Recent News

Daisypath Vacation tickers

Dienstag, 11. Dezember 2012

Adventi vásár a Práterben

Tegnap kinéztünk este a Práterben levő adventi vásárba, közel is van, meg még nem is voltunk ott.
Előtte az itteni metrómagazinban olvastam hogy az olvasók szerint a 2. legnépszerűbb bécsi vásár a Belvedere-nél levő után. Maga a körítése tényleg szép, romantikus, ki van világítva minden, ott van a körhintánál körben és alig van ember. A kínálatát eléggé gyérnek találtuk, kajában kipróbáltuk az egyedüli kolbászost, rémes volt. Viszont még az elején találtunk egy magyar árust, vagy Ő talált minket inkább. Kürtőskalácsot árult meg puncsot. A kürtőskalácsot nem engedik itt faszénen sütni, csak olyan elektromos izében, úgyhogy nem érte el a Vörösmarty téren levő ízét. A bor viszont elég jó volt, kaptunk tőle egy bögre bort ingyen, ilyen is ritkán esik meg az emberrel magyarok között. Elmesélte hogy itt a Práterben levő vásárban nem engedik hogy az ember valami olyat áruljon, amit egy másik bódéban árulnak, tehát mindenképpen valami mást kell árulni...Ezért mindenből egy van: egy kolbászos, egy palacsintás stb. Így nincs verseny és ettől lett olyan a kolbász amilyen. Tapasztalat, hogy nagyon oda kell figyelni, hogy milyen kaját vesz az ember a vásárban.

Némi anekdota a Vörösmarty térnek, hogy ahogy eddig tapasztaltuk, ott nagyon figyelnek a minőségre, mind a kürtőskalács, a töki pompos és még a kolbász is első osztályú, nem beszélve a kézműves termékekről, szerintem kihagyhatatlan és nem drágább mint a bécsi verziója, szóval én nagyon tudom ajánlani, hogy amikor mentesítő vonatok indulnak a bécsi vásárba, nézzük meg, menjünk ki többször, mi magyarok a Vörösmarty térre, mert szerintem igenis van olyan színvonalas ha nem színvonalasabb mint a bécsi vásárok. (azért Bécsben is van pár jó vásár, de azokkal is felveszi a versenyt) mégha bele lehet futni otromba eladókba is.

Viszont ha már adventi vásár, akkor a következő posztomat - nosztalgiakén - a colmari adventi vásárnak fogom szentelni, ahol tavaly jártunk, és ami mind hangulatában mind minőségében messze veri számunkra az összes eddig látott adventi vásárt.



1 Kommentar:

  1. Colmar forever. Már várjuk a beszámolót! Főleg a francia vörösborból készült glühwein érdekel

    AntwortenLöschen


Flickr

Labels

adventi vásár (1) ádventi vásár (3) álláskeresés (3) Alte Donau (4) amazon (1) Anmeldebescheinigung (1) barátság (4) Bécs (2) bécsi étterem (1) bécsi fotók (7) bécsi kávéházak (4) bécsi mozik (2) Böjte Csaba (1) Bramberg am Wildkogel (1) bűnőzés (1) Burgtheater (1) cég (1) Colmar (1) családfakutatás (1) Da Capo Wien (1) DACH régió (1) Deutsch Perfekt (1) Donauinselfest (1) döntés (1) egy év (1) érzelmek (1) étterem (1) évkezdet (1) fotók (1) Freyung (1) Grinzing (1) Hallstatt (1) havazás (1) heiligenkreuz (1) hétvége (1) Hofburg (1) húsvét (2) IKI (1) Informatikai álláspiac (1) kábellopás (1) Kahlenberg (1) Karácsony (2) kastély (1) katasztrófa (1) képek (1) képeslap (1) kerékpárutak (1) kirándulás (3) kreatív (3) külföldi vélemény Pestről (1) lakás (1) Laxenburg (1) Leopoldsberg (1) levéltár (1) MA 35 (1) maradunk (1) Maria Theresia Platz (1) Mariazell (1) MÁV (2) mayerling (1) MINGO (1) mosókonyha (1) mozi (1) München (5) München in Motion (1) negatívumok (1) nyelviskola (3) nyelvrokonság (1) nyelvtanulás (5) nyelvvizsga (1) Opera (2) ORF (1) összegzés (1) osztrák világörökség (1) pozitívumok (1) Práter (3) program (1) Radio Niederösterreich (1) Railjet (1) Rathaus (1) recept (1) SAP piac (1) Schönbrunn (1) Schweizerhaus (1) Semmeringer Bahn (1) síelés (1) Spiele der Stadt (1) Spittelberg (1) strand (2) szánkópálya (2) szemétlerakó (1) templom (1) tűzijáték (1) újság (1) vállalkozás (2) vásár (1) vegyes (2) videóajánló (1) Vienna Time Travel (1) Volkstheater (1) vonatjegy (1) Wachau (1) Wien Museum (1)

Dieses Blog durchsuchen

Gesamtzahl der Seitenaufrufe