Az egész hétvége ezidáig azzal telt, hogy ezt-azt raktam el télire. Nem volt túl sok semmiből, de legalább minden gyorsan romlik, így pl. a meggyet nem volt érdemes tárolni, a ribizli se volt túl meggyőző, hogy kibírja több napig. Csináltam többféle ribizlilekvárt, kipróbáltam, hogy ízesítem, teszek bele fahéjat, szegfűszeget v. éppen vaníliát, tettem el konyakos meggyet üvegbe egy recept alapján, így csináltam még meggylekvárt is, bár ezzel annyira nem voltam megelégedve, mert túl édesnek éreztem...
Viszont nagy boldogság, hogy itt Bécsben a Müllerben találtam olyan meggymagozót, ami ténylegesen működik is, és ahogy nézem majdnem 100%-os a magozó pontossága, legalábbis egy meggyet se találtam, amiben benne hagyta volna a magot. Taps és ováció neki:)))
A hétvégén learattuk otthon a kertben a levendulást is, abból is van bőven, lesz miből zsákocskákat készíteni.
A levendulának tudomásom szerint több felhasználási módja van.Nem
AntwortenLöschenlenne érdemes körbejárni és kipróbálni?
birsalma naspolya