Recent News

Daisypath Vacation tickers

Dienstag, 18. Dezember 2012

Első német nyelvű állásjelentkezésem és külföldiek véleménye Budapestről

Ma megtettem az első lépést, hogy állásom legyen vagy inkább a másodikat, mert volt már egy próbálkozásom a bécsi ENSZ hivatalba angol nyelvű állásra, de annyit se írtak vissza, hogy bakkfitty. Most szépen kinéztem magamnak egy kellemes kis állást a müncheni egyetemi klinikán, adatrögzítéses és fél napos meló, szóval laza lenne és talán a német nyelvben meglevő hiányosságaim se gátolnának annyira. Azért majd lássuk meg. Mi lesz ha felhívnak?:))) rémisztő helyzet:)

Tegnap a szlovák lánnyal voltunk a schönbrunni vásárban, ami itt Bécsben az egyik legjobbnak számít. Mivel a közelben lakik, így ő már volt ott többször, így inkább ittunk puncsot mintsem az árusokkal foglalkoztunk volna. Meg beszélgettünk, ami nekünk a legfontosabb. Vele mindig megnyugtatóbb, mert Ő kezdeményezett felém és nem fordítva, másrészt meg némettudásilag is kb. egyenlő szinten vagyunk.
Vittem neki kis ajándékot Karácsonyra és biztos örülhetett neki vagy nem tudom, mert meghívott egy teára a lakásukra. Mivel a férje a követségen dolgozik így a lakást is a követség adja, ennek megfelelően elég jó és nagy. Mindig kíváncsi vagyok arra, hogy a külföldiek turistaként ha jártak ott,  mit gondolnak Budapestről pl., mert sokszor nagyon tanulságos (lenne, ha nem dúgnánk sokszor a földbe a fejünket) számunka, így Őt is megkérdeztem hogy járt-e már Pesten. Kiderült hogy volt és tetszett neki a város, amit észrevételezett az az, hogy látszik, hogy nincs pénz az épületek felújítására, tehát nincsenek valami jó állapotban (a falak pl.), és látszik ezen a szegénység.
Volt egy spanyol fiú a csoportunkban, aki meg azt mesélte, hogy benne az maradt meg, hogy amikor elment Bp-re, rögtön az első órában, hogy ott volt, ment át valamelyik hídon és épp akkor egy öngyilkosjelölt a vízbe akart ugrani. Ez a jelenet annyira hatott rá, hogy a többi dolgot elhomályosította.

Holnap még találkozom a franciákkal, most épp nem sok kedvem van hozzá, így nem is forszíroztam, de bejelentkeztek kvázi, utána Karácsony







Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen


Flickr

Labels

adventi vásár (1) ádventi vásár (3) álláskeresés (3) Alte Donau (4) amazon (1) Anmeldebescheinigung (1) barátság (4) Bécs (2) bécsi étterem (1) bécsi fotók (7) bécsi kávéházak (4) bécsi mozik (2) Böjte Csaba (1) Bramberg am Wildkogel (1) bűnőzés (1) Burgtheater (1) cég (1) Colmar (1) családfakutatás (1) Da Capo Wien (1) DACH régió (1) Deutsch Perfekt (1) Donauinselfest (1) döntés (1) egy év (1) érzelmek (1) étterem (1) évkezdet (1) fotók (1) Freyung (1) Grinzing (1) Hallstatt (1) havazás (1) heiligenkreuz (1) hétvége (1) Hofburg (1) húsvét (2) IKI (1) Informatikai álláspiac (1) kábellopás (1) Kahlenberg (1) Karácsony (2) kastély (1) katasztrófa (1) képek (1) képeslap (1) kerékpárutak (1) kirándulás (3) kreatív (3) külföldi vélemény Pestről (1) lakás (1) Laxenburg (1) Leopoldsberg (1) levéltár (1) MA 35 (1) maradunk (1) Maria Theresia Platz (1) Mariazell (1) MÁV (2) mayerling (1) MINGO (1) mosókonyha (1) mozi (1) München (5) München in Motion (1) negatívumok (1) nyelviskola (3) nyelvrokonság (1) nyelvtanulás (5) nyelvvizsga (1) Opera (2) ORF (1) összegzés (1) osztrák világörökség (1) pozitívumok (1) Práter (3) program (1) Radio Niederösterreich (1) Railjet (1) Rathaus (1) recept (1) SAP piac (1) Schönbrunn (1) Schweizerhaus (1) Semmeringer Bahn (1) síelés (1) Spiele der Stadt (1) Spittelberg (1) strand (2) szánkópálya (2) szemétlerakó (1) templom (1) tűzijáték (1) újság (1) vállalkozás (2) vásár (1) vegyes (2) videóajánló (1) Vienna Time Travel (1) Volkstheater (1) vonatjegy (1) Wachau (1) Wien Museum (1)

Dieses Blog durchsuchen

Gesamtzahl der Seitenaufrufe