Recent News

Daisypath Vacation tickers

Dienstag, 9. Juli 2013

Nyári egyveleg: StrandCafé

Mostanság nem sok minden történt, férjem a hétvégén dolgozott, ugyan itthon, de mégis, így nem mentünk kvázi sehova.
Egy rövid időre beültünk az Alte Donaunál levő StrandCaféba, ahol végre kirpróbáltuk a Khase által reklámozott sárgabarackgombócos fagyit. Tényleg jó volt, pedig én nem vagyok már egy ideje nagy fagyis, de ez ízlett. A teteje pirított mogyoró, a belseje vaníliafagyi, aztán a közepén meg baracklekvár van. Érdemes megkóstolni, aki erre jár, állítólag a Tichy fagyizó találmánya, de úgy látszik már elterjedt. A StrandCaféról el kell mondani, hogy van terasza a folyópartján, és általában annyian vannak, hogy nekünk is 5 percet várni kellett mire asztalt kaptunk, szépen libasorban állni és várni, mire kiosztják az asztalokat nekünk:))) Na ilyet utóljára Velencében láttunk. Amúgy azt figyeltem meg, hogy pl. ennek is meg a Schweizerhausnak is van 1-1 specialitása, a Schweizerhausnak a sült csülök, a StrandCafénak a faszenes grillen készült sült oldalas, ezeket nyomják ezerrel, az emberek meg viszik, kaphatók rá. Plusz minkettőben van eredeti Budweiser, ahogy néztük az alapbeszerzést a Schweizerhausos intézi, a többiek kvázi tőle veszik. De akárhogy is: megoldják. 

Nekem július végén lesz a B2es nyelvvizsgám, nagy nehezen rászántam magamat, így arra készülök, aztán reménykedek, hogy lányos zavaromban nem szerencsétlenkedem el:)) Az írásbeli része biztos jó  lesz, a próbafeladatok alapján is. Amúgy azt figyeltem meg, hogy a magyaroknak - magamat is beleértve - hihetetlenül nincs önbizalmuk, tisztelet a kivételnek. Az összes magyar osztálytársam, be volt, van parázva a vizsgától, pedig simán jól beszélnek, a spanyolok meg, mi az nekik hozzáállással, 0 stresszel elmennek és megcsinálják.

Közben lassan de talán már gyorsabban pörgetjük a vállalkozásosdit is, kezd szorítani az idő, szeptemberben el kéne indulni, de azzal is ezer dolog van.
Nemrég kezdődött el a nyár, aztán már milyen gyorsan vége is lesz.




4 Kommentare:

  1. Szep az uj kulso, Alma! ;)

    Drukkolok a vizsgadhoz, menni fog az!
    Milyen vallalkozas? Valamirol lemaradtam...

    AntwortenLöschen
  2. köszi!
    már valamikor céloztam rá, még nem szeretnék többet mondani róla, de remélem hamarost.

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Ok, akkor nem az én figyelmemet kerülte el-arra emlékszem, hogy céloztál rá, de konkrét dolgokra nem.

      Sok sikert! Majd írj róla, ha már lehet!

      Küldjek még lapokat vagy meguntad? :)

      Löschen
  3. igen amíg még lóg a levegőben addig nem hirdetem:)
    Persze a lapokat mindig szívesen látom, csak most én nem nagyon tudok miről küldeni, de majd Bécsből:))

    AntwortenLöschen


Flickr

Labels

adventi vásár (1) ádventi vásár (3) álláskeresés (3) Alte Donau (4) amazon (1) Anmeldebescheinigung (1) barátság (4) Bécs (2) bécsi étterem (1) bécsi fotók (7) bécsi kávéházak (4) bécsi mozik (2) Böjte Csaba (1) Bramberg am Wildkogel (1) bűnőzés (1) Burgtheater (1) cég (1) Colmar (1) családfakutatás (1) Da Capo Wien (1) DACH régió (1) Deutsch Perfekt (1) Donauinselfest (1) döntés (1) egy év (1) érzelmek (1) étterem (1) évkezdet (1) fotók (1) Freyung (1) Grinzing (1) Hallstatt (1) havazás (1) heiligenkreuz (1) hétvége (1) Hofburg (1) húsvét (2) IKI (1) Informatikai álláspiac (1) kábellopás (1) Kahlenberg (1) Karácsony (2) kastély (1) katasztrófa (1) képek (1) képeslap (1) kerékpárutak (1) kirándulás (3) kreatív (3) külföldi vélemény Pestről (1) lakás (1) Laxenburg (1) Leopoldsberg (1) levéltár (1) MA 35 (1) maradunk (1) Maria Theresia Platz (1) Mariazell (1) MÁV (2) mayerling (1) MINGO (1) mosókonyha (1) mozi (1) München (5) München in Motion (1) negatívumok (1) nyelviskola (3) nyelvrokonság (1) nyelvtanulás (5) nyelvvizsga (1) Opera (2) ORF (1) összegzés (1) osztrák világörökség (1) pozitívumok (1) Práter (3) program (1) Radio Niederösterreich (1) Railjet (1) Rathaus (1) recept (1) SAP piac (1) Schönbrunn (1) Schweizerhaus (1) Semmeringer Bahn (1) síelés (1) Spiele der Stadt (1) Spittelberg (1) strand (2) szánkópálya (2) szemétlerakó (1) templom (1) tűzijáték (1) újság (1) vállalkozás (2) vásár (1) vegyes (2) videóajánló (1) Vienna Time Travel (1) Volkstheater (1) vonatjegy (1) Wachau (1) Wien Museum (1)

Dieses Blog durchsuchen

Gesamtzahl der Seitenaufrufe