Recent News

Daisypath Vacation tickers

Dienstag, 16. April 2013

Kenyérválaszték és pékségek Bécsben

A hétvégén otthon voltam, és szembesültem azzal a ténnyel, hogy az itteni kenyerekhez lassan de hozzászokott ízlésemnek már csak az otthoni kenyerek szűk szelete felel meg (Auchan kenyér - Solymár, Budaörs legalábbis, Lipóti pékség kenyere és még egy kettő egyéb). Ezért gondoltam szentelek egy bejegyzést a kenyereknek is, bár persze szakértőnek még nem tartom magam, hiszen nem kóstoltam meg minden kenyeret itt. Több pékség-hálózat van itt: Anker, Ströck, der Mann és a Felber, ezek amikkel én találkozom napi rendszerességgel. A legtöbbnek van boltja a metrómegállókban, a hozzánk legközelebbi pékség a der Mann, és elég sokáig itt vettem a kenyereket, mostanában azonban úgy találtam, hogy a Ströck kenyerei jobbak, finomabbak, de jó tapasztalatom van a Felber-ről is, különösen a baguettjét dicsérném  ami itt készül rozsból is. Persze mint minden ez is szubjektív, úgyhogy lehet, hogy másnak más jön be. Az Ankerről tudok relatíve kevesebbet mondani, mert ott leginkább csak a péksüteményeket szerzem be reggelente.

Errefelé ritkábbak a teljesen fehér kenyerek, de azért vannak (szóval aki fehér kenyér rajongó, annak nem biztos, hogy ideális a kínálat), egy-kettő pl. olívabogyóval megbolondítva. A leggyakoribb a barna ill. a mindenféle magos kenyér, tökmag, napraforgómag, ezenkívül diós kenyér, krumplikenyér, répakenyér és a legkülönbözőbb nevű egyéb kenyerek. Otthoni viszonylathoz képest jók a baguette-k, de persze az eredeti francia baguette színvonalát nem éri el, mint ahogy a pékség se versenyezhet egy francia pékséggel.
Határozottan jók a szemlék, egyáltalán nem olyan felfújt mint otthon, hanem van benne anyag de igaz ez az összes kenyérre. Árak tekintetében a Lipóti pékség hasonló típusú kenyereinek árát érik el ill. sokszor meghaladják. Általában 2 eurónál kezdődnek a kenyerek és ritkán kerülnek 3,5 eurónál többe.

 Itt is lehet kapni buktát, fánkot és egyéb nassolnivalót, ezekben nincs nagy eltérés. Kalács ritkán van, de pl. a Ströckben eddig mindig finom, több napig nem kiszáradó kalácsot sikerült vennem. Újszerű dolog viszont, hogy a legtöbb pékségben van kifejezetten cukrászati termék is, sütik, krémesek, esetleg torták. Ezeket is kóstoltam, jók ahhoz képest, hogy pékségben árulják őket, de persze nem éri el az otthoni nagyobb nevű cukrászdák (Daubner, Emil cukrászda) ízvilágát.

Az élelmiszerboltokban is, pl. Billla lehet nem is olyan rossz kenyeret kapni, bár persze kisebb választékban.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen


Flickr

Labels

adventi vásár (1) ádventi vásár (3) álláskeresés (3) Alte Donau (4) amazon (1) Anmeldebescheinigung (1) barátság (4) Bécs (2) bécsi étterem (1) bécsi fotók (7) bécsi kávéházak (4) bécsi mozik (2) Böjte Csaba (1) Bramberg am Wildkogel (1) bűnőzés (1) Burgtheater (1) cég (1) Colmar (1) családfakutatás (1) Da Capo Wien (1) DACH régió (1) Deutsch Perfekt (1) Donauinselfest (1) döntés (1) egy év (1) érzelmek (1) étterem (1) évkezdet (1) fotók (1) Freyung (1) Grinzing (1) Hallstatt (1) havazás (1) heiligenkreuz (1) hétvége (1) Hofburg (1) húsvét (2) IKI (1) Informatikai álláspiac (1) kábellopás (1) Kahlenberg (1) Karácsony (2) kastély (1) katasztrófa (1) képek (1) képeslap (1) kerékpárutak (1) kirándulás (3) kreatív (3) külföldi vélemény Pestről (1) lakás (1) Laxenburg (1) Leopoldsberg (1) levéltár (1) MA 35 (1) maradunk (1) Maria Theresia Platz (1) Mariazell (1) MÁV (2) mayerling (1) MINGO (1) mosókonyha (1) mozi (1) München (5) München in Motion (1) negatívumok (1) nyelviskola (3) nyelvrokonság (1) nyelvtanulás (5) nyelvvizsga (1) Opera (2) ORF (1) összegzés (1) osztrák világörökség (1) pozitívumok (1) Práter (3) program (1) Radio Niederösterreich (1) Railjet (1) Rathaus (1) recept (1) SAP piac (1) Schönbrunn (1) Schweizerhaus (1) Semmeringer Bahn (1) síelés (1) Spiele der Stadt (1) Spittelberg (1) strand (2) szánkópálya (2) szemétlerakó (1) templom (1) tűzijáték (1) újság (1) vállalkozás (2) vásár (1) vegyes (2) videóajánló (1) Vienna Time Travel (1) Volkstheater (1) vonatjegy (1) Wachau (1) Wien Museum (1)

Dieses Blog durchsuchen

Gesamtzahl der Seitenaufrufe