Recent News

Daisypath Vacation tickers

Montag, 7. Oktober 2013

Mennyire nem egyszerű a vállalkozó lét avagy egy webshop beindítása

Nem nagyon írogatok ide, pedig lenne egy-két ötletem, mit írhatnék, mégse jutok hozzá, mert szinte mindig a webshopommal foglalkozok, ami igazából még nincs is meg.

Több frontos küzdelem van, az egyik ponton az Amazon szerepel már több mint egy hónapja, kb. egy hétig működött, aztán most megint nem. Állítólag technikai gondjuk van, mindenesetre már másfél hónapja a Konto-mat vizsgálják vagyis pontosan időszakonként azt találják ki ürügynek. Úgy látszik, hogy ez igen komoly probléma nekik, pedig semmi bonyolult nincs benne. Mindazonáltal lehet nem érdemes velük foglalkozni, mert ha nem szállítod be a holmit az Amazon-nak, akkor sose hoz előre a listában.

Az ebayen sikerült elindulni, bár erről a piacról nekem nem volt túl jó a véleményem előzetesen, vagyis én magam mindig úgy gondoltam rá, hogy ott olcsón a használt holmik mennek el. Azért ennyire nem egyoldalú természetesen, de még nem sikerült rájönnöm a mozgatórugókra, hogy hogy lehet az egyszerű "nézegetőből" vásárlót is csinálni. Meg arra sem, hogy hogyan lehet a 9. oldalról feljebb jönni, nyilván azzal, hogy az embernek x. értékelése van, de amíg nincs vásárlója, nem is lesz értékelése, tehát ez kicsit ördögi körnek tűnik. Természetesen alapvetően senki nem segít ebben, gondolom senkinek semmi ötlete v. kedve v. fene tudja milyen nincs, tisztelet a kivételnek (Café et Croissant), pedig jól jönne egy "független szakértő". Úgyhogy ami eszembe jut, állítom át, aztán figyelem, milyen változás történik tőle. 

Aztán ott van maga a webshop, úgy gondoltuk, hogy ha majd kiadjuk a munkát, akkor abból lesz is valami, hát lehet tévedtünk. A legtöbben minden lelkesedés, érdeklődés nélkül küldik nekem a sablon ajánlatokat, néha rettentően elszállva maguktól, az, hogy kétnyelvű: német és angol legyen, ott a fele kiesik, mert nem tudja megígérni, hogy egy nem magyar nyelvű webshopot keresőoptimalizáltra meg tud írni. Aztán aki értene is hozzá meg láttunk is benne fantáziát az meg azt kommunikálta le, hogy igazából nekünk kezdésnek egy egyszerűbb webshop is elég lenne, de arra már nem kínál ajánlatot.
Ezért aztán még mindig ott tartunk, hogy a férjem szabadidejében barkácsolja a lapot, lehet így előbb meglesz...
Jelenleg az a helyzet, hogy már csak egy szegmens van, ahol nincs gondunk, az pedig az osztrák állam. Persze gyorsan kopogjuk le, az otthoni kereskedőtársak ugyanezt nem mondhatják el magukról.






Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen


Flickr

Labels

adventi vásár (1) ádventi vásár (3) álláskeresés (3) Alte Donau (4) amazon (1) Anmeldebescheinigung (1) barátság (4) Bécs (2) bécsi étterem (1) bécsi fotók (7) bécsi kávéházak (4) bécsi mozik (2) Böjte Csaba (1) Bramberg am Wildkogel (1) bűnőzés (1) Burgtheater (1) cég (1) Colmar (1) családfakutatás (1) Da Capo Wien (1) DACH régió (1) Deutsch Perfekt (1) Donauinselfest (1) döntés (1) egy év (1) érzelmek (1) étterem (1) évkezdet (1) fotók (1) Freyung (1) Grinzing (1) Hallstatt (1) havazás (1) heiligenkreuz (1) hétvége (1) Hofburg (1) húsvét (2) IKI (1) Informatikai álláspiac (1) kábellopás (1) Kahlenberg (1) Karácsony (2) kastély (1) katasztrófa (1) képek (1) képeslap (1) kerékpárutak (1) kirándulás (3) kreatív (3) külföldi vélemény Pestről (1) lakás (1) Laxenburg (1) Leopoldsberg (1) levéltár (1) MA 35 (1) maradunk (1) Maria Theresia Platz (1) Mariazell (1) MÁV (2) mayerling (1) MINGO (1) mosókonyha (1) mozi (1) München (5) München in Motion (1) negatívumok (1) nyelviskola (3) nyelvrokonság (1) nyelvtanulás (5) nyelvvizsga (1) Opera (2) ORF (1) összegzés (1) osztrák világörökség (1) pozitívumok (1) Práter (3) program (1) Radio Niederösterreich (1) Railjet (1) Rathaus (1) recept (1) SAP piac (1) Schönbrunn (1) Schweizerhaus (1) Semmeringer Bahn (1) síelés (1) Spiele der Stadt (1) Spittelberg (1) strand (2) szánkópálya (2) szemétlerakó (1) templom (1) tűzijáték (1) újság (1) vállalkozás (2) vásár (1) vegyes (2) videóajánló (1) Vienna Time Travel (1) Volkstheater (1) vonatjegy (1) Wachau (1) Wien Museum (1)

Dieses Blog durchsuchen

Gesamtzahl der Seitenaufrufe