Recent News

Daisypath Vacation tickers

Mittwoch, 10. Juli 2013

Kerékpárral Bécsben

Nem vagyok egy nagy kerekes, aminek részben az az oka, hogy eddig még nem sikerült megtalálni azt a nyerget, ami fél óra biciklizés után ne tenné tönkre a hátsó felemet. Viszont a tömegvonzás törvénye az hatott rám is, nevezetesen, hogy itt amerre megy az ember, mindenhol sokan bicikliznek. Ez valamint az, hogy amúgy nem túl sokat mozgok, rávett arra, hogy elszállítmányoztassam ide a kerékpáromat és kipróbáljam milyen a város a kerékpárról. Már 3-szor tettem egy kisebb túrát, és rájöttem, hogy itt tényleg élvezetesebb kerékpározni, főleg ha az ember el tud feledkezni a nyereggondjairól. Nagyon jó dolog, hogy az ember simán bicikliúton be tud menni a város szívébe, egészen a Hofburgig, és egyszer se kell szerencsétlenkedni forgalmas útakon. 

Majdnem mindenfelé van kerékpárút, így könnyű eltévedni is, mert a jelzések nem mindig követhetőek, vagy van, amikor csak az egyik irányba mondja meg, hogy az hova vezet. De lehet kapni az önkormányzattól ingyenes kerékpártérképet, amit a címedre kiküldenek, így ha nagyon elkavarodik az ember, elő tudja venni és mehet tovább. Létezik olyan is, hogy egyirányú kerékpárút, tehát az úttest egyik oldalán az egyik irányba vezet a bicikliút, a másik oldalán a másikba, erre figyelni kell, mert nálam is volt, hogy már egy ideje szembe mentem a forgalommal, mire észrevettem:))) A másik, hogy itt kifejezett forgalom van a kerékpárúton, tehát ha azt hiszed, hogy na most nem jönnek szembe veled, akkor is jönnek, meg utánad is, ha lassú vagy, kielőznek. Egy-egy jelzőlámpánál egész sor alakul ki bickliből..Szóval olybá tűnik néha, hogy az egész város biciklin ül:))
A Práternél van egy számláló is, ami azt számlálja, hogy hányan haladtak el biciklivel, aznap már 4 ezer felett volt a szám.








5 Kommentare:

  1. Szia!
    rss csatornát nem tudsz a blogba hegeszteni?

    :)

    AntwortenLöschen
  2. szia!
    szerintem sikerült, de nekünk nincs olvasónk hozzá tehát nem biztos.
    majd írd meg mi a helyzet.

    AntwortenLöschen


Flickr

Labels

adventi vásár (1) ádventi vásár (3) álláskeresés (3) Alte Donau (4) amazon (1) Anmeldebescheinigung (1) barátság (4) Bécs (2) bécsi étterem (1) bécsi fotók (7) bécsi kávéházak (4) bécsi mozik (2) Böjte Csaba (1) Bramberg am Wildkogel (1) bűnőzés (1) Burgtheater (1) cég (1) Colmar (1) családfakutatás (1) Da Capo Wien (1) DACH régió (1) Deutsch Perfekt (1) Donauinselfest (1) döntés (1) egy év (1) érzelmek (1) étterem (1) évkezdet (1) fotók (1) Freyung (1) Grinzing (1) Hallstatt (1) havazás (1) heiligenkreuz (1) hétvége (1) Hofburg (1) húsvét (2) IKI (1) Informatikai álláspiac (1) kábellopás (1) Kahlenberg (1) Karácsony (2) kastély (1) katasztrófa (1) képek (1) képeslap (1) kerékpárutak (1) kirándulás (3) kreatív (3) külföldi vélemény Pestről (1) lakás (1) Laxenburg (1) Leopoldsberg (1) levéltár (1) MA 35 (1) maradunk (1) Maria Theresia Platz (1) Mariazell (1) MÁV (2) mayerling (1) MINGO (1) mosókonyha (1) mozi (1) München (5) München in Motion (1) negatívumok (1) nyelviskola (3) nyelvrokonság (1) nyelvtanulás (5) nyelvvizsga (1) Opera (2) ORF (1) összegzés (1) osztrák világörökség (1) pozitívumok (1) Práter (3) program (1) Radio Niederösterreich (1) Railjet (1) Rathaus (1) recept (1) SAP piac (1) Schönbrunn (1) Schweizerhaus (1) Semmeringer Bahn (1) síelés (1) Spiele der Stadt (1) Spittelberg (1) strand (2) szánkópálya (2) szemétlerakó (1) templom (1) tűzijáték (1) újság (1) vállalkozás (2) vásár (1) vegyes (2) videóajánló (1) Vienna Time Travel (1) Volkstheater (1) vonatjegy (1) Wachau (1) Wien Museum (1)

Dieses Blog durchsuchen

Gesamtzahl der Seitenaufrufe