Recent News

Daisypath Vacation tickers

Sonntag, 21. Oktober 2012

Práter, a vidámpark (újabb tapasztalatokkal frissítve)

Voltak itt ismerőseink 2 gyerekkel, így szinte kötelező program volt a Práter meglátogatása és ezúttal nem sportolási céllal, hanem kizárólag a játékok voltak az érdekesek. Végigjártuk a parkot és nagyon hiányoltuk, hogy nem lehetett tudni hogy az egyes játékok mennyire veszélyesek, valók-e gyerekeknek v. az egyes házakban mi van. A gyerekek - 10-12 évesek - bementek a Jurassic Park barlangba és féltek, mert mindenhol meglepetésszerűen felüvöltött egy-egy dinó:) Azóta, mióta elsőnek voltunk annyival jobb a helyzet, hogy a Práter honlapján van némi információ a játékokról: http://www.prater.at/Attraktionen/.

Az egész inkább vurslis vagyis olyan hagyományos vidámpark. Aztán mivel minden játékért fizetni kell (3-4 Euró), így egy családnak egész vagyon egy ilyen kiruccanás és ráadásul a gyerekek azt élik meg, hogy csak pár játékra ülhetnek fel. Az otthoni vidámparkhoz képest viszont sokkal nagyobb, több a játék benne, és sokkal nagyobb az élet. Dodzsemből is van legalább 4 fajta, nyáron van olyan játék, amikor  a vonat v. hajó vízbe megy bele stb. A bátrabbaknak meg mindenféle fejreállós, szabadonesős v. épp jó magasra felmenő lánchinta is található. Hétvégente elég sokan vannak, de főleg csak sétálgatnak és kajálgatnak, a játékokra még nekünk nem kellett sokat sorba állni. Akkor igazán jó, ha az ember többször vissza tud jönni, és mindig 1-2 új játékot kipróbál v. a régiekre száll fel újra.

Mindazonáltal az óriáskerék szép látványt nyújt a Práterben, nem csak a kerék maga szép és igényes, hanem a kilátás se utolsó, itt viszont szinte mindig sorban kell állni.
Annak aki a Práterben jár, még nagyon ajánlanám, ha megéhezik a Schweizerhaust, amiről itt írtam egy bejegyzést: http://becsenatmunchenbe.blogspot.co.at/2013/06/sult-csulok-es-schweizerhaus.html. A Praterturmnak nevezett játék mellett található, és az eredeti Budweiser sör ill. a sült csülök kötelező eleme.
Képek a Práterkból:







Akiknek van rá lehetősége - és ez  most kis nosztalgia lesz - azoknak az Europaparkot, Freiburg im Breisgau mellett Rustban http://www.europapark.com/lang-de/Startseite/c1174.html ill. kisebb gyerekkel a Párizsi Disneylandet ajánlom.

Az Europaparkban az egész belépésért kell fizetni 40-45 Eurót, utána annyi játékra ülhet fel a gyerek ahányra csak akar és annyiszor ahányszor csak akar és ráadásul mindenütt fel van tűntetve hogy az adott játék mennyi veszélyes. Eszméletlenül jól, szépen meg van csinálva az egész park, nem csak vursli, élmény gyereknek, felnőttnek, öregnek egyaránt és nem csak játék, gasztronómiailag és egy szórakoztatásilag is nagyon meg van csinálva. Télen is üzemel, sőt ahogy láttam a honlapján idén a kínai nemzeti cirkusztársaság lesz a vendégük..
Képek az Europaparkból:















Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen


Flickr

Labels

adventi vásár (1) ádventi vásár (3) álláskeresés (3) Alte Donau (4) amazon (1) Anmeldebescheinigung (1) barátság (4) Bécs (2) bécsi étterem (1) bécsi fotók (7) bécsi kávéházak (4) bécsi mozik (2) Böjte Csaba (1) Bramberg am Wildkogel (1) bűnőzés (1) Burgtheater (1) cég (1) Colmar (1) családfakutatás (1) Da Capo Wien (1) DACH régió (1) Deutsch Perfekt (1) Donauinselfest (1) döntés (1) egy év (1) érzelmek (1) étterem (1) évkezdet (1) fotók (1) Freyung (1) Grinzing (1) Hallstatt (1) havazás (1) heiligenkreuz (1) hétvége (1) Hofburg (1) húsvét (2) IKI (1) Informatikai álláspiac (1) kábellopás (1) Kahlenberg (1) Karácsony (2) kastély (1) katasztrófa (1) képek (1) képeslap (1) kerékpárutak (1) kirándulás (3) kreatív (3) külföldi vélemény Pestről (1) lakás (1) Laxenburg (1) Leopoldsberg (1) levéltár (1) MA 35 (1) maradunk (1) Maria Theresia Platz (1) Mariazell (1) MÁV (2) mayerling (1) MINGO (1) mosókonyha (1) mozi (1) München (5) München in Motion (1) negatívumok (1) nyelviskola (3) nyelvrokonság (1) nyelvtanulás (5) nyelvvizsga (1) Opera (2) ORF (1) összegzés (1) osztrák világörökség (1) pozitívumok (1) Práter (3) program (1) Radio Niederösterreich (1) Railjet (1) Rathaus (1) recept (1) SAP piac (1) Schönbrunn (1) Schweizerhaus (1) Semmeringer Bahn (1) síelés (1) Spiele der Stadt (1) Spittelberg (1) strand (2) szánkópálya (2) szemétlerakó (1) templom (1) tűzijáték (1) újság (1) vállalkozás (2) vásár (1) vegyes (2) videóajánló (1) Vienna Time Travel (1) Volkstheater (1) vonatjegy (1) Wachau (1) Wien Museum (1)

Dieses Blog durchsuchen

Gesamtzahl der Seitenaufrufe