Recent News

Daisypath Vacation tickers

Donnerstag, 13. Dezember 2012

Adventi vásár Colmarban

Ígéretemnek híven szentelek egy bejegyzést a colmari adventi vásárnak.

Tavaly voltunk ott, amikor attól csak kis távolságra laktunk, dolgoztunk. Mindkettőnket lenyűgőzött már maga a város is, az épen megmaradt középkori favázas házikóival, gótikus templomával (igazi, nincs benne barokk stb. elem), ami már önmagában mesébeillő, amihez jön a német-francia kultúra itt tapasztalt egyedülálló keveredése. A városkát átszeli a Lauch folyó és igazi csatornarendszert képezve a városban. A folyón nyáron csónakázni lehet, a karácsonyi vásárban pedig minden nap egy gyerekkórus énekel dalokat egy csónakból.






Copyright: saját

Karácsonykor mindez még mesésebbé alakul át, ahol az épületek ablakában őzikék, mikulások, ajándékdobozok, plüssmackók, egyéb figurák vannak, az egyik étterem bejárata fölött szánkó van, a másik bolt előtt kivilágított karácsonyfa, egyes utcai lámpákról fenyőágakból álló alkotás lógott le, az utcasarkon faszánkó rénszarvassal, mindez szépen kivilágítva. Este az egésznek még plusz hangulatot adott a folyó, ahonnan felszállt a vízpára és a városkának olyan sejtelmes hangulata lett.

A vásárban igazán jó, sok minőségi dolgot árulnak, rengeteg a kézműves termék, a helyi specialitások. A vásárokban kihagyhatatlan forralt bort is megpróbáltuk, az első helyen egy annyira finom forralt bort fogtunk ki a férjem szerint legalábbis - én nem értek a borokhoz igazából -, hogy azóta se, sehol se ittunk annyira jó bort.

Többször voltunk a városban előtte, így volt egy kedvenc éttermünk, ami nyáron a folyó partján levő kis kertből áll, ott a fák alatt, a tó melett lehetett finom fogásokat enni. Télen a kertecske nem üzemel a hideg miatt, és maga az étterem egy falatnyi, így előre foglaltunk helyet. Amit jól is tettünk, mert nem sokkal azután hogy megérkeztünk az étterembe, már ki is írták a bejáratra hogy telt ház.
Nagyon hangulatos hely, barátságos kiszolgálókkal és remek kajákkal, ahol itt a német hatás is érvényesül a fogások fajtáiban és a mennyiségében, minőségében azonban egyértelműen francia.

Azt hozzá kell tenni hogy mi advent első hétvégéjén voltunk és így nem voltak olyan sokan, valószínűleg és ahogy hallottuk,  itt is mint amúgy máshol is, ahogy közeledik a Karácsony egyre többen vannak.



fenti 4 kép forrása: http://www.noel-colmar.com/en/






Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen


Flickr

Labels

adventi vásár (1) ádventi vásár (3) álláskeresés (3) Alte Donau (4) amazon (1) Anmeldebescheinigung (1) barátság (4) Bécs (2) bécsi étterem (1) bécsi fotók (7) bécsi kávéházak (4) bécsi mozik (2) Böjte Csaba (1) Bramberg am Wildkogel (1) bűnőzés (1) Burgtheater (1) cég (1) Colmar (1) családfakutatás (1) Da Capo Wien (1) DACH régió (1) Deutsch Perfekt (1) Donauinselfest (1) döntés (1) egy év (1) érzelmek (1) étterem (1) évkezdet (1) fotók (1) Freyung (1) Grinzing (1) Hallstatt (1) havazás (1) heiligenkreuz (1) hétvége (1) Hofburg (1) húsvét (2) IKI (1) Informatikai álláspiac (1) kábellopás (1) Kahlenberg (1) Karácsony (2) kastély (1) katasztrófa (1) képek (1) képeslap (1) kerékpárutak (1) kirándulás (3) kreatív (3) külföldi vélemény Pestről (1) lakás (1) Laxenburg (1) Leopoldsberg (1) levéltár (1) MA 35 (1) maradunk (1) Maria Theresia Platz (1) Mariazell (1) MÁV (2) mayerling (1) MINGO (1) mosókonyha (1) mozi (1) München (5) München in Motion (1) negatívumok (1) nyelviskola (3) nyelvrokonság (1) nyelvtanulás (5) nyelvvizsga (1) Opera (2) ORF (1) összegzés (1) osztrák világörökség (1) pozitívumok (1) Práter (3) program (1) Radio Niederösterreich (1) Railjet (1) Rathaus (1) recept (1) SAP piac (1) Schönbrunn (1) Schweizerhaus (1) Semmeringer Bahn (1) síelés (1) Spiele der Stadt (1) Spittelberg (1) strand (2) szánkópálya (2) szemétlerakó (1) templom (1) tűzijáték (1) újság (1) vállalkozás (2) vásár (1) vegyes (2) videóajánló (1) Vienna Time Travel (1) Volkstheater (1) vonatjegy (1) Wachau (1) Wien Museum (1)

Dieses Blog durchsuchen

Gesamtzahl der Seitenaufrufe