Recent News

Daisypath Vacation tickers

Montag, 12. November 2012

Program lányokkal

Az iskola és főleg az előző csoportom hozta azt a lehetőséget, hogy megismertem szimpatikus lányokat. A csoport nagyrésze persze szétszéledt, ahogy az lenni szokott, meg nem is mindenki passzolt mindenkihez, de a 2 francia lánnyal fennmaradt a kapcsolatom, tettem is érte, hogy megmaradjon de partnerek is voltak benne, úgyhogy mára szerveztünk egy beülős délutánt. Iskola után vártak engem és elsőnek a Naschmarkton kajáltunk, töltött palacsintát (sonka, tojás, sajt volt a töltelék), aztán utána odébbálltunk és elmentünk a Demel  teaházba a Burg közelében. Lehet lesni a teaház egy részén, hogy hogyan készülnek a sütemények, mert üvegfal van és remek illat kering arrafelé. Süteményt nem ettünk végül, csak nézegettük, hogy milyen gusztusak és persze milyen drágák:)

A beszélgetés során meg kellett állapítanom, hogy részemről még nem megy gondtalanul a megértés, megértettés, küzdök vele és fáradok is benne. De igazából ez az amit nem nagyon volt alkalmam gyakorolni, úgyhogy új élmény. Megbeszéltük, hogy talán a jövő héten is összeülünk egy kajálásra, úgyhogy lehet, hogy alakul a dolog.

A másik, ami megfogott az egy kérdés a fejemben, hogy hogyan magyarázzam meg egy franciának, hogy mi magyarok itt Bécsben (v. bárhol a világban) miért nem tartunk össze? nekik ez teljesen természetes, hogy ismerik itt egymást és ahol tudnak segítenek a másiknak...



Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen


Flickr

Labels

adventi vásár (1) ádventi vásár (3) álláskeresés (3) Alte Donau (4) amazon (1) Anmeldebescheinigung (1) barátság (4) Bécs (2) bécsi étterem (1) bécsi fotók (7) bécsi kávéházak (4) bécsi mozik (2) Böjte Csaba (1) Bramberg am Wildkogel (1) bűnőzés (1) Burgtheater (1) cég (1) Colmar (1) családfakutatás (1) Da Capo Wien (1) DACH régió (1) Deutsch Perfekt (1) Donauinselfest (1) döntés (1) egy év (1) érzelmek (1) étterem (1) évkezdet (1) fotók (1) Freyung (1) Grinzing (1) Hallstatt (1) havazás (1) heiligenkreuz (1) hétvége (1) Hofburg (1) húsvét (2) IKI (1) Informatikai álláspiac (1) kábellopás (1) Kahlenberg (1) Karácsony (2) kastély (1) katasztrófa (1) képek (1) képeslap (1) kerékpárutak (1) kirándulás (3) kreatív (3) külföldi vélemény Pestről (1) lakás (1) Laxenburg (1) Leopoldsberg (1) levéltár (1) MA 35 (1) maradunk (1) Maria Theresia Platz (1) Mariazell (1) MÁV (2) mayerling (1) MINGO (1) mosókonyha (1) mozi (1) München (5) München in Motion (1) negatívumok (1) nyelviskola (3) nyelvrokonság (1) nyelvtanulás (5) nyelvvizsga (1) Opera (2) ORF (1) összegzés (1) osztrák világörökség (1) pozitívumok (1) Práter (3) program (1) Radio Niederösterreich (1) Railjet (1) Rathaus (1) recept (1) SAP piac (1) Schönbrunn (1) Schweizerhaus (1) Semmeringer Bahn (1) síelés (1) Spiele der Stadt (1) Spittelberg (1) strand (2) szánkópálya (2) szemétlerakó (1) templom (1) tűzijáték (1) újság (1) vállalkozás (2) vásár (1) vegyes (2) videóajánló (1) Vienna Time Travel (1) Volkstheater (1) vonatjegy (1) Wachau (1) Wien Museum (1)

Dieses Blog durchsuchen

Gesamtzahl der Seitenaufrufe