Recent News

Daisypath Vacation tickers

Donnerstag, 27. Juni 2013

Sült csülök és a Schweizerhaus

Találkoztam ma a szlovák barátnőmmel, és ezúttal a Práterbe mentünk, mert eddig mindig az ő "felségterületére" mentünk, gondoltam, most jöjjön az enyém:))) Mivel az előző osztrák tanárom (mostanában az "etalon", mióta kissé sótlan német tanárnőm van), és más is dícsérte, gondoltam, ha már úgyis éhesek vagyunk, nézzük meg a Schweizerhaust http://www.schweizerhaus.at/ a Práterben, amiről azt hallottam, hogy kb. ott nem is érdemes mást enni mint csülköt, és mást inni mint Budweisert. Közben kiderült hogy a baránőm férje is dícsérte már az éttermet, de a feleségét még nem hozta el:)
Már érkezésünkor láttam, hogy hatalmas tálakon hozzák ki a csülköket, tehát ez el is volt döntve, mit esszünk, italban maradtunk az alkoholmentesnél, de ebben az étteremben van eredeti csapolt Budweiser, világos is, barna is, ami gondolom majd inkább a férjemet fogja izgatni.

Azt meg kell itt említeni, hogy nekünk, ha csülökről van szó akkor a budapesti Polo Pub http://polopub.hu/ jut eszünkbe, ahol kiváló főtt csülköt lehet enni, igazán remek és erős házi tormával. Úgyhogy a mérce magasan van.
Az itteni csülök nem egészen az a csülök, nyílván, mert nem főzve van, hanem sütve, de nekem ez is nagyon ízlett, jó volt rajta a ropogós rész is, zamatos és puha és egy csülök elég három személynek is, tehát még gazdaságos is. A kenyér hozzá felejtős volt, azért az osztrák piacon vannak jobb kenyerek is. Lehet káposztával jobb, mert azzal is lehet enni, nem tudom.
A sört nem próbáltuk, majd a férjemre vár a dolog. Elég sokan voltak, de volt hely, jó nagy kertje van.


Fotó: http://www.goodnight.at/LokalFotos/79-Schweizerhaus.jpg


2 Kommentare:

  1. Jó lenne megkostólni a sült csülköt,meg a csapolt sört
    birsalma naspolya

    AntwortenLöschen
  2. hát legközelebb, ha jöttök:)

    AntwortenLöschen


Flickr

Labels

adventi vásár (1) ádventi vásár (3) álláskeresés (3) Alte Donau (4) amazon (1) Anmeldebescheinigung (1) barátság (4) Bécs (2) bécsi étterem (1) bécsi fotók (7) bécsi kávéházak (4) bécsi mozik (2) Böjte Csaba (1) Bramberg am Wildkogel (1) bűnőzés (1) Burgtheater (1) cég (1) Colmar (1) családfakutatás (1) Da Capo Wien (1) DACH régió (1) Deutsch Perfekt (1) Donauinselfest (1) döntés (1) egy év (1) érzelmek (1) étterem (1) évkezdet (1) fotók (1) Freyung (1) Grinzing (1) Hallstatt (1) havazás (1) heiligenkreuz (1) hétvége (1) Hofburg (1) húsvét (2) IKI (1) Informatikai álláspiac (1) kábellopás (1) Kahlenberg (1) Karácsony (2) kastély (1) katasztrófa (1) képek (1) képeslap (1) kerékpárutak (1) kirándulás (3) kreatív (3) külföldi vélemény Pestről (1) lakás (1) Laxenburg (1) Leopoldsberg (1) levéltár (1) MA 35 (1) maradunk (1) Maria Theresia Platz (1) Mariazell (1) MÁV (2) mayerling (1) MINGO (1) mosókonyha (1) mozi (1) München (5) München in Motion (1) negatívumok (1) nyelviskola (3) nyelvrokonság (1) nyelvtanulás (5) nyelvvizsga (1) Opera (2) ORF (1) összegzés (1) osztrák világörökség (1) pozitívumok (1) Práter (3) program (1) Radio Niederösterreich (1) Railjet (1) Rathaus (1) recept (1) SAP piac (1) Schönbrunn (1) Schweizerhaus (1) Semmeringer Bahn (1) síelés (1) Spiele der Stadt (1) Spittelberg (1) strand (2) szánkópálya (2) szemétlerakó (1) templom (1) tűzijáték (1) újság (1) vállalkozás (2) vásár (1) vegyes (2) videóajánló (1) Vienna Time Travel (1) Volkstheater (1) vonatjegy (1) Wachau (1) Wien Museum (1)

Dieses Blog durchsuchen

Gesamtzahl der Seitenaufrufe