Recent News

Daisypath Vacation tickers

Mittwoch, 3. Oktober 2012

Neustift am Walde és Spittelberg

Még augusztusban nagy lendülettel vágtunk bele a kulináris élvezetek felfedezésébe.

Grinzinget már régebbről ismertük, így valami újjal kívántunk megismerkedni.
Mindkét helyet 1-1 ismerősünk ajánlotta, úgyhogy kipróbáltuk őket.

Neustift am Walde bécs külvárosa, gyakorlatilag olyan mint egy falu, úgyhogy jó sokat kell buszozni, meleg idő volt, majdhogynem kánikula és hát kiderült hogy a bécsi "BKV" se kedvezőbb kánikulában, ugyanis a buszon nem működött a légkondi helyette voltak mini ablakok, ahogy Bp-ről ismeri az ember a helyzetet. Úgyhogy egészen hűvősnek éreztük a levegőt amikor leszálltunk.:)
Kiválasztottuk az első "kocsmát", amit nem az otthoni kocsmának kell gondolni, hanem inkább kulturált beülős hely (Heuriger az itteni neve a "kocsmának"). Az étteremnek volt egy elég nagy kertje teli asztalokkal, a kert végében meg egy hatalmas szőlő ültetvény. Elég sokan voltak ahhoz képest hogy mekkora hely volt, úgyhogy alig kaptunk asztalt de azért találtunk. Persze bort rendeltünk, mert ide az való, bár a férjem inkább sör rajongó. Nagyon hangulatos kis hely volt és hát elgondolkodtam hogy otthon ahol tényleg sok a szőlő meg a bor miért nem lehet ilyen hangulatos kerthelyiséges italozókat kialakítani Bp. külső részein?


Spittelberg: a belváros közepén van kialakítva, annak egy önálló életet élő része, Biedermeier házakkal. Azt olvastam a történetéről, hogy a II. vh utánra igen lepusztult állapotba került, volt piros lámpás negyed is:) Néhány lakos és művész a negyed védelmére kelt és a városvezetés úgy döntött, hogy a házakat helyreállítja.
Ez sikerült is, úgyhogy az egész negyednek sajátos hangulata van, mintha egy faluban lennél a város közepén. Az egész negyed teli van mindenféle beülős helyekkel, kajáldákkal, éttermekkel, italozókkal stb.
A tripadvisor alapján az Amerling Beisl nevű helyet választottam ki.
Ételt egyedül én ettem, valami gombás volt de igen finom legalábbis osztrák szinten. Italnak nagy barátom volt a Spritz amit még Velencében kóstoltam először.
A véletlen úgy hozta hogy a facebookon láttam hogy a januári síoktatónk is itt van Bécsben és felvetettem neki hogy társuljon be hozzákn, így hármasban voltunk és gyakorolhattuk az angol nyelvet, mivel a srác angol de jobban tetszik neki Bécs meg Ausztria mint Anglia...
Úgyhogy ez egy sikeres találkozó volt. Az utolsó kép mutatja a helyet ahol voltunk.





Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen


Flickr

Labels

adventi vásár (1) ádventi vásár (3) álláskeresés (3) Alte Donau (4) amazon (1) Anmeldebescheinigung (1) barátság (4) Bécs (2) bécsi étterem (1) bécsi fotók (7) bécsi kávéházak (4) bécsi mozik (2) Böjte Csaba (1) Bramberg am Wildkogel (1) bűnőzés (1) Burgtheater (1) cég (1) Colmar (1) családfakutatás (1) Da Capo Wien (1) DACH régió (1) Deutsch Perfekt (1) Donauinselfest (1) döntés (1) egy év (1) érzelmek (1) étterem (1) évkezdet (1) fotók (1) Freyung (1) Grinzing (1) Hallstatt (1) havazás (1) heiligenkreuz (1) hétvége (1) Hofburg (1) húsvét (2) IKI (1) Informatikai álláspiac (1) kábellopás (1) Kahlenberg (1) Karácsony (2) kastély (1) katasztrófa (1) képek (1) képeslap (1) kerékpárutak (1) kirándulás (3) kreatív (3) külföldi vélemény Pestről (1) lakás (1) Laxenburg (1) Leopoldsberg (1) levéltár (1) MA 35 (1) maradunk (1) Maria Theresia Platz (1) Mariazell (1) MÁV (2) mayerling (1) MINGO (1) mosókonyha (1) mozi (1) München (5) München in Motion (1) negatívumok (1) nyelviskola (3) nyelvrokonság (1) nyelvtanulás (5) nyelvvizsga (1) Opera (2) ORF (1) összegzés (1) osztrák világörökség (1) pozitívumok (1) Práter (3) program (1) Radio Niederösterreich (1) Railjet (1) Rathaus (1) recept (1) SAP piac (1) Schönbrunn (1) Schweizerhaus (1) Semmeringer Bahn (1) síelés (1) Spiele der Stadt (1) Spittelberg (1) strand (2) szánkópálya (2) szemétlerakó (1) templom (1) tűzijáték (1) újság (1) vállalkozás (2) vásár (1) vegyes (2) videóajánló (1) Vienna Time Travel (1) Volkstheater (1) vonatjegy (1) Wachau (1) Wien Museum (1)

Dieses Blog durchsuchen

Gesamtzahl der Seitenaufrufe