Recent News

Daisypath Vacation tickers

Montag, 5. November 2012

Új hónap és csoport az iskolában

Nem változtattam iskolát mert már be volt fizetve a tanfolyam, meg kedvem se volt variálni, majd a következő évben, ha még akkor is tanulok.

A tanár ugyanaz - sajnos, a csoport teljesen kicserélődött. Most olyan érzésem van, mintha a középkorúak csoportjában lennék, ja és a többség az pasi, ami azért kicsit meglepő. Itt is vannak élethelyzetek, meg élettörténetek: van egy pasi aki magyar és már itt van 20 éve, de rájött, hogy hiába tanulta meg a nyelvet az utcán, nem áll rendszerbe össze a fejében vagy ilyesmi. Van egy Kolumbiából származó csávó, aki amúgy mexikói állampolgár, azt nem sikerült elkapnom hogy ezt hogy rakta össze. Éltek már Németo-ban is, most épp itt, ahogy jön. A harmadik középkorú férfi egy olasz, akinek vietnámi felesége van akivel Japánban ismerkedtek meg ahol éltek is jó pár évet. Annyira nem érzik jól magukat Bécsben, inkább mennének vissza Rómába. Van egy szlovák nő - azt hiszem ő a legszimpatikusabb - de hamar kiderült hogy ő se az én korosztályom, mert már van egy 16 éves gyereke. Róla amúgy még nem tudok többet. Aztán van egy másik magyar, egy fiatal lány aki a Grand Hotelben dolgozik. És maradt még az előző csoportból a spanyol mérnök srác, aztán slussz.

Mondjuk nagyon meglepő hogy ez egy csoport...vagyis értem én hogy a nyelvtantudás alapján osztják az embert csoportba, de azért nehogy már a 20 éve itt élő férfi ugyanazzal a némettudással legyen mint én...lehet kéne külön indítani beszéd- ill. nyelvtanfókuszált csoportokat és máris jobb lenne a helyzet.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen


Flickr

Labels

adventi vásár (1) ádventi vásár (3) álláskeresés (3) Alte Donau (4) amazon (1) Anmeldebescheinigung (1) barátság (4) Bécs (2) bécsi étterem (1) bécsi fotók (7) bécsi kávéházak (4) bécsi mozik (2) Böjte Csaba (1) Bramberg am Wildkogel (1) bűnőzés (1) Burgtheater (1) cég (1) Colmar (1) családfakutatás (1) Da Capo Wien (1) DACH régió (1) Deutsch Perfekt (1) Donauinselfest (1) döntés (1) egy év (1) érzelmek (1) étterem (1) évkezdet (1) fotók (1) Freyung (1) Grinzing (1) Hallstatt (1) havazás (1) heiligenkreuz (1) hétvége (1) Hofburg (1) húsvét (2) IKI (1) Informatikai álláspiac (1) kábellopás (1) Kahlenberg (1) Karácsony (2) kastély (1) katasztrófa (1) képek (1) képeslap (1) kerékpárutak (1) kirándulás (3) kreatív (3) külföldi vélemény Pestről (1) lakás (1) Laxenburg (1) Leopoldsberg (1) levéltár (1) MA 35 (1) maradunk (1) Maria Theresia Platz (1) Mariazell (1) MÁV (2) mayerling (1) MINGO (1) mosókonyha (1) mozi (1) München (5) München in Motion (1) negatívumok (1) nyelviskola (3) nyelvrokonság (1) nyelvtanulás (5) nyelvvizsga (1) Opera (2) ORF (1) összegzés (1) osztrák világörökség (1) pozitívumok (1) Práter (3) program (1) Radio Niederösterreich (1) Railjet (1) Rathaus (1) recept (1) SAP piac (1) Schönbrunn (1) Schweizerhaus (1) Semmeringer Bahn (1) síelés (1) Spiele der Stadt (1) Spittelberg (1) strand (2) szánkópálya (2) szemétlerakó (1) templom (1) tűzijáték (1) újság (1) vállalkozás (2) vásár (1) vegyes (2) videóajánló (1) Vienna Time Travel (1) Volkstheater (1) vonatjegy (1) Wachau (1) Wien Museum (1)

Dieses Blog durchsuchen

Gesamtzahl der Seitenaufrufe