Recent News

Daisypath Vacation tickers

Sonntag, 26. Mai 2013

Templomok nyitott éjszakája - Lange Nacht der Kirchen

Most pénteken volt Bécsben a templomok nyitott éjszakája nevű rendezvény. Előtte már hetekkel lehetett a templomokban begyűjteni a programfüzetet, amiben részletesen le volt írva, melyik templomban mikor és mi van. Térképpel minden kellékkel ellátva. Kinéztem magunknak 3 templomot:

Az első az Elisabethinenkirche volt, ami egy kolostor temploma és a kolostorhoz kórház is tartozik. Itt meg lehetett tekinteni egy barokk patikát, ami jelenleg is működik. Az egész berendezés fából volt, barokk lévén azért nem volt túl díszes. Érdekesség volt, hogy régen a gyógyszereket sorszámozott üvegekbe rakták, onnan tudták, hogy melyik beteghez tartozik. Itt még szendvicset és egy pohár bort is adtak.

A második templom nem messze innen egy kevéssé ismert hely volt: St. Othmar nevű templom. Itt a toronyba lehetett felmenni egy igen szoros és sötét csigalépcsőn át. Mivel csoporttal voltunk, így megmutatták a templom padlását is a tetőszerkezettel. Érdekes volt, még sose jártam templom padlásán. A kilátás a toronyból nagyon jó volt, az óriáskeréket igen közelről lehetett látni és a város is jól megmutatta magát onnan. Sajnos addigra az én gépem akksija lemerült, így már csak a férjem tudott fotókat készíteni a mobiljával.

Utóljára mentünk a Karlskirche-be, ide mindig csak belépővel lehet bejönni, így most lehetőség nyílt ingyen megnézni. Sajnos a panorámaliftre addigra már az aznapi összes jegy elfogyott, így az kimaradt. A lift a templomban van, és célja, hogy az ember felmenve megcsodálhassa közelről a freskókat. Persze maga a lift és állványzata viszont lerontja a templomképet. A templomban kórus énekelt, nagyon hangulatos volt. Amúgy ahogy néztem minden templomban volt ének ma, csak minél ismertebb a templom annál ismertebb, jobb kórus is volt.
Összességében nagyon színvonalas és jól szervezett rendezvény volt, és bőven volt érdeklődő is, így megmozgatta az embereket.

Patika:






Kórház udvar:


Templom padlás:




1 Kommentar:

  1. Milyen jó ez! :) Köszi, hogy megosztottad, Alma. Szép az új köntös!

    AntwortenLöschen


Flickr

Labels

adventi vásár (1) ádventi vásár (3) álláskeresés (3) Alte Donau (4) amazon (1) Anmeldebescheinigung (1) barátság (4) Bécs (2) bécsi étterem (1) bécsi fotók (7) bécsi kávéházak (4) bécsi mozik (2) Böjte Csaba (1) Bramberg am Wildkogel (1) bűnőzés (1) Burgtheater (1) cég (1) Colmar (1) családfakutatás (1) Da Capo Wien (1) DACH régió (1) Deutsch Perfekt (1) Donauinselfest (1) döntés (1) egy év (1) érzelmek (1) étterem (1) évkezdet (1) fotók (1) Freyung (1) Grinzing (1) Hallstatt (1) havazás (1) heiligenkreuz (1) hétvége (1) Hofburg (1) húsvét (2) IKI (1) Informatikai álláspiac (1) kábellopás (1) Kahlenberg (1) Karácsony (2) kastély (1) katasztrófa (1) képek (1) képeslap (1) kerékpárutak (1) kirándulás (3) kreatív (3) külföldi vélemény Pestről (1) lakás (1) Laxenburg (1) Leopoldsberg (1) levéltár (1) MA 35 (1) maradunk (1) Maria Theresia Platz (1) Mariazell (1) MÁV (2) mayerling (1) MINGO (1) mosókonyha (1) mozi (1) München (5) München in Motion (1) negatívumok (1) nyelviskola (3) nyelvrokonság (1) nyelvtanulás (5) nyelvvizsga (1) Opera (2) ORF (1) összegzés (1) osztrák világörökség (1) pozitívumok (1) Práter (3) program (1) Radio Niederösterreich (1) Railjet (1) Rathaus (1) recept (1) SAP piac (1) Schönbrunn (1) Schweizerhaus (1) Semmeringer Bahn (1) síelés (1) Spiele der Stadt (1) Spittelberg (1) strand (2) szánkópálya (2) szemétlerakó (1) templom (1) tűzijáték (1) újság (1) vállalkozás (2) vásár (1) vegyes (2) videóajánló (1) Vienna Time Travel (1) Volkstheater (1) vonatjegy (1) Wachau (1) Wien Museum (1)

Dieses Blog durchsuchen

Gesamtzahl der Seitenaufrufe