Recent News

Daisypath Vacation tickers

Freitag, 14. Dezember 2012

5 perces: események és gondolatok

Altwiener vásár: a 2 francia lánnyal mentem és csatlakozott hozzánk egy argentin lány is. Be szokott jönni nekem ez a kisebb vásár, sokkal kellemesebb mint a nagyobbak. Itt is volt egy magyar árus, vásárolni szerettem volna nála, megkérdezte hogy itt lakok-e v. turista vagyok, mondtam, hogy itt lakok. Erre kaptam tőle 1 euró kedvezményt. Úgyhogy újabb pozitív eset a magyar árusok oldaláról. (A bécsi magyar árusokról egy cikk a HVG-ben http://hvg.hu/gazdasag/20121214_Magyarok_a_pult_mogott_a_puncs_fovarosaba#utm_source=hirkereso&utm_medium=listing&utm_campaign=hirkereso_2012_12_14)
A kaja itt is elhanyagolható volt, megkóstoltunk egy sonkás szendvicset, de a franciáknak nem ízlett a kenyér, hiába más a színvonal itt, meg Fro-ban.

Megújuló karácsonyfa: elég nagy teraszunk van és láttam a többi lakásban hogy a teraszra tettek kivilágított fenyőfát, így nekünk is kedvünk támadt rá. A férjem javaslatára megújuló fenyőt vettünk a Bauhausban (attól megújuló, hogy jövőre is lehet használni, tehát mű:))) és hozzá világítást. Kiraktuk, nagyon szép a lakásból is, kintről is. VAn rendes fenyőnk is, kicsi, inkább jelképes bentre. Amúgy itt nem szokás 1 hónappal előre árulni a fákat, csak most kezdték, szerdán v. csütörtökön, addig sehol semmi és mindenhol ahol láttam, csak Normand fa volt. Viszont a boltokban már fogynak rohamosan a karácsonyi holmik és megjelentek a szilveszteri dolgok, mint otthon. Ezt sose értettem.

Musikverein: Mivel nem vagyunk túl szerencsések, hogy az újévi koncertre bekerüljünk, így beneveztünk egy angol nyelvű vezetett látogatásra. Meglepett a hely, mert a tévéközvetítés alapján sokkal nagyobb termet vártam. Amúgy nem sokban különbözik a mi Zeneakadémiánktól, szóval nem vagyunk ebben lemaradva, ne izguljunk:)))
Az egész teremben majdnem minden fából van, hogy elnyelje a hangokat és nincs benne fűtés, így régen úgy melegítették fel a termet, hogy előadás előtt katonák mentek be és körbefutkostak:)))




Nincs köze az előbbiekhez, de jó, az egyik rokonom idézete, de nagyon talált "Süllyedünk, mondta a színvonal, aztán meghalt":)))

Budapesti javaslatom adventre: sétáljatok végig az Andrássy úton este sötétedés után, érdemes.:)


Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen


Flickr

Labels

adventi vásár (1) ádventi vásár (3) álláskeresés (3) Alte Donau (4) amazon (1) Anmeldebescheinigung (1) barátság (4) Bécs (2) bécsi étterem (1) bécsi fotók (7) bécsi kávéházak (4) bécsi mozik (2) Böjte Csaba (1) Bramberg am Wildkogel (1) bűnőzés (1) Burgtheater (1) cég (1) Colmar (1) családfakutatás (1) Da Capo Wien (1) DACH régió (1) Deutsch Perfekt (1) Donauinselfest (1) döntés (1) egy év (1) érzelmek (1) étterem (1) évkezdet (1) fotók (1) Freyung (1) Grinzing (1) Hallstatt (1) havazás (1) heiligenkreuz (1) hétvége (1) Hofburg (1) húsvét (2) IKI (1) Informatikai álláspiac (1) kábellopás (1) Kahlenberg (1) Karácsony (2) kastély (1) katasztrófa (1) képek (1) képeslap (1) kerékpárutak (1) kirándulás (3) kreatív (3) külföldi vélemény Pestről (1) lakás (1) Laxenburg (1) Leopoldsberg (1) levéltár (1) MA 35 (1) maradunk (1) Maria Theresia Platz (1) Mariazell (1) MÁV (2) mayerling (1) MINGO (1) mosókonyha (1) mozi (1) München (5) München in Motion (1) negatívumok (1) nyelviskola (3) nyelvrokonság (1) nyelvtanulás (5) nyelvvizsga (1) Opera (2) ORF (1) összegzés (1) osztrák világörökség (1) pozitívumok (1) Práter (3) program (1) Radio Niederösterreich (1) Railjet (1) Rathaus (1) recept (1) SAP piac (1) Schönbrunn (1) Schweizerhaus (1) Semmeringer Bahn (1) síelés (1) Spiele der Stadt (1) Spittelberg (1) strand (2) szánkópálya (2) szemétlerakó (1) templom (1) tűzijáték (1) újság (1) vállalkozás (2) vásár (1) vegyes (2) videóajánló (1) Vienna Time Travel (1) Volkstheater (1) vonatjegy (1) Wachau (1) Wien Museum (1)

Dieses Blog durchsuchen

Gesamtzahl der Seitenaufrufe