Recent News

Daisypath Vacation tickers

Freitag, 25. Januar 2013

Bramberg am Wildkogel - 14 km Rodelbahn (szánkópálya)

Holnap letelik az egy hetünk, amit a síelésnek áldoztunk (fotók később), sajnos idén nem voltunk túl szerencsések, a férjemet 2 napra a betegség döntötte le a lábáról, és az időjárás se volt mindig kegyes hozzánk. De ennek ellenére jól éreztük magunkat, sport, friss levegő, és sokat tanultunk idén is. A helyet mindenkinek ajánlani tudom, 14 km-es szánkópályája van, ahol egy lecsúszás a szánkóval 45 perc folyamatos csúszást jelent igen jó tempóban. Minden nap este 10-ig ki van világítva, úgyhogy este is lehet szánkózni, aminek egy másik hangulata van. Akinek kedve van meg tud állni a szánkópálya felénél levő Zwischenzeit nevű hüttében, amit mindenki nagyon szeret, jó hely. Szánkót nem érdemes otthonról vinni, mert sokkal masszívabb szánkót igényel a pálya, mint amit a Tescoban, Aldiban stb. lehet kapni (persze ezekkel is lehet csúszni csak kérdés hogy nem esik-e szét menetközben) és lehet bérelni nem túl drága áron. A szánkósok is használhatják természetesen a Smaragdbahnt saját jeggyel, és a felvonó ott tesz le, ahol a szánkópálya indul. Pár évvel ezelőtt, még a Smaragdbahn nem volt meg, és csak a Wildkogelbahn-nal lehetett feljutni, annak a fenti megállójától meg kellett hegynek felfelé gyalogolni de ennek már vége. A pálya vége is ott van, ahol a Smaragdbahn megy fel a hegyre. Tiszta kényelem:)
Mi is így kezdtük az első évben, hogy csak szánkózni jöttünk, mert arra is nagyon megéri. Utána persze...jöhet a síelés. Minden nagyon barátságos, sehol semmit nem lopnak el, kinn lehet hagyni a lécet, akármit és meglesz a hüttézés után is.
Infó itt:
http://www.wildkogel-arena.at/en/winter.html
http://www.bergfex.at/wildkogel/
Itt meg egy videó, milyen lecsúszás közben, 3 éve csináltuk
http://www.youtube.com/watch?v=t4B1MbozkFE&list=UU1tNZ89PGaed-CbkCm9LnsA&index=2

Kipróbáltuk az osztrák háziorvosi ellátást - sajnos, és azt állapítottuk meg, hogy messze előrébb van a magyartól, és ismétlem, amit már leírtam, ez nem az orvosok szaktudásának szól...De ez egy kis település és a háziorvos meg tudta mérni a férjem CRP-jét, lázát egy-egy géppel, ezenkívül egy másik szobában volt infralámpás inhaláló készülék, amit 10 percet használhatott. És akkor még arról nem is szóltam, hogy volt 2 asszisztense, külön szobája, ahol a betegek vártak, külön a rendelés, külön egy kötöző és egy másik szoba az inhaláló készülékkel. Nem, nem privát, ez egy sima "tb-s" ellátás....


Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen


Flickr

Labels

adventi vásár (1) ádventi vásár (3) álláskeresés (3) Alte Donau (4) amazon (1) Anmeldebescheinigung (1) barátság (4) Bécs (2) bécsi étterem (1) bécsi fotók (7) bécsi kávéházak (4) bécsi mozik (2) Böjte Csaba (1) Bramberg am Wildkogel (1) bűnőzés (1) Burgtheater (1) cég (1) Colmar (1) családfakutatás (1) Da Capo Wien (1) DACH régió (1) Deutsch Perfekt (1) Donauinselfest (1) döntés (1) egy év (1) érzelmek (1) étterem (1) évkezdet (1) fotók (1) Freyung (1) Grinzing (1) Hallstatt (1) havazás (1) heiligenkreuz (1) hétvége (1) Hofburg (1) húsvét (2) IKI (1) Informatikai álláspiac (1) kábellopás (1) Kahlenberg (1) Karácsony (2) kastély (1) katasztrófa (1) képek (1) képeslap (1) kerékpárutak (1) kirándulás (3) kreatív (3) külföldi vélemény Pestről (1) lakás (1) Laxenburg (1) Leopoldsberg (1) levéltár (1) MA 35 (1) maradunk (1) Maria Theresia Platz (1) Mariazell (1) MÁV (2) mayerling (1) MINGO (1) mosókonyha (1) mozi (1) München (5) München in Motion (1) negatívumok (1) nyelviskola (3) nyelvrokonság (1) nyelvtanulás (5) nyelvvizsga (1) Opera (2) ORF (1) összegzés (1) osztrák világörökség (1) pozitívumok (1) Práter (3) program (1) Radio Niederösterreich (1) Railjet (1) Rathaus (1) recept (1) SAP piac (1) Schönbrunn (1) Schweizerhaus (1) Semmeringer Bahn (1) síelés (1) Spiele der Stadt (1) Spittelberg (1) strand (2) szánkópálya (2) szemétlerakó (1) templom (1) tűzijáték (1) újság (1) vállalkozás (2) vásár (1) vegyes (2) videóajánló (1) Vienna Time Travel (1) Volkstheater (1) vonatjegy (1) Wachau (1) Wien Museum (1)

Dieses Blog durchsuchen

Gesamtzahl der Seitenaufrufe