Recent News

Daisypath Vacation tickers

Montag, 25. Februar 2013

Böjte Csaba Bécsben

A bécsi magyar listának köszönetően értesültünk arról, hogy a hétvégén Böjte Csaba itt lesz Bécsben, mivel nem volt kirándulóidő, így jól jött az alkalom és elmentünk a templomba vasárnap. A mise a Német Lovagrend templomában volt megtartva és a bécsi magyar rk. egyházközség szervezésében. Érdekességként utánajártam, hogy az egyházközséget 1722-ben már ismerték, 1772-ben Mária Terézia megerősítette az elismerését. Magát a templomot Árpád-házi Szent Erzsébetnek szentelték, valószínű innen a magyar kapcsolat.
A templom nem túl nagy, és ennek is köszönhetően teli volt, a végén már az ajtóban is álltak, sőt azon túl is. Úgyhogy hiába értünk oda 10 perccel előbb, már mi se tudtunk leülni. Böjte Csaba nekem - többször találkoztam vele - kicsit fáradtnak tűnt, de a humora és karizmája a régi és most is élvezetes, tanulságos beszédet tartott, aminek az volt a lényege, és számunkra különösen aktuális, hogy hinni kell, nem szabad feladni a reményt, az álmainkat, elképzeléseinket, ha 1% az esély, akkor is meg kell próbálni és tenni érte. Ha nincs más, küzdeni kell, de anélkül soha nem szabad semmit félbehagyni. Volt egy különösen jópofa hasonlata, amikor a vidéki szomszédokat a térfigyelőkamerákhoz hasonlította:))) 

Utána az előtérben lehetett venni általa írt könyveket és ott a helyszínen dedikálta is, annak aki ezt szerette volna, úgyhogy kaptam az alkalmom, és itt van.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen


Flickr

Labels

adventi vásár (1) ádventi vásár (3) álláskeresés (3) Alte Donau (4) amazon (1) Anmeldebescheinigung (1) barátság (4) Bécs (2) bécsi étterem (1) bécsi fotók (7) bécsi kávéházak (4) bécsi mozik (2) Böjte Csaba (1) Bramberg am Wildkogel (1) bűnőzés (1) Burgtheater (1) cég (1) Colmar (1) családfakutatás (1) Da Capo Wien (1) DACH régió (1) Deutsch Perfekt (1) Donauinselfest (1) döntés (1) egy év (1) érzelmek (1) étterem (1) évkezdet (1) fotók (1) Freyung (1) Grinzing (1) Hallstatt (1) havazás (1) heiligenkreuz (1) hétvége (1) Hofburg (1) húsvét (2) IKI (1) Informatikai álláspiac (1) kábellopás (1) Kahlenberg (1) Karácsony (2) kastély (1) katasztrófa (1) képek (1) képeslap (1) kerékpárutak (1) kirándulás (3) kreatív (3) külföldi vélemény Pestről (1) lakás (1) Laxenburg (1) Leopoldsberg (1) levéltár (1) MA 35 (1) maradunk (1) Maria Theresia Platz (1) Mariazell (1) MÁV (2) mayerling (1) MINGO (1) mosókonyha (1) mozi (1) München (5) München in Motion (1) negatívumok (1) nyelviskola (3) nyelvrokonság (1) nyelvtanulás (5) nyelvvizsga (1) Opera (2) ORF (1) összegzés (1) osztrák világörökség (1) pozitívumok (1) Práter (3) program (1) Radio Niederösterreich (1) Railjet (1) Rathaus (1) recept (1) SAP piac (1) Schönbrunn (1) Schweizerhaus (1) Semmeringer Bahn (1) síelés (1) Spiele der Stadt (1) Spittelberg (1) strand (2) szánkópálya (2) szemétlerakó (1) templom (1) tűzijáték (1) újság (1) vállalkozás (2) vásár (1) vegyes (2) videóajánló (1) Vienna Time Travel (1) Volkstheater (1) vonatjegy (1) Wachau (1) Wien Museum (1)

Dieses Blog durchsuchen

Gesamtzahl der Seitenaufrufe