Recent News

Daisypath Vacation tickers

Samstag, 28. September 2013

Látogatás az ORF-nél

Tudom, kicsit sokáig nem írtam. Nagyon lefoglal a kis cégünk felépítése, és eddig még igazán eredményről nem is tudok beszámolni. Az Ebayen sikerült először elindulni, most úgy látszik az Amazon is kiverekedte magát a sötét alagútból, és működik, de náluk nyugtával dicsérjük a napot... A saját webshop készítését kiadjuk egy külsősnek, mert férjemnek nincs ideje arra, hogy tisztességgel megcsinálja, és az is látszik, hogy ez se megy egyik hétről a másikra, tehát igencsak sok türelmet igényel a vállalkozás az elején. Persze én rögtön szeretnék mindent, de láthatóan nem működik.

A mai napra volt egy ORF-es látogatás lefoglalva. Telefonon kellett előre bejelentkezni egy klasszikus vezetésre az osztrák televíziónál. Eredetileg a Wien Heute nevű műsor után láttuk az ajánlóban, hogy van ilyen lehetőség, és a Heute stúdióját néztük volna meg leginkább, de sajna arra nem volt vezetés. Végigvezettek minket több stúdión, megmutatták, hogy hol és hogyan készülnek az egyes műsorok. Az egész egy nagy gyár, a stúdiók között mindenhol raktárak, targoncák stb. Kiderült, hogy a stúdiók mindegyike azért ovális v. kör alakú, mert ott nem látszik pontosan, hogy hol a vége, ki milyen távolságra van az objektumoktól. Feketének meg azért fekete kb. az összes stúdió a dekoráción kívül, mert arra lehet legjobban a színeket kivetíteni. Ezeken a részeken sehol egy ablak, tehát azt se tudja az ember, hogy kinn nappal van-e v. este. Megmutatták azt a kamerát is, ami a bemondónak kivetíti a szöveget, amit mondania kell, persze úgy hogy előtte azért kívülről megtanulta. Alulról felfelé jön a szöveg, és se nem gyorsan, se nem túl lassan. Volt egy kisebb játék egy bemutatóstúdióban, ahol egy kék háttér elé ültek páran, és az illetőt aztán bevetítették különböző filmrészletekbe, tehát mintha ő is ott lett volna. Tiszta csalás az egész:)))
Az is kiderült, hogy az ORF-nek az egész régióban csak Budapesten van tudósítója, se Prágában, se Pozsonyban nincs, a budapesti iroda alá tartozik az összes régiós ország. Azt hiszem, ezt most ebben az esetben pozitív jelnek kell tekintenünk.


 A Konkret stúdiója

Világítástechnika

A leány bevarázsolták az adásba a monitoron

A legnagyobb stúdió

A "gyár"

A raktár




2 Kommentare:

  1. Jó kis stúdiónak tűnik...
    hogy megy az értékesítés az ebay-en?Erről írhatnál egy kicsit egyszer...

    AntwortenLöschen
  2. szia! írok, az ügyfélszolgálatokról akartam de nem jutok hozzá. Amúgy sehogy nem megy, ördögi kör az egész, mert aakkor kerülsz feljebb a találati listán ha már volt sok visszajelzésed, de hogy legyen visszajelzésed meg vásárlásod, ha csak a 9. oldalon jelensz meg mondjuk?? Az amazon is megy már...a saját lapra még várni kell, kb 2 hónap:((( minden lassú nagyon lassú.
    ha érdekel mailben átküldöm az ebay boltomat, de itt nem akarom egyelőre kitenni mert onnantól itt bárki bármit tud rólam.

    AntwortenLöschen


Flickr

Labels

adventi vásár (1) ádventi vásár (3) álláskeresés (3) Alte Donau (4) amazon (1) Anmeldebescheinigung (1) barátság (4) Bécs (2) bécsi étterem (1) bécsi fotók (7) bécsi kávéházak (4) bécsi mozik (2) Böjte Csaba (1) Bramberg am Wildkogel (1) bűnőzés (1) Burgtheater (1) cég (1) Colmar (1) családfakutatás (1) Da Capo Wien (1) DACH régió (1) Deutsch Perfekt (1) Donauinselfest (1) döntés (1) egy év (1) érzelmek (1) étterem (1) évkezdet (1) fotók (1) Freyung (1) Grinzing (1) Hallstatt (1) havazás (1) heiligenkreuz (1) hétvége (1) Hofburg (1) húsvét (2) IKI (1) Informatikai álláspiac (1) kábellopás (1) Kahlenberg (1) Karácsony (2) kastély (1) katasztrófa (1) képek (1) képeslap (1) kerékpárutak (1) kirándulás (3) kreatív (3) külföldi vélemény Pestről (1) lakás (1) Laxenburg (1) Leopoldsberg (1) levéltár (1) MA 35 (1) maradunk (1) Maria Theresia Platz (1) Mariazell (1) MÁV (2) mayerling (1) MINGO (1) mosókonyha (1) mozi (1) München (5) München in Motion (1) negatívumok (1) nyelviskola (3) nyelvrokonság (1) nyelvtanulás (5) nyelvvizsga (1) Opera (2) ORF (1) összegzés (1) osztrák világörökség (1) pozitívumok (1) Práter (3) program (1) Radio Niederösterreich (1) Railjet (1) Rathaus (1) recept (1) SAP piac (1) Schönbrunn (1) Schweizerhaus (1) Semmeringer Bahn (1) síelés (1) Spiele der Stadt (1) Spittelberg (1) strand (2) szánkópálya (2) szemétlerakó (1) templom (1) tűzijáték (1) újság (1) vállalkozás (2) vásár (1) vegyes (2) videóajánló (1) Vienna Time Travel (1) Volkstheater (1) vonatjegy (1) Wachau (1) Wien Museum (1)

Dieses Blog durchsuchen

Gesamtzahl der Seitenaufrufe