Recent News

Daisypath Vacation tickers

Samstag, 6. April 2013

Café Diglasban jártunk

Erre a hétre két kávézó is jutott. Az történt ugyanis, hogy az elmúlt hetekben a visszafelére szóló vonatjegyemet eladtam egy lánynak, akivel pár szót akkor váltottunk, és abban maradtunk, hogy ha lesz időnk, lehetőségünk, akkor összeülünk egy kávézóban egy kis beszélgetésre. Ennek most jött el az alkalma, vittük a férjeket is, s egy jót dumáltunk szerintem, bővült az ismeretségi körünk (és jé, jó volt rácsodálkozni, hogy milyen úton-módon jönnek itt az emberrel szembe az ismeretségek, arról már ne is beszéljünk, hogy én hozom őket, pedig én nem erről vagyok híres:)), ha már ennyit hozzám tett a Bécs, akkor az már jó), a lány gyerekekre vigyáz, a férfi pedig az itteni egyetemen kutat, mindkettő értelmes, kedves ember, és ők is az interneten ismerték meg egymást annak idején, úgyhogy abban maradtunk folytatjuk még a megkezdett ismerkedést.
Magára a kávézóra így kevesebb figyelmet tudtam fordítani, amit lehet róla mondani, hogy a Centrál és a Sperl között van, tehát valamennyire elegáns de mégis van benne valami puritánabb. Az egyik csillár nagyon tetszett, mert mindenféle színes kávés bögre volt ráakasztva. Másik jópofa dolog volt, hogy lámpaernyőnek használtak régi újságokat, amitől kissé antik hangulata volt. A kaja nem jött nekem be, de volt választék, férjem örömére Budweiser is volt, bár ez nem tudom mennyire lényeges egy kávézónál:))) De neki számított.
Az egyik pincérnő magyar volt, de úgy alapjáraton nem voltak túl barátságosak, a második óra után már mondták, hogy mehetnénk...pedig volt bőven üres helyük...
Voltunk ma kastélyt nézni, majd holnap írok róla.









Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen


Flickr

Labels

adventi vásár (1) ádventi vásár (3) álláskeresés (3) Alte Donau (4) amazon (1) Anmeldebescheinigung (1) barátság (4) Bécs (2) bécsi étterem (1) bécsi fotók (7) bécsi kávéházak (4) bécsi mozik (2) Böjte Csaba (1) Bramberg am Wildkogel (1) bűnőzés (1) Burgtheater (1) cég (1) Colmar (1) családfakutatás (1) Da Capo Wien (1) DACH régió (1) Deutsch Perfekt (1) Donauinselfest (1) döntés (1) egy év (1) érzelmek (1) étterem (1) évkezdet (1) fotók (1) Freyung (1) Grinzing (1) Hallstatt (1) havazás (1) heiligenkreuz (1) hétvége (1) Hofburg (1) húsvét (2) IKI (1) Informatikai álláspiac (1) kábellopás (1) Kahlenberg (1) Karácsony (2) kastély (1) katasztrófa (1) képek (1) képeslap (1) kerékpárutak (1) kirándulás (3) kreatív (3) külföldi vélemény Pestről (1) lakás (1) Laxenburg (1) Leopoldsberg (1) levéltár (1) MA 35 (1) maradunk (1) Maria Theresia Platz (1) Mariazell (1) MÁV (2) mayerling (1) MINGO (1) mosókonyha (1) mozi (1) München (5) München in Motion (1) negatívumok (1) nyelviskola (3) nyelvrokonság (1) nyelvtanulás (5) nyelvvizsga (1) Opera (2) ORF (1) összegzés (1) osztrák világörökség (1) pozitívumok (1) Práter (3) program (1) Radio Niederösterreich (1) Railjet (1) Rathaus (1) recept (1) SAP piac (1) Schönbrunn (1) Schweizerhaus (1) Semmeringer Bahn (1) síelés (1) Spiele der Stadt (1) Spittelberg (1) strand (2) szánkópálya (2) szemétlerakó (1) templom (1) tűzijáték (1) újság (1) vállalkozás (2) vásár (1) vegyes (2) videóajánló (1) Vienna Time Travel (1) Volkstheater (1) vonatjegy (1) Wachau (1) Wien Museum (1)

Dieses Blog durchsuchen

Gesamtzahl der Seitenaufrufe