Recent News

Daisypath Vacation tickers

Freitag, 18. Oktober 2013

Kirándulás a Thayatal Nemzeti Parkban

Múlt vasárnap szép idő volt, így elmentünk kirándulni.
Olyan helyet szerettem volna választani, ahol szépen érvényesülnek az őszi színek, így az Alpok a fenyőerdeje miatt kiesett. Nem messze innen, az osztrák-cseh határnál van a Thaya nevű folyó, ami határfolyó is egyben, és a területe nemzeti parkká van nyilvánítva. Gondoltam az jó lesz.

Elsőre kicsit megijedtem, mert ahogy hagytuk el Bécset, úgy romlott el az idő, bújt el a nap. Aztán mire elindultunk a túraösvényen, addig kék lett az ég, és sütött a nap, szóval teljesen ideális idő volt, és pont olyan, ami szeretek az őszben. Szerintem kihagyhatatlan.
Sajnos elfelejtettem szendvicset pakolni, meg kenyerünk se lett volna elég, de szerencsére a nemzeti park büféjében fel voltak készülve erre az esetre is, így csomagoltak nekünk 2 turista szendvicset.
Rögtön az elején volt egy kilátóhely a környező erdőkre, és a Hardegg nevű falura és annak várára. Ez határfalu és a vasfüggöny leomlásáig gyakorlatilag semmilyen forgalma nem volt a falucskának. Újra végig lehetett játszani a fejekben, hogy milyen jó, hogy már nincs vasfüggöny, és hogy mekkora egy szemétség volt az. Utána volt egy rész, amit vadmacska útnak neveztek, merthogy állítólag a parknak van vadmacskája, sajnos mi nem láttuk őket.
Aztán az út végig a folyó mellett annak partján haladt, néhol annyira közel a folyóhoz, hogy vigyázni kellett az amúgy se túl sima úton ne csúszunk meg. Kidőlt fák itt, ott, máshol kövek, de vadregényes volt. Az egyik tisztáson annyira szépen sütött a nap, hogy lefeküdtem a fűbe, nagyon jól esett érezni a napocskát.
A végén eltávolódva a folyótól egy kis patak futott le a hegyről, ott csobogott mellettünk. Visszaérve a civilizációba én már el voltam fáradva, de még vissza kellett gyalogolni a parkolóhelyre.

 Kilátás Hardeggre





  Folyó partja, túloldal Csehország

 Kidőlt fák az úton






 Kis patak csordogál


Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen


Flickr

Labels

adventi vásár (1) ádventi vásár (3) álláskeresés (3) Alte Donau (4) amazon (1) Anmeldebescheinigung (1) barátság (4) Bécs (2) bécsi étterem (1) bécsi fotók (7) bécsi kávéházak (4) bécsi mozik (2) Böjte Csaba (1) Bramberg am Wildkogel (1) bűnőzés (1) Burgtheater (1) cég (1) Colmar (1) családfakutatás (1) Da Capo Wien (1) DACH régió (1) Deutsch Perfekt (1) Donauinselfest (1) döntés (1) egy év (1) érzelmek (1) étterem (1) évkezdet (1) fotók (1) Freyung (1) Grinzing (1) Hallstatt (1) havazás (1) heiligenkreuz (1) hétvége (1) Hofburg (1) húsvét (2) IKI (1) Informatikai álláspiac (1) kábellopás (1) Kahlenberg (1) Karácsony (2) kastély (1) katasztrófa (1) képek (1) képeslap (1) kerékpárutak (1) kirándulás (3) kreatív (3) külföldi vélemény Pestről (1) lakás (1) Laxenburg (1) Leopoldsberg (1) levéltár (1) MA 35 (1) maradunk (1) Maria Theresia Platz (1) Mariazell (1) MÁV (2) mayerling (1) MINGO (1) mosókonyha (1) mozi (1) München (5) München in Motion (1) negatívumok (1) nyelviskola (3) nyelvrokonság (1) nyelvtanulás (5) nyelvvizsga (1) Opera (2) ORF (1) összegzés (1) osztrák világörökség (1) pozitívumok (1) Práter (3) program (1) Radio Niederösterreich (1) Railjet (1) Rathaus (1) recept (1) SAP piac (1) Schönbrunn (1) Schweizerhaus (1) Semmeringer Bahn (1) síelés (1) Spiele der Stadt (1) Spittelberg (1) strand (2) szánkópálya (2) szemétlerakó (1) templom (1) tűzijáték (1) újság (1) vállalkozás (2) vásár (1) vegyes (2) videóajánló (1) Vienna Time Travel (1) Volkstheater (1) vonatjegy (1) Wachau (1) Wien Museum (1)

Dieses Blog durchsuchen

Gesamtzahl der Seitenaufrufe