Recent News

Daisypath Vacation tickers

Samstag, 9. Februar 2013

IKI, az új iskola

Mint írtam korábbi bejegyzéseimben, iskolát váltottam. Most az új iskoláról szeretnék, így egy hét tapasztalat után, szólni pár szót. 9-en vagyunk egy csoportban, az összetétel eléggé vegyes, van egy kazahsztáni fiatal srác, egy iráni nő, egy spanyol építőmérnök, egy angol srác, aki 1 hónapot tölt csak itt, egy boszniai lány aki osztrák férjet választott, egy amerikai nő és egy szerb lány, és pesze egy magyar pasi is, aki mozgássérült embereket fuvaroz reggel a munkahelyükre, délután vissza. A helyzetről sokat elmond, hogy az angol és a spanyol srác mellé ültem (néha a magyar srác is hozzánk kerül), valahogy a lányok annyira nem voltak megnyerőek, főleg a szerb és a boszniai lány szeretnek egymással beszélgetni - persze szerbül.

A többség eléggé fiatal, inkább a 20-25 éves korosztály, úgyhogy nem annyira passzolnak hozzám. Az órák jobbak mint a Deutsch Akademie-ban voltak, lehetne jobb persze, de legalább valamivel kreatívabbak, és ami tetszik, hogy az adott órán megtanult szavakat a következő órán gyakoroljuk feladat keretében. Kicsit lassúak a többiek nekem, szóval látszik, hogy magasabb szintről jöttem, viszont jót tesz az ismétlés. Így, amikor a héten, a tanárnő felvetette nekem, hogy válthatnék csoportot magasabb szintre, mondtam neki, hogy inkább maradnék, mert bár látom, hogy nekem gyorsabban mennek a feladatok, de mégis kell nekem az ismétlés, hogy jobban bevésődjön, az amit már ugyan tanultam, de nem tudom még biztosan használni.

Az iskola szervez a hónap során különböző közösségi programokat, ezen a héten egy knédli főzéses alkalom volt, az alapanyagot és felszerelést az iskola biztosította, meg a helyet is. Bárki bármelyik csoportból jelentkezhetett, és mivel, oda volt írva, hogy barátot lehet hozni, így én elvittem magammal a szlovák lányt. Nem voltunk sokan, így mindenki részt vehetett a munkában, vágtam gyümölcsöt, gurigáztam knédlit, szóval volt dolgom. Viszont fura volt, hogy a knédli itt nem az az élesztős, gőz fölött főzött kaja, mint amit otthon eszünk v. amit Csehországban ettem. Itt olyasmi, mint a szilvásgombóc, csak nem szilva, hanem mondjuk sonka, v. szőlő van a közepében és nem vagy alig mártják meg a végén zsemlemorzsában. Na úgyhogy most már nem vagyok benne biztos, hogy mi is az igazi knédli:)))



1 Kommentar:


Flickr

Labels

adventi vásár (1) ádventi vásár (3) álláskeresés (3) Alte Donau (4) amazon (1) Anmeldebescheinigung (1) barátság (4) Bécs (2) bécsi étterem (1) bécsi fotók (7) bécsi kávéházak (4) bécsi mozik (2) Böjte Csaba (1) Bramberg am Wildkogel (1) bűnőzés (1) Burgtheater (1) cég (1) Colmar (1) családfakutatás (1) Da Capo Wien (1) DACH régió (1) Deutsch Perfekt (1) Donauinselfest (1) döntés (1) egy év (1) érzelmek (1) étterem (1) évkezdet (1) fotók (1) Freyung (1) Grinzing (1) Hallstatt (1) havazás (1) heiligenkreuz (1) hétvége (1) Hofburg (1) húsvét (2) IKI (1) Informatikai álláspiac (1) kábellopás (1) Kahlenberg (1) Karácsony (2) kastély (1) katasztrófa (1) képek (1) képeslap (1) kerékpárutak (1) kirándulás (3) kreatív (3) külföldi vélemény Pestről (1) lakás (1) Laxenburg (1) Leopoldsberg (1) levéltár (1) MA 35 (1) maradunk (1) Maria Theresia Platz (1) Mariazell (1) MÁV (2) mayerling (1) MINGO (1) mosókonyha (1) mozi (1) München (5) München in Motion (1) negatívumok (1) nyelviskola (3) nyelvrokonság (1) nyelvtanulás (5) nyelvvizsga (1) Opera (2) ORF (1) összegzés (1) osztrák világörökség (1) pozitívumok (1) Práter (3) program (1) Radio Niederösterreich (1) Railjet (1) Rathaus (1) recept (1) SAP piac (1) Schönbrunn (1) Schweizerhaus (1) Semmeringer Bahn (1) síelés (1) Spiele der Stadt (1) Spittelberg (1) strand (2) szánkópálya (2) szemétlerakó (1) templom (1) tűzijáték (1) újság (1) vállalkozás (2) vásár (1) vegyes (2) videóajánló (1) Vienna Time Travel (1) Volkstheater (1) vonatjegy (1) Wachau (1) Wien Museum (1)

Dieses Blog durchsuchen

Gesamtzahl der Seitenaufrufe