Recent News

Daisypath Vacation tickers

Donnerstag, 22. November 2012

Mindenféle

Café Pierre: Kipróbáltunk egy francia kávézót itt a vásorban. Több francia dologból tudtunk választani, megkóstoltuk a klasszikust: quiche lorraine és Crepes. Nekem kicsit csalódás volt az ízvilága, mert volt rajta valami fűszer, amit én nem szeretek és Fro-ban nem is nagyon találkoztam vele. A Crepes finom volt, bár engem inkább a magyar palacsintára emlékeztetett, nem a francia Crepes-re. A bort szívesen ittuk, mindkettőnkek csúszott.

Soiree francaise: Előző héten az itteni fr. közösség estéjén voltunk, ahova egyébiránt bárki mehet. Zenés volt az est, a fr. barátaim sajnos nem tudtak jönni, az egyik azért mert babysitterkedik, a másik azért mert nem talált babysittert:))) (Amúgy ez a babysitter dolog itt nagyon népszerű, és senki nem gondol semmit arról a szülőről aki 1-1 alkalommal babysittert vesz igénybe) A bárban a zene nekem túl hangos volt, nem vagyok hozzászokva, hogy kvázi üvöltve kell beszélgetni, de érdekes élmény volt, a végén a férjemnek még táncolhatnékja is volt és szerencsére akkor a Voyage, Voyage c. régi szám ment, ami mindkettőnk ízlésének megfelel.

Tandemtanulás: Eddig nem nagyon hallottam róla, otthon legalábbis sose, itt viszont több osztálytársam számolt be róla, hogy tandemben tanul valakivel. Ez azt jelenti hogy ha mondjuk adva van egy francia aki németül tanul, meg egy osztrák v. német aki franciául tanul, ők összeülnek 1 órára hetente és fele időt franciául fele időt németül beszélnek és mindenki nyer. Nagyon ötletesnek tartom, csak egy baj van vele, hogy vajon ki akarna magyarul tanulni? hát ahogy nézegettem szinte senki.
Úgyhogy ezért (is) tanulnak a nagy nemzetek fiai, lányai könnyebben idegennyelvet, ha elkezdik persze.

Új barát: Úgy tűnik a mostani csoportom is hoz egy barátot, a héten a szlovák lány jött oda hozzám (őt szimpinek találtam eleinte is, de valahogy úgy tűnt hogy nem nyitott, így meg is lepett), hogy mivel szerinte se nagyon beszélgetünk az órán, így mi lenne ha összeülnénk beszélgetni. Ő már csinálja ezt egy lánnyal az előző csoportjából, aki szintén francia. (úgy látszik itt a franciákat könnyű becserkészni)
Úgyhogy örültem a fejleménynek és vsz. a jövő héten sort is kerítünk rá.



Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen


Flickr

Labels

adventi vásár (1) ádventi vásár (3) álláskeresés (3) Alte Donau (4) amazon (1) Anmeldebescheinigung (1) barátság (4) Bécs (2) bécsi étterem (1) bécsi fotók (7) bécsi kávéházak (4) bécsi mozik (2) Böjte Csaba (1) Bramberg am Wildkogel (1) bűnőzés (1) Burgtheater (1) cég (1) Colmar (1) családfakutatás (1) Da Capo Wien (1) DACH régió (1) Deutsch Perfekt (1) Donauinselfest (1) döntés (1) egy év (1) érzelmek (1) étterem (1) évkezdet (1) fotók (1) Freyung (1) Grinzing (1) Hallstatt (1) havazás (1) heiligenkreuz (1) hétvége (1) Hofburg (1) húsvét (2) IKI (1) Informatikai álláspiac (1) kábellopás (1) Kahlenberg (1) Karácsony (2) kastély (1) katasztrófa (1) képek (1) képeslap (1) kerékpárutak (1) kirándulás (3) kreatív (3) külföldi vélemény Pestről (1) lakás (1) Laxenburg (1) Leopoldsberg (1) levéltár (1) MA 35 (1) maradunk (1) Maria Theresia Platz (1) Mariazell (1) MÁV (2) mayerling (1) MINGO (1) mosókonyha (1) mozi (1) München (5) München in Motion (1) negatívumok (1) nyelviskola (3) nyelvrokonság (1) nyelvtanulás (5) nyelvvizsga (1) Opera (2) ORF (1) összegzés (1) osztrák világörökség (1) pozitívumok (1) Práter (3) program (1) Radio Niederösterreich (1) Railjet (1) Rathaus (1) recept (1) SAP piac (1) Schönbrunn (1) Schweizerhaus (1) Semmeringer Bahn (1) síelés (1) Spiele der Stadt (1) Spittelberg (1) strand (2) szánkópálya (2) szemétlerakó (1) templom (1) tűzijáték (1) újság (1) vállalkozás (2) vásár (1) vegyes (2) videóajánló (1) Vienna Time Travel (1) Volkstheater (1) vonatjegy (1) Wachau (1) Wien Museum (1)

Dieses Blog durchsuchen

Gesamtzahl der Seitenaufrufe