Recent News

Daisypath Vacation tickers

Donnerstag, 10. Januar 2013

Eltűntek a turisták Bécsből

A szürke januári napokba sikerült egy kis színt is vinnem. A héten találkozót szerveztem a szlovák lánnyal, aki múzeumot szeretett volna nézni, nekem meg úgy kb. mindegy volt, csak csináljunk valamit és lehetőleg otthonról hadd mozduljak ki. Most hogy nem járok nyelviskolába, nincs rendszeres elfoglaltságom a főzés-mosás-vasalás körén kívül, ahol emberekkel találkozhatnék, kezdett egyhangúvá válni az élet. Egyébként talán ez a legnehezebb pontja a külföldi létnek, hogy ha az embernek nincs munkája és nincs egyéb rendszeres elfoglaltsága, akkor szürkévé válik az egész. Úgyhogy ez ellen sikerült tenni is a találkozóval. 

A Hofburg előtti téren találkoztunk, a Michaeler Platzon a templom előtt, nem tudom miért, de szeretek templom előtt találkozgatni emberekkel, mert könnyen megismerhető, és nem lehet összetéveszteni, meg amúgy is:) Amíg a lányra vártam, addig nézelődtem a téren és ami rögtön feltűnt az az, hogy hol az a sok turista? Ahányszor erre jártam azóta, hogy itt lakom, mindig turisták hada volt a téren, ernyővel közlekedő vezetővel v. anélkül de sok-sok ember. Most meg egy-két ember lézengett a téren, de amúgy az egész téren az összes embert végig tudtam szemlézni, annyira kevesen voltak. 




 Copyright: Saját

Különösen erős volt a kontraszt, hogy advent idején az egész városban mozdulni se lehetett, főleg nem a nevezetesebb helyek környékén. De valószínűleg mindenki az ünnepeket piheni ki és kezd hozzászokni az új évhez. Szegény szlovák lány rosszul emlékezett mit beszéltünk meg és 1 órával előbb odajött, aztán meg hát kellett valamit csinálnia 1 órán át, úgyhogy elment vásárolni. Ennek következtében a rendes időpontról elkésett, úgyhogy volt időm a teret nézegetni, meg a sok utasra váró konfrist.

A Hofburgban szerettünk volna valami kiállítást megnézni de kiderült hogy mindkét kiállítás, amire kíváncsiak voltunk a Hofmobiliendepot nevű létesítményben volt, úgyhogy át kellett oda menni. A fő kiállítás az udvari bútorokról szólt és nagyrészt persze Ferenc József és Sissi, mi másról, ugye? Csomó részén a kiállításnak ment a híres-neves film:) Lehet nekem is kéne nyitnom egy múzeumot ebben a témában, szerintem nyert ügyem lenne:))) Másrészt volt ott különböző korok stílusában berendezett polgári lakás minta is. A Sissi&Corfu kiállítás szerintem felejtős, mert csak pár kiállított darab van, és nem túl gazdag. Azért fura volt látni, hogy a Sissi egy szinte teljesen fekete bútorokkal berendezett hálószobában aludt Corfun. Még akkor is, ha gondolom ez csak Rudolf halála utántól volt így. 




Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen


Flickr

Labels

adventi vásár (1) ádventi vásár (3) álláskeresés (3) Alte Donau (4) amazon (1) Anmeldebescheinigung (1) barátság (4) Bécs (2) bécsi étterem (1) bécsi fotók (7) bécsi kávéházak (4) bécsi mozik (2) Böjte Csaba (1) Bramberg am Wildkogel (1) bűnőzés (1) Burgtheater (1) cég (1) Colmar (1) családfakutatás (1) Da Capo Wien (1) DACH régió (1) Deutsch Perfekt (1) Donauinselfest (1) döntés (1) egy év (1) érzelmek (1) étterem (1) évkezdet (1) fotók (1) Freyung (1) Grinzing (1) Hallstatt (1) havazás (1) heiligenkreuz (1) hétvége (1) Hofburg (1) húsvét (2) IKI (1) Informatikai álláspiac (1) kábellopás (1) Kahlenberg (1) Karácsony (2) kastély (1) katasztrófa (1) képek (1) képeslap (1) kerékpárutak (1) kirándulás (3) kreatív (3) külföldi vélemény Pestről (1) lakás (1) Laxenburg (1) Leopoldsberg (1) levéltár (1) MA 35 (1) maradunk (1) Maria Theresia Platz (1) Mariazell (1) MÁV (2) mayerling (1) MINGO (1) mosókonyha (1) mozi (1) München (5) München in Motion (1) negatívumok (1) nyelviskola (3) nyelvrokonság (1) nyelvtanulás (5) nyelvvizsga (1) Opera (2) ORF (1) összegzés (1) osztrák világörökség (1) pozitívumok (1) Práter (3) program (1) Radio Niederösterreich (1) Railjet (1) Rathaus (1) recept (1) SAP piac (1) Schönbrunn (1) Schweizerhaus (1) Semmeringer Bahn (1) síelés (1) Spiele der Stadt (1) Spittelberg (1) strand (2) szánkópálya (2) szemétlerakó (1) templom (1) tűzijáték (1) újság (1) vállalkozás (2) vásár (1) vegyes (2) videóajánló (1) Vienna Time Travel (1) Volkstheater (1) vonatjegy (1) Wachau (1) Wien Museum (1)

Dieses Blog durchsuchen

Gesamtzahl der Seitenaufrufe