Recent News

Daisypath Vacation tickers

Montag, 21. Oktober 2013

Duna ártér: Donau Auen Nemzeti Park

Úgy jött ki, hogy egymás után két hétvégét is itt töltöttünk, és mindkét hétvégén egy-egy nemzeti parkban jártunk. Igaz ez utóbbi kissé rövidre sikerült, mert reggel mikor felkeltünk még hatalmas köd volt a környéken, így csak délután indultunk el. Persze sokat nem kellett menni, az ártér itt van Bécs mellett nem sokkal, tkp. Bécs és Pozsony között terül el.
Orth an der Donau városban van a park főbejárata vagyis központja, itt van egy vadászkastély, ez errefelé gyakori, az én ősöm is ezen a környéken volt vadász, mint korábban írtam. A terület a Habsburgok egyik vadászhelye volt.

A kastélyhoz tartozik egy kis sziget, amit ilyen tanösvény jellegűre alakítottak ki, főleg gyerekek részére persze. Legérdekesebb rész, amikor le lehet menni a föld alá, vagyis itt éppen a tó alá, és onnan alulról (benne) nézni a tavat. Érdekes élmény volt, sajna a fotón nem jön ki nagyon.
Innen indulnak a különböző túrák a Duna ártérbe, elég hatalmas terület, több lehetőség van a kirándulásra, biciklizésre és hajózásra. Részletes tájékoztató prospektust adnak, ami tartalmazza az összes túra térképét és leírását. Idő híján, mi csak egy igen rövid túrát választottunk, ami nem is ment el a Dunáig, csak az ártérben maradt. 
A Duna legkisebb és legnagyobb vízállása között 7 m különbség van, ami táplálója a növény- és állatvilág sokszínűségének.

Hazafelé már majdnem a városhatárnál volt egy bácsi, annyi de annyiféle tököt árult, hogy nem tudtunk neki ellenállni. Szépen kis táblán le volt írva, hogy melyik töknek mik a jellemzői, és mire használható fel. Volt több fajta nagy tök és voltak persze a kisebb dísztökök is, de ennyifélét még sose láttam. Alig tudtam választani, persze evésre nem mertem letérni a megszokott fajtától:)




 Tó alulról és belülről



Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen


Flickr

Labels

adventi vásár (1) ádventi vásár (3) álláskeresés (3) Alte Donau (4) amazon (1) Anmeldebescheinigung (1) barátság (4) Bécs (2) bécsi étterem (1) bécsi fotók (7) bécsi kávéházak (4) bécsi mozik (2) Böjte Csaba (1) Bramberg am Wildkogel (1) bűnőzés (1) Burgtheater (1) cég (1) Colmar (1) családfakutatás (1) Da Capo Wien (1) DACH régió (1) Deutsch Perfekt (1) Donauinselfest (1) döntés (1) egy év (1) érzelmek (1) étterem (1) évkezdet (1) fotók (1) Freyung (1) Grinzing (1) Hallstatt (1) havazás (1) heiligenkreuz (1) hétvége (1) Hofburg (1) húsvét (2) IKI (1) Informatikai álláspiac (1) kábellopás (1) Kahlenberg (1) Karácsony (2) kastély (1) katasztrófa (1) képek (1) képeslap (1) kerékpárutak (1) kirándulás (3) kreatív (3) külföldi vélemény Pestről (1) lakás (1) Laxenburg (1) Leopoldsberg (1) levéltár (1) MA 35 (1) maradunk (1) Maria Theresia Platz (1) Mariazell (1) MÁV (2) mayerling (1) MINGO (1) mosókonyha (1) mozi (1) München (5) München in Motion (1) negatívumok (1) nyelviskola (3) nyelvrokonság (1) nyelvtanulás (5) nyelvvizsga (1) Opera (2) ORF (1) összegzés (1) osztrák világörökség (1) pozitívumok (1) Práter (3) program (1) Radio Niederösterreich (1) Railjet (1) Rathaus (1) recept (1) SAP piac (1) Schönbrunn (1) Schweizerhaus (1) Semmeringer Bahn (1) síelés (1) Spiele der Stadt (1) Spittelberg (1) strand (2) szánkópálya (2) szemétlerakó (1) templom (1) tűzijáték (1) újság (1) vállalkozás (2) vásár (1) vegyes (2) videóajánló (1) Vienna Time Travel (1) Volkstheater (1) vonatjegy (1) Wachau (1) Wien Museum (1)

Dieses Blog durchsuchen

Gesamtzahl der Seitenaufrufe