Recent News

Daisypath Vacation tickers

Samstag, 10. August 2013

Lichterfest az Alte Donaun - avagy tűzijáték az Alte Donaun

1 hónappal ezelőtt tudtuk meg, hogy az Alte Donaun augusztus közepén tűzijáték lesz, és hogy lehet csónakot foglalni rá. Rögtön le is csaptunk az adandó alkalomra, már akkor is kb. csak az egyik csónakosnál volt még szabad evezős csónak. 
Aztán persze kiderült, hogy a férjem nem fog tudni jönni, mert legénybúcsúra megy, így maradtam magam, főleg, hogy az összes bécsi, pesti barátnőmnek más elfoglaltsága volt mára. Aztán sokat variáltam, hogy mit csináljak, végül arra jutottam, hogy mégse mondanám vissza, mert akkor meg csak lógna az orrom, hogy miért nem ott vagyok. Úgyhogy azt találtam ki, hogy a tűzijáték előtt nem sokkal kihajózok, így sokat még se kell csónakázni egyedül.

Ne kérdezze senki, hogy milyen alkalomból van a tűzijáték, nem tudom, annyit tudok, hogy a Radio Wien szervezi, és Lichterfest (vagyis fényünnep) a neve. Minden csónak, vizibicikli kap egy kis viharlámpát különböző színben, van amelyik lampiont, lufit v. éppen színes világítósort, így a parton levő éttermek is, amik persze dugig meg voltak telve. Ettől válik a dolog igazán romantikussá. A tavon van egy standja a Radio Wiennek innen adják a zenét, azonban azt tapasztaltam, hogy ha nem vagy elég közel hozzá, akkor nem elég hangos ahhoz, hogy messzebb is lehessen jól hallani. Természetesen az összes csónak, bicikli minden a tavon volt, így sokszor volt "forgalmi dugó" de kezelhető, mert ált. mindenki leparkol valahol és csak a víz sodorja, ami nem jelent veszélyt. 21:45 kor kezdték a tűzijátékot a tavon levő sziget előtti állványról, így igazán testközelből élvezhettem. Azért ilyen élményben se volt még részem, hogy a fejem fölé lőtték a tűzijátékot. Ettől vált aztán egészen különlegessé. Szép volt igen, és nagyon élvezhető. Az meg aztán plusz jó volt, hogy se előtte se utána nem volt tömegjelenet, mint akár Pesten v. akár Genfben is volt. Úgyhogy azt kell mondjam, hogy a tűzijáték része egyedül is nagyszerű volt, így nem bántam meg egyáltalán, hogy elmentem.


www.prater.at



2 Kommentare:

  1. Szep lehetett, mi Genfben voltunk tegnap!:)
    Ott rengetegen voltak! :(

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. mi egyszer voltunk genfben tűzijátékon 2 éve, és nagyon szép nagyszabású volt, csak utána egész tömegjelenet volt, majdnem agyonnyomtak minket. főleg a férjem nem bírja az ilyet.

      Löschen


Flickr

Labels

adventi vásár (1) ádventi vásár (3) álláskeresés (3) Alte Donau (4) amazon (1) Anmeldebescheinigung (1) barátság (4) Bécs (2) bécsi étterem (1) bécsi fotók (7) bécsi kávéházak (4) bécsi mozik (2) Böjte Csaba (1) Bramberg am Wildkogel (1) bűnőzés (1) Burgtheater (1) cég (1) Colmar (1) családfakutatás (1) Da Capo Wien (1) DACH régió (1) Deutsch Perfekt (1) Donauinselfest (1) döntés (1) egy év (1) érzelmek (1) étterem (1) évkezdet (1) fotók (1) Freyung (1) Grinzing (1) Hallstatt (1) havazás (1) heiligenkreuz (1) hétvége (1) Hofburg (1) húsvét (2) IKI (1) Informatikai álláspiac (1) kábellopás (1) Kahlenberg (1) Karácsony (2) kastély (1) katasztrófa (1) képek (1) képeslap (1) kerékpárutak (1) kirándulás (3) kreatív (3) külföldi vélemény Pestről (1) lakás (1) Laxenburg (1) Leopoldsberg (1) levéltár (1) MA 35 (1) maradunk (1) Maria Theresia Platz (1) Mariazell (1) MÁV (2) mayerling (1) MINGO (1) mosókonyha (1) mozi (1) München (5) München in Motion (1) negatívumok (1) nyelviskola (3) nyelvrokonság (1) nyelvtanulás (5) nyelvvizsga (1) Opera (2) ORF (1) összegzés (1) osztrák világörökség (1) pozitívumok (1) Práter (3) program (1) Radio Niederösterreich (1) Railjet (1) Rathaus (1) recept (1) SAP piac (1) Schönbrunn (1) Schweizerhaus (1) Semmeringer Bahn (1) síelés (1) Spiele der Stadt (1) Spittelberg (1) strand (2) szánkópálya (2) szemétlerakó (1) templom (1) tűzijáték (1) újság (1) vállalkozás (2) vásár (1) vegyes (2) videóajánló (1) Vienna Time Travel (1) Volkstheater (1) vonatjegy (1) Wachau (1) Wien Museum (1)

Dieses Blog durchsuchen

Gesamtzahl der Seitenaufrufe