Recent News

Daisypath Vacation tickers

Freitag, 9. August 2013

Céges ügyintézések hete

A héten azt hiszem igen hatékonyak voltunk, ami az ügyintézéseket illeti (Wirtscaftskammer, Finanzamt, Bank). A cégkivonattal visszamentünk a kamarába, ahol felvettek a tagjaik közé, plusz elindították a Gewerbescheinhez vezető eljárást. Kellemes a kamara hozzáállása a cégalapítókhoz, látszik, hogy segíteni akarnak, szerveznek workshopokat ingyért pl. a kezdőknek, ahol az ember megismerheti a céges működés mikéntjeit. Ezenkívül pl. az itteni TB és adóhivatali bejelentkezéshez szükséges papírt a náluk levő adatok alapján kitöltötték (ill. hát a gép tölti ki, mint tudjuk, nem nagy mutatvány, ha van rá akarat és szándék), és kezembe adták a formalevelet, amit csak alá kellett írnom és elküldeni v. eljuttatni a megfelelő hivatalba. A megfelelő hivatalban meg kb. 5 perc alatt sorra kerültünk, nem kellett fél napokat hivatalba mászkálással tölteni. Azért így mennyivel könnyebb..:)) Pedig igazából nem kell hozzá sok minden, az ember sokszor egész kevés figyelmességtől milyen boldog..!!

Most igazából várjuk az adószámot, meg ezt a Gewerbescheint, utána mehet a buli. Szerencsére egy helyről már így is tudtam rendelni, úgyhogy augusztus végére, ha minden igaz, már lesz árum.
Úgyhogy most fel vagyok spannolva (hogy stílszerűen "német-magyarosan" fejezzem ki magamat), egyelőre teli vagyok várakozással, meg bizakodással, ami nagyon jó, már rég voltam ennyire lelkes.
Annak is örülök, hogy az összes ügyintézést meg tudtam csinálni németül, és visszanézve, hol van már az az énem, aki egy éve, hiába tudta mint kéne mondani, csak nem mert megszólalni még a boltban sem:)))







3 Kommentare:

  1. Olyan jó ezt olvasni, hogy itt milyen könnyen mennek a cég ügyintézések! Legyél büszke magadra,hogy az ügyintézést már németül megtudtad csinálni.
    Kívánok további szép napot!:-)

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. hát igen igen:) szerintem ez lenne a normális, nem a dzsungelharc a hivatalokban.
      szép napot neked is:) Köszi, hogy írtál

      Löschen


Flickr

Labels

adventi vásár (1) ádventi vásár (3) álláskeresés (3) Alte Donau (4) amazon (1) Anmeldebescheinigung (1) barátság (4) Bécs (2) bécsi étterem (1) bécsi fotók (7) bécsi kávéházak (4) bécsi mozik (2) Böjte Csaba (1) Bramberg am Wildkogel (1) bűnőzés (1) Burgtheater (1) cég (1) Colmar (1) családfakutatás (1) Da Capo Wien (1) DACH régió (1) Deutsch Perfekt (1) Donauinselfest (1) döntés (1) egy év (1) érzelmek (1) étterem (1) évkezdet (1) fotók (1) Freyung (1) Grinzing (1) Hallstatt (1) havazás (1) heiligenkreuz (1) hétvége (1) Hofburg (1) húsvét (2) IKI (1) Informatikai álláspiac (1) kábellopás (1) Kahlenberg (1) Karácsony (2) kastély (1) katasztrófa (1) képek (1) képeslap (1) kerékpárutak (1) kirándulás (3) kreatív (3) külföldi vélemény Pestről (1) lakás (1) Laxenburg (1) Leopoldsberg (1) levéltár (1) MA 35 (1) maradunk (1) Maria Theresia Platz (1) Mariazell (1) MÁV (2) mayerling (1) MINGO (1) mosókonyha (1) mozi (1) München (5) München in Motion (1) negatívumok (1) nyelviskola (3) nyelvrokonság (1) nyelvtanulás (5) nyelvvizsga (1) Opera (2) ORF (1) összegzés (1) osztrák világörökség (1) pozitívumok (1) Práter (3) program (1) Radio Niederösterreich (1) Railjet (1) Rathaus (1) recept (1) SAP piac (1) Schönbrunn (1) Schweizerhaus (1) Semmeringer Bahn (1) síelés (1) Spiele der Stadt (1) Spittelberg (1) strand (2) szánkópálya (2) szemétlerakó (1) templom (1) tűzijáték (1) újság (1) vállalkozás (2) vásár (1) vegyes (2) videóajánló (1) Vienna Time Travel (1) Volkstheater (1) vonatjegy (1) Wachau (1) Wien Museum (1)

Dieses Blog durchsuchen

Gesamtzahl der Seitenaufrufe