Recent News

Daisypath Vacation tickers

Samstag, 7. September 2013

Amazonos kalandok - avagy regisztráltunk eladóként az amazonon

Mivel minden szükséges alkatrész megvolt  hozzá, adószámtól kezdve a cégkivonatig, így nekiláttunk regisztrálni az Amazonon, hogy míg a saját weblapunk nem megy, addig is ott áruljuk a cuccokat. Gondoltam egy nyugodt délelőtt nekiállok és pikk-pakk meglesz és tölthetem fel a termékeket. Hogy mennyire tévedtem....az elég hamar, kb. 1 óra múlva kiderült.

Ugyanis mindenféle papír, dokumentum feltöltését elvárták. Kezdődött azzal, hogy bár meg lehetett adni, hogy a személyi igazolványt Magyarországon állították ki, de az általuk megadott rubrikákba csak kevesebb számot tudtam írni és az igazolványom egyáltalán nem volt összhangban azzal, amit ott ábrázoltak, tehát nem lehetett megcsinálni. Ők azt írták, hogy a hátlapon egy sorban van a gép által generált számsor, az enyémen 3 sor volt, és abban is kevesebb szám összességében.

Másik probléma a villany, gáz és egyéb számlaigénnyel volt, ugyanis mi, mint gondolom sokan mások is, internetes banki átutalással fizetjük a számlákat, ráadásul a férjem nevében, a cég meg az én nevemen van (húúú ez már rendkívül bonyolult az amazonnak) és persze az Amazonnak nem jó a nyomtatott számla, végül is ki tudja, hogy ők hányadik században élnek???
A cég nevén nyílván nincs se villany, se egyéb közüzemi számla, hiszen egy webshop ált. az ember saját lakásán működik és nem valami üzlethelyiségben, ez is nehezen ment át.
Amikor ezeket szépen leírtam, jött az újabb probléma.

2 helyen is kérték a személyim feltöltését, mivel az egyik oldala egyik a másik egy másik pdf-ben volt, gondoltam, hogy az egyiket ide, a másikat oda töltöm fel, csak össze tudják rakni, persze nem sikerült ez a mutatvány nekik, megállapították, hogy csak az egyik oldalát töltöttem fel:))))
Szépen egyberaktam a személyi oldalait, aztán gondoltam hajrá, akkor meg nem ment a feltöltés, egyszerűen üres az az oldal:))) Akkor már kezdett nagyon komikus lenni.
Írtam nekik, hogy most akkor mi van. Semmi válasz, megírtam még egyszer, semmi. Ez így ment 5 napig, és én minden nap írtam nekik, de semmi. 
Egyszer beszéltem velük telefonon, na annak se volt semmi értelme. A csávó valahol Németországban ülve, a betűzésnél az I betűről India jutott eszébe, az Irene nem volt meg neki. Aztán az hogy az e-mailcím vége punkt at. Ezt kb. harmadszorra fogta fel. Aztán megállapította, hogy megkapták az e-mailjeimet és majd válaszolnak rá. Ennyiből állt a kompetenciája...
Persze végig, se mailben, se telefonon nem sikerült egy olyan emberhez eljutni, aki mondjuk az ügyet intézné vagy legalább lenne rá hatása. 

A végén már azt írtam nekik, hogy mondják már meg, hogy miért nem válaszolnak a kérdéseimre. Na erre végre jött egy választ, hogy technikai problémájuk van, de már dolgoznak rajta, és majd szólnak ha jó lesz...Mondjuk ezt az informaciót igazán megoszthatták volna az emberekkel vagy legalábbis a segítségkérő formatnyomtatvány oldalán...Persze addig nem tudok árulni meg semmit se

Úgyhogy az amazon nálam eléggé bemutatkozott...meg a mátrix szervezet is, ahol egy x. feladat nem tartozik egy emberhez sem.

4 Kommentare:

  1. Fura az egesz. Nalunk az amazon.fr-en gordulekenyen ment minden es onnan mentunk at az amazon.co.uk-ra es az amazon.comra. Ott mar nem kellettek papirok, az elsonel eleg volt, nagyon profin csinaltak az egeszet. Ha elakadtunk, azonnal ok hivtak bennunket vagy ha nem ertek el, rogton kuldtek egy emailt. Ha mi irtunk nekik, ket oran belul valaszoltak...
    Lehet, hogy a franciak profibbak?

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. igen attól tartok, nem kell leírni a franciákat:))) szép csöndben de dolgoznak. Amíg a németek nagyképűek lettek és elfelejtenek hatékonynak lenni.
      Hajrá Franciaország, hajrá franciák:)))

      Löschen
    2. :) Remelem, azert hamar megoldodik minden!

      Löschen
  2. Véletlenül kerültem a blogra, de ha hajlandóak lennétek megosztani a tapasztalatokat az amazonos értékesítéssel kapcsolatban akkor nagyon megköszönném. Induló magyar vállalkozás vagyunk, akik szeretnének EU-n belül értékesíteni. Ha szívesen segítenétek, akkor kérlek lépjetek velem kapcsolatba a vitveragabor kukac gmail pont com címen. Előre is köszönöm, Gábor

    AntwortenLöschen


Flickr

Labels

adventi vásár (1) ádventi vásár (3) álláskeresés (3) Alte Donau (4) amazon (1) Anmeldebescheinigung (1) barátság (4) Bécs (2) bécsi étterem (1) bécsi fotók (7) bécsi kávéházak (4) bécsi mozik (2) Böjte Csaba (1) Bramberg am Wildkogel (1) bűnőzés (1) Burgtheater (1) cég (1) Colmar (1) családfakutatás (1) Da Capo Wien (1) DACH régió (1) Deutsch Perfekt (1) Donauinselfest (1) döntés (1) egy év (1) érzelmek (1) étterem (1) évkezdet (1) fotók (1) Freyung (1) Grinzing (1) Hallstatt (1) havazás (1) heiligenkreuz (1) hétvége (1) Hofburg (1) húsvét (2) IKI (1) Informatikai álláspiac (1) kábellopás (1) Kahlenberg (1) Karácsony (2) kastély (1) katasztrófa (1) képek (1) képeslap (1) kerékpárutak (1) kirándulás (3) kreatív (3) külföldi vélemény Pestről (1) lakás (1) Laxenburg (1) Leopoldsberg (1) levéltár (1) MA 35 (1) maradunk (1) Maria Theresia Platz (1) Mariazell (1) MÁV (2) mayerling (1) MINGO (1) mosókonyha (1) mozi (1) München (5) München in Motion (1) negatívumok (1) nyelviskola (3) nyelvrokonság (1) nyelvtanulás (5) nyelvvizsga (1) Opera (2) ORF (1) összegzés (1) osztrák világörökség (1) pozitívumok (1) Práter (3) program (1) Radio Niederösterreich (1) Railjet (1) Rathaus (1) recept (1) SAP piac (1) Schönbrunn (1) Schweizerhaus (1) Semmeringer Bahn (1) síelés (1) Spiele der Stadt (1) Spittelberg (1) strand (2) szánkópálya (2) szemétlerakó (1) templom (1) tűzijáték (1) újság (1) vállalkozás (2) vásár (1) vegyes (2) videóajánló (1) Vienna Time Travel (1) Volkstheater (1) vonatjegy (1) Wachau (1) Wien Museum (1)

Dieses Blog durchsuchen

Gesamtzahl der Seitenaufrufe