Recent News

Daisypath Vacation tickers

Donnerstag, 18. Oktober 2012

Fogorvosi ellátás Bécsben

Ahogy észrevettem az elmúlt időkben nagyon nagy a zavar abban az ügyben, hogy hogyan is működik a fogorvosi ellátás itt ill. hogy egyáltalán érdemes-e vele foglalkozni. Azt mindenki tudja, hogy a külföldiek Magyarországra járnak fogászatra, úgyhogy abból indulunk ki, hogy ha fog akkor Mo.

Mivel nincs túl sok szerencsém, és megfájdult a fogam, ami már hétfő óta nem múlik, az otthoni fogorvos nem tud fogadni jövő pénteken, így kipróbáltam és próbálom összefoglalni, hogy más is tudja követni, bár az tény, hogy kicsit zagyva a rendszer.
Már előre hozzáteszem, hogy a rendszer biztosítónként változhat, én a wgkk-ról tudok írni.

Amit finanszíroz a krankenkassa az az alábbi:
fehér tömés az első fogakba
amalgám tömés a hátsó fogakba (ha az adott fogorvos egyáltalán csinál amalgámtömést)
gyökérkezelés
röntgen, panoráma és sima is
szuri a gyökérkezelésnél
szóval ezeknél nem érdemes hazarohangálni kiv. persze ha valakinek valami nagyon jó orvosa van otthon v. itt nem talál olyat aki jó.

A speciális esetekben érdemes utánaérdeklődni, mert van olyan, hogy a magyar tb nem finanszírozza az osztrák meg igen (pl. CT a fogról). Fogpótlások rettenetesen drágák, az felejtős szerintem.


Ausztriában a biztosításhoz van egy ún. E-Card, ami olyan mint a bankkártya, ezt az adott orvosnál beleteszik egy kártyaolvasóba és az alapján megy az ellátás. Ha valakinek a kártyája még útban van, akkor sincs gond, mert a biztosítónál kapott papírral lehet már menni a rendelőkbe.

2 Kommentare:

  1. Én is így tudom, bár valóban nem érdemes, minden apróságért hazaszaladni, de nekem van egy nagyon jó kis fogorvosom, akiben annyira megbízom, hogy a legdrágább puccos osztrák fogászati rendelőért se cserélném le! :)
    A fogpótlásért viszont mindenképp haza KELL jönni, szinte egy vagyonban kerül Bécsben!!
    Mellesleg az otthoni fogorvosom itt találtam: http://www.legjobbfogorvosok.com

    AntwortenLöschen
  2. szia! hát igen ha van otthon ismerős fogorvosod akkor más a helyzet, érthető. Nekem sajnos, aki volt otthon, az elment Angliába úgyhogy innentől kezdve...
    de azért az a tapasztalatom hogy otthon a fogorvosok szakmailag jobbak. persze a magánok. de egy egyszerű tömésért pl. felesleges haza rohanni

    AntwortenLöschen


Flickr

Labels

adventi vásár (1) ádventi vásár (3) álláskeresés (3) Alte Donau (4) amazon (1) Anmeldebescheinigung (1) barátság (4) Bécs (2) bécsi étterem (1) bécsi fotók (7) bécsi kávéházak (4) bécsi mozik (2) Böjte Csaba (1) Bramberg am Wildkogel (1) bűnőzés (1) Burgtheater (1) cég (1) Colmar (1) családfakutatás (1) Da Capo Wien (1) DACH régió (1) Deutsch Perfekt (1) Donauinselfest (1) döntés (1) egy év (1) érzelmek (1) étterem (1) évkezdet (1) fotók (1) Freyung (1) Grinzing (1) Hallstatt (1) havazás (1) heiligenkreuz (1) hétvége (1) Hofburg (1) húsvét (2) IKI (1) Informatikai álláspiac (1) kábellopás (1) Kahlenberg (1) Karácsony (2) kastély (1) katasztrófa (1) képek (1) képeslap (1) kerékpárutak (1) kirándulás (3) kreatív (3) külföldi vélemény Pestről (1) lakás (1) Laxenburg (1) Leopoldsberg (1) levéltár (1) MA 35 (1) maradunk (1) Maria Theresia Platz (1) Mariazell (1) MÁV (2) mayerling (1) MINGO (1) mosókonyha (1) mozi (1) München (5) München in Motion (1) negatívumok (1) nyelviskola (3) nyelvrokonság (1) nyelvtanulás (5) nyelvvizsga (1) Opera (2) ORF (1) összegzés (1) osztrák világörökség (1) pozitívumok (1) Práter (3) program (1) Radio Niederösterreich (1) Railjet (1) Rathaus (1) recept (1) SAP piac (1) Schönbrunn (1) Schweizerhaus (1) Semmeringer Bahn (1) síelés (1) Spiele der Stadt (1) Spittelberg (1) strand (2) szánkópálya (2) szemétlerakó (1) templom (1) tűzijáték (1) újság (1) vállalkozás (2) vásár (1) vegyes (2) videóajánló (1) Vienna Time Travel (1) Volkstheater (1) vonatjegy (1) Wachau (1) Wien Museum (1)

Dieses Blog durchsuchen

Gesamtzahl der Seitenaufrufe