (1) Colmar (1) családfakutatás (1) Da Capo Wien (1) DACH régió (1) Deutsch Perfekt (1) Donauinselfest (1) döntés (1) egy év (1) érzelmek (1) étterem (1) évkezdet (1) fotók (1) Freyung (1) Grinzing (1) Hallstatt (1) havazás (1) heiligenkreuz (1) hétvége (1) Hofburg (1) húsvét (2) IKI (1) Informatikai álláspiac (1) kábellopás (1) Kahlenberg (1) Karácsony (2) kastély (1) katasztrófa (1) képek (1) képeslap (1) kerékpárutak (1) kirándulás (3) kreatív (3) külföldi vélemény Pestről (1) lakás (1) Laxenburg (1) Leopoldsberg (1) levéltár (1) MA 35 (1) maradunk (1) Maria Theresia Platz (1) Mariazell (1) MÁV (2) mayerling (1) MINGO (1) mosókonyha (1) mozi (1) München (5) München in Motion (1) negatívumok (1) nyelviskola (3) nyelvrokonság (1) nyelvtanulás (5) nyelvvizsga (1) Opera (2) ORF (1) összegzés (1) osztrák világörökség (1) pozitívumok (1) Práter (3) program (1) Radio Niederösterreich (1) Railjet (1) Rathaus (1) recept (1) SAP piac (1) Schönbrunn (1) Schweizerhaus (1) Semmeringer Bahn (1) síelés (1) Spiele der Stadt (1) Spittelberg (1) strand (2) szánkópálya (2) szemétlerakó (1) templom (1) tűzijáték (1) újság (1) vállalkozás (2) vásár (1) vegyes (2) videóajánló (1) Vienna Time Travel (1) Volkstheater (1) vonatjegy (1) Wachau (1) Wien Museum (1)

Dieses Blog durchsuchen

Gesamtzahl der Seitenaufrufe