Recent News

Daisypath Vacation tickers

Mittwoch, 9. Oktober 2013

Az Alpok - a hegyünk fentről c. film

Leírom, amíg még tart a hatás. Tegnap kinéztünk magunknak egy természetfilmet, ami az Alpokról szól. Láttunk belőle előzetest, így gondoltuk megnézzük, bár már csak egy helyen játszották, a Wien Mitte-ben és ráadásul matinéban, de mindketten vállalkozók vagyunk, hát használjuk ki az előnyeit, ne csak a hátrányait.:)

A filmet a németek forgatták egy helikopterről az amerikai titkosszolgálat által kifejlesztett kamerával. A képek ennek megfelelően csodaszépek, minden mozgásban van, mindegyik évszakot bemutatja és igazi életképeket kapnak el. Bemutatja a szép és a kevésbé szép oldalát is a hegynek. Beszél a felmelegedésről, arról, hogy 20 év múlva a ma meglevő gleccserek fele eltűnik, és hogy jelenleg is sok gleccser már szinte teljesen ki van száradva, néhol nyáron speciális módszerrel védik a naptól. Elmondja, hogy alakítja, változtatja az ember a természetet, hogy Svájc és Ausztria energiaellátását a vízenergiából fedezik, hogy onnan, ahonnan régen elvándoroltak az emberek a munka hiánya miatt, oda most jönnek az emberek, mert a téli sportok fellendülésével újra megélhetést és munkát találtak az ottlakók.
Kiderül, hogy a sífelvonók építése mekkora munka is valójában, hogy a különböző talpazatokhoz a betont mázsánként helikopterek szállítják a megfelelő helyre.
Megtudjuk, hogy a kürtöket régen a falvak egymás közti jelzésre használták, ezzel adták egymás tudtára pl. a veszélyt.
Látunk olyan "felvonót", amin a hegyről a tejes kancsókat eresztik le az azt feldolgozó gyárba. Természetesen a kancsókat egy nyitott ládába állítva.

Közben a képek magukért beszélnek, a Grossglocknertől egészen a Mont Blanc-ig, a Matterhonon át egészen a Dolomitokig a táj gyönyörű, a természet páratlant alkotott. Kérdés, hogy meg tudjuk-e őrizni az utókornak, ill., hogy az emberi formálás, alakítás merre viszi végül a természetet és a hegyet. Mert, mint tudjuk a természet, a táj sebezhető.







Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen


Flickr

Labels

adventi vásár (1) ádventi vásár (3) álláskeresés (3) Alte Donau (4) amazon (1) Anmeldebescheinigung (1) barátság (4) Bécs (2) bécsi étterem (1) bécsi fotók (7) bécsi kávéházak (4) bécsi mozik (2) Böjte Csaba (1) Bramberg am Wildkogel (1) bűnőzés (1) Burgtheater (1) cég (1) Colmar (1) családfakutatás (1) Da Capo Wien (1) DACH régió (1) Deutsch Perfekt (1) Donauinselfest (1) döntés (1) egy év (1) érzelmek (1) étterem (1) évkezdet (1) fotók (1) Freyung (1) Grinzing (1) Hallstatt (1) havazás (1) heiligenkreuz (1) hétvége (1) Hofburg (1) húsvét (2) IKI (1) Informatikai álláspiac (1) kábellopás (1) Kahlenberg (1) Karácsony (2) kastély (1) katasztrófa (1) képek (1) képeslap (1) kerékpárutak (1) kirándulás (3) kreatív (3) külföldi vélemény Pestről (1) lakás (1) Laxenburg (1) Leopoldsberg (1) levéltár (1) MA 35 (1) maradunk (1) Maria Theresia Platz (1) Mariazell (1) MÁV (2) mayerling (1) MINGO (1) mosókonyha (1) mozi (1) München (5) München in Motion (1) negatívumok (1) nyelviskola (3) nyelvrokonság (1) nyelvtanulás (5) nyelvvizsga (1) Opera (2) ORF (1) összegzés (1) osztrák világörökség (1) pozitívumok (1) Práter (3) program (1) Radio Niederösterreich (1) Railjet (1) Rathaus (1) recept (1) SAP piac (1) Schönbrunn (1) Schweizerhaus (1) Semmeringer Bahn (1) síelés (1) Spiele der Stadt (1) Spittelberg (1) strand (2) szánkópálya (2) szemétlerakó (1) templom (1) tűzijáték (1) újság (1) vállalkozás (2) vásár (1) vegyes (2) videóajánló (1) Vienna Time Travel (1) Volkstheater (1) vonatjegy (1) Wachau (1) Wien Museum (1)

Dieses Blog durchsuchen

Gesamtzahl der Seitenaufrufe