Recent News

Daisypath Vacation tickers

Samstag, 6. Oktober 2012

Bécs-Bp vonatjegy adás-vétel

Van egy bécsi levelező lista a neten, ami gyakorlatilag csak vonatjegy adás-vételről szól ill. a telefuvar szervezésről. Szinte nincs is más rajta, úgyhogy aki valami programötlet v. egyéb hírek után vágyik az ne is nagyon iratkozzon fel rá, mert napi 100 mail érkezik és mind ebben a 2 témában.
Szóval eddig nem nagyon értettem mi ez a nagy hajcihő a vonatjegyek körül, gondoltam az ember azért vesz vonatjegyet mert utazni akar, akkor meg minek adná el? max. ha közbejön valami de ahhoz meg túl sok forgalom zajlik e témában.

Egészen addig nem értettem, míg velem is megtörtént az az eset hogy az indulás napján akartam vonatjegyet venni és már nem volt a kedvezményes odaúti vonatjegy.
Mivel visszaútra 9 nap múlva került volna sor, így a netes jegyvásárlás fel se ajánlott rá jegyet. Felhívtam az ügyfélszolgálatot hogy most ez azt jelenti hogy nincs már jegy a railjetekre (amit el tudtam képzelni mert épp zajik az Oktoberfest szóval ki tudja), mert nem ajánl fel nekem egy jegyet se. Erre mondta a hölgy, hogy erről szó sincs, hanem csak annyi hogy elfogytak a kedvezményes odaúti jegyek. Amit tehetek az az hogy veszek kirándulójegyet, amivel viszont 4 napon belül vissza kéne jönnem. Megbeszéltük, hogy nekem ez nem áll fenn, de kiderült hogy még úgy is olcsóbb a mulatság ha veszek egy kirándulójegyet és a visszaúti jegyet nem használom fel, az fiktiv, mintha vennék egy normál árú odaúti jegyet. Úgyhogy volt egy kirándulójegyem, aminek az egyik felét leutaztam, a másik fele meg ment volna a kukába, ha............
Ekkor eszembe jutott a lista és feldobtam rá a jegyet hogy ha kéri valaki, viheti, ha nem hát nem.
Sikerült végül eladni egy lánynak aki Bécsben tanul valami hangszeren, az üzletet le is bonyolítottuk, úgyhogy mindketten jól jártunk.


Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen


Flickr

Labels

adventi vásár (1) ádventi vásár (3) álláskeresés (3) Alte Donau (4) amazon (1) Anmeldebescheinigung (1) barátság (4) Bécs (2) bécsi étterem (1) bécsi fotók (7) bécsi kávéházak (4) bécsi mozik (2) Böjte Csaba (1) Bramberg am Wildkogel (1) bűnőzés (1) Burgtheater (1) cég (1) Colmar (1) családfakutatás (1) Da Capo Wien (1) DACH régió (1) Deutsch Perfekt (1) Donauinselfest (1) döntés (1) egy év (1) érzelmek (1) étterem (1) évkezdet (1) fotók (1) Freyung (1) Grinzing (1) Hallstatt (1) havazás (1) heiligenkreuz (1) hétvége (1) Hofburg (1) húsvét (2) IKI (1) Informatikai álláspiac (1) kábellopás (1) Kahlenberg (1) Karácsony (2) kastély (1) katasztrófa (1) képek (1) képeslap (1) kerékpárutak (1) kirándulás (3) kreatív (3) külföldi vélemény Pestről (1) lakás (1) Laxenburg (1) Leopoldsberg (1) levéltár (1) MA 35 (1) maradunk (1) Maria Theresia Platz (1) Mariazell (1) MÁV (2) mayerling (1) MINGO (1) mosókonyha (1) mozi (1) München (5) München in Motion (1) negatívumok (1) nyelviskola (3) nyelvrokonság (1) nyelvtanulás (5) nyelvvizsga (1) Opera (2) ORF (1) összegzés (1) osztrák világörökség (1) pozitívumok (1) Práter (3) program (1) Radio Niederösterreich (1) Railjet (1) Rathaus (1) recept (1) SAP piac (1) Schönbrunn (1) Schweizerhaus (1) Semmeringer Bahn (1) síelés (1) Spiele der Stadt (1) Spittelberg (1) strand (2) szánkópálya (2) szemétlerakó (1) templom (1) tűzijáték (1) újság (1) vállalkozás (2) vásár (1) vegyes (2) videóajánló (1) Vienna Time Travel (1) Volkstheater (1) vonatjegy (1) Wachau (1) Wien Museum (1)

Dieses Blog durchsuchen

Gesamtzahl der Seitenaufrufe