Recent News

Daisypath Vacation tickers

Sonntag, 1. Juni 2014

Nagy sokára..

Megint egy hónapja nem írtam, úgy tűnik lassan ez tendencia lesz.
Aminek egyrészt az az oka, hogy már lassan 2 éve élünk itt, nem sok új dologgal találkozunk, leginkább a megszokott, már ismerős helyzetek, amúgy se volt igazán nagy a kultúrsokk, ahogy szokták mondani, tekintettel a 400 éves közös múltra a két kultúra elég szépen egymáshoz simult. Másrészt viszont amik mostanában történnek és foglalkoztatnak az inkább a privát szférába sorolandó, amiről nem szívesen írnék nagy nyilvánosság előtt.

Ami mégis történt:
Újra elmentem a nyelviskolába, egyrészt, hogy kicsit segítsek a fejlődésemnek, másrészt, hogy eltereljen a figyelmemet az egyéb projektjeinktől, harmadrészt vágytam egy kis társaságra, az otthoni munkának megvan azért a hátránya...
Ez jól is jött, mert sok új impulzus ért a csoportban, most főleg a Közép-Európai régióból volt a társaság fele, jókat lehetett szórakozni egyes eseteken, pl. mindmáig a kedvencem, amikor a kínai lányon volt a sor, hogy nyilatkozzon, hogy tölti a szabadidejét, és előadta, hogy itt sokkal unalmasabb mint  Sanghaiban, hogy itt nem lehet annyi mindent csinálni és, hogy inkább öreg embereknek való:))) Erre mindenki feszülten figyelt, amikor a tanár, akit szintén lázba hozott a kíváncsiság, hogy vajon mi az, amit itt nem lehet csinálni, Sanghajban meg igen, el nem tudtuk képzelni. Erre jött a csalódás, mikor a választ az volt, hogy hát étterembe járni:)))) Néztünk bambán, hogy most ezt nem értjük:))) Aztán ennél bővebb választ nem kaptunk, az izlandi srác megszólalt, hogy biztos a macska hiányzik, mármint az étlapról...

Másrészt a webshop egyre jobban megy, bár nagyon hullámzó, van egy hét amikor rohamszerűen jönnek a rendelések, után jön egy, amin csak pár van. Ez nekem igen zavaró, mert ehhez nehéz igazodni, mint a beszerzést mint egy egyéb dolgokat. Persze ehhez igazodik viszont a kedvem is, ami szintén nem jó.
Azért illúziókat ne kergessünk, még mindig nem tisztán nyereséges a bolt.

Lakásvásárlással most kicsit belassultunk, mert más dologra koncentrálunk, másrész azt a lakást, amit kinéztünk, végül mégse vesszük meg, már nagyon a végső fázisban voltunk, bár végig nem voltunk teljesen meggyőződve a helyességéről. Végül legfőképpen a papírvékony falak térítettek el a vásárlástól, az egyik fal ugyanis pl. olyan, hogy az régen nem lakások közötti válaszfal volt, hanem lakáson belül az egyik szobát választotta el a másiktól, csak aztán egy egyik szobát átcsatolták  ehhez a lakáshoz. Itt a fal kb. 7 centis, de a válaszfalak is csak 15 centisek, ami eléggé kevés valljuk be. Ezt így nem mertük bevállalni. Sajnos azért már beleéltem magam, hogy lesz egy közös lakásunk, elvégre én még sose vettem lakást, ráadásul az ismerősi körünkben is többen vettek most lakást, így én is büszkén mesélgettem, hogy vsz. nekünk is lesz egy, aztán meg mégse. Azért nem adtuk fel, kis pihi után folytatjuk a keresést.

Nemrég született a Schönbrunni állatkertben 3 kicsi gepárd, azt mindenképpen meg kellett nézünk, lévén a gepárd a kedvenc állatom.
Nagyon aranyos kis szőrcsomók voltak! Az egyik kicsi kinn ragadt a kertjükben, míg a többiek bementek egy belső részbe, sajna a picike nem találta a bevezető utat, végül a gondozó fogta meg és vitte be.

Copyright by me

Copyright by me

Copyright by me

http://www.zoovienna.at/menschen/herbert_frank/

 http://www.zoovienna.at/menschen/franz_wunsch/
http://pixelpost.eibatie.eu/index.php?showimage=9933

http://pixelpost.eibatie.eu/index.php?showimage=9932



Előző nap a kalandparkba mentünk, amikor elindultunk még szép idő volt és meleg, mire odaértünk már hideg volt és dörgött az ég, pontban, hogy mentünk volna jegyet venni, bemondták, hogy mindenki jöjjön le a játékokról, így nem is volt kérdés, hogy maradjunk v. menjünk. Épp, hogy felértünk az autóhoz már ömlött is az eső, még apró jégszemek is estek, úgyhogy a hazafelé út eléggé kalandos volt, egyrészt nagyjából  elázott ruhában ülve, másrészt az amúgy magas autó kerekét is ellepő hömpölygő vízben. Egyszerre annyi esett egy helyen, hogy a lefolyók nem tudták a vizet elnyelni és így az úton áradt gyakorlatilag.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen


Flickr

Labels

adventi vásár (1) ádventi vásár (3) álláskeresés (3) Alte Donau (4) amazon (1) Anmeldebescheinigung (1) barátság (4) Bécs (2) bécsi étterem (1) bécsi fotók (7) bécsi kávéházak (4) bécsi mozik (2) Böjte Csaba (1) Bramberg am Wildkogel (1) bűnőzés (1) Burgtheater (1) cég (1) Colmar (1) családfakutatás (1) Da Capo Wien (1) DACH régió (1) Deutsch Perfekt (1) Donauinselfest (1) döntés (1) egy év (1) érzelmek (1) étterem (1) évkezdet (1) fotók (1) Freyung (1) Grinzing (1) Hallstatt (1) havazás (1) heiligenkreuz (1) hétvége (1) Hofburg (1) húsvét (2) IKI (1) Informatikai álláspiac (1) kábellopás (1) Kahlenberg (1) Karácsony (2) kastély (1) katasztrófa (1) képek (1) képeslap (1) kerékpárutak (1) kirándulás (3) kreatív (3) külföldi vélemény Pestről (1) lakás (1) Laxenburg (1) Leopoldsberg (1) levéltár (1) MA 35 (1) maradunk (1) Maria Theresia Platz (1) Mariazell (1) MÁV (2) mayerling (1) MINGO (1) mosókonyha (1) mozi (1) München (5) München in Motion (1) negatívumok (1) nyelviskola (3) nyelvrokonság (1) nyelvtanulás (5) nyelvvizsga (1) Opera (2) ORF (1) összegzés (1) osztrák világörökség (1) pozitívumok (1) Práter (3) program (1) Radio Niederösterreich (1) Railjet (1) Rathaus (1) recept (1) SAP piac (1) Schönbrunn (1) Schweizerhaus (1) Semmeringer Bahn (1) síelés (1) Spiele der Stadt (1) Spittelberg (1) strand (2) szánkópálya (2) szemétlerakó (1) templom (1) tűzijáték (1) újság (1) vállalkozás (2) vásár (1) vegyes (2) videóajánló (1) Vienna Time Travel (1) Volkstheater (1) vonatjegy (1) Wachau (1) Wien Museum (1)

Dieses Blog durchsuchen

Gesamtzahl der Seitenaufrufe