Recent News

Daisypath Vacation tickers

Dienstag, 8. Januar 2013

Szemétlerakóban csillár

A napokban a férjem vitte le a szemetet, mikor jött vissza, hozott magával egy egész csillárt. Néztem rá nagy szemekkel, hogy ez meg mi? Kiderült, hogy valaki a szemétlerakóba (nagy ház - nagy lerakó) kirakta, hogy nem kell neki. Férjem megnézte az esetet, hogy vajon miért került kidobásra, és úgy találta, hogy csak annyi baja van, hogy egy műanyag alkatrész eltörött, ami kb. 100 forint a  boltban. Tehát úgy döntött, hogy sajnálna egy ilyen jó állapotú csillárt otthagyni, így elhozta, hogy majd megjavítja, - na nem mintha kifejezetten szükségünk volna rá, tehát ezen múlna bármi is, de ha már van akkor....meg amúgy is szeret szerelni, - aztán csak jó lesz majd valamire.
Úgyhogy most van egy, amúgy elég jó állapotban levő csillárunk, vár a szállításra - javításra, mert itt az albérletben nem akarjuk használni, főleg hogy már valószínűleg nem sokáig fogunk itt maradni.
Valószínűleg a csillár tulajdonosa nem kívánt vesződni a dolog megjavításával, lehet azt se tudta, hogy eszik-e v. isszák, és egyszerűbbnek látta, ha vesz helyette egy újat. 

Amúgy azt Svájcban figyeltük meg erőteljesen, hogy értékes - na jó, csak az ismert bútorgyár által gyártott minőségű -  bútorokat dobnak ki a szemétbe, utcára, ráírva hogy "Gratis" mert elköltöznek pl. és nem kívánják magukkal vinni, volt ott asztal, szék, ágy mindenféle. 

Ezek errefelé nem ritkasságok, megint más kérdés, hogy ezzel a szemetet szaporítjuk, amibe már így is lassan belefullad az emberiség. Ha meg ilyen szinten pazaroljuk a dolgokat, akkor tényleg nagy gond lesz.




1 Kommentar:

  1. A csillár is jó szolgálatot fog még tenni, bárki meg tudná javítani, csak lusta, van pénze, és inkább vesz egy másikat.
    Sokkal jobban kéne figyelnünk arra hogy a szemétbe tényleg csak olyan kerüljön ami már tényleg szemét. A szelektív hulladékgyűjtés az első, de nem elegendő lépés.
    Az általunk összehordott szemétbe a gyerekeink fognak belefulladni.

    AntwortenLöschen


Flickr

Labels

adventi vásár (1) ádventi vásár (3) álláskeresés (3) Alte Donau (4) amazon (1) Anmeldebescheinigung (1) barátság (4) Bécs (2) bécsi étterem (1) bécsi fotók (7) bécsi kávéházak (4) bécsi mozik (2) Böjte Csaba (1) Bramberg am Wildkogel (1) bűnőzés (1) Burgtheater (1) cég (1) Colmar (1) családfakutatás (1) Da Capo Wien (1) DACH régió (1) Deutsch Perfekt (1) Donauinselfest (1) döntés (1) egy év (1) érzelmek (1) étterem (1) évkezdet (1) fotók (1) Freyung (1) Grinzing (1) Hallstatt (1) havazás (1) heiligenkreuz (1) hétvége (1) Hofburg (1) húsvét (2) IKI (1) Informatikai álláspiac (1) kábellopás (1) Kahlenberg (1) Karácsony (2) kastély (1) katasztrófa (1) képek (1) képeslap (1) kerékpárutak (1) kirándulás (3) kreatív (3) külföldi vélemény Pestről (1) lakás (1) Laxenburg (1) Leopoldsberg (1) levéltár (1) MA 35 (1) maradunk (1) Maria Theresia Platz (1) Mariazell (1) MÁV (2) mayerling (1) MINGO (1) mosókonyha (1) mozi (1) München (5) München in Motion (1) negatívumok (1) nyelviskola (3) nyelvrokonság (1) nyelvtanulás (5) nyelvvizsga (1) Opera (2) ORF (1) összegzés (1) osztrák világörökség (1) pozitívumok (1) Práter (3) program (1) Radio Niederösterreich (1) Railjet (1) Rathaus (1) recept (1) SAP piac (1) Schönbrunn (1) Schweizerhaus (1) Semmeringer Bahn (1) síelés (1) Spiele der Stadt (1) Spittelberg (1) strand (2) szánkópálya (2) szemétlerakó (1) templom (1) tűzijáték (1) újság (1) vállalkozás (2) vásár (1) vegyes (2) videóajánló (1) Vienna Time Travel (1) Volkstheater (1) vonatjegy (1) Wachau (1) Wien Museum (1)

Dieses Blog durchsuchen

Gesamtzahl der Seitenaufrufe