Recent News

Daisypath Vacation tickers

Freitag, 12. Oktober 2012

Anyanyelvi környezet avagy csodák márpedig nincsenek

Az összes újságban, tévében, nyelviskolában elhangzik az a bűvős mondat, hogy anyanyelvi környezetben milyen könnyű nyelvet tanulni, mert az emberre csak úgy ragadnak rá a szavak, fordulatok és hipp-hopp észre se veszi az ember és máris az adott nyelven kommunikál. Meg hogy mennyire hasznosak a külföldi nyelvtanfolyamok, ahol akár 2 hét alatt is eredményt lehet elérni.

Ehhez képest amit én látok az az , hogy hiába van az ember anyanyelvi környezetben, itt is kell tenni erőfeszítést azért, hogy az ember haladjon, fejlődjön a nyelvtudásában. Az utcán járva nem ragad az emberre a nyelv v. legalábbis olyan kis mértékben, ami miatt van olyan csoporttársam aki már 11 éve itt él, van aki 4 éve, van aki 2 éve és mind ugyanazon a bűvős szinten a B2-ön vannak. Persze mint mindig itt is vannak kivételek, olyan emberek akiknek tényleg jó a nyelvérzékük és akikre tényleg csak úgy ragad a nyelv, de rájuk ragad nem anyanyelvi környezetben is.
Szóval a lényeg, hogy ezt se adják olcsón, itt is, anyanyelvi környezetben is bele kell az embernek adnia magát, hogy eredmény legyen.

2 Kommentare:

  1. Érdekes ezzel én is szembesültem. A kínai nő, aki 15 éve él itt ugyanúgy B1-gyel ül be a kurzusra mint én, aki 3 hónapja van itt.

    Nem lehetne a kommentelést egyszerűbbé tenni? Fiók megadás, kapcsa picit sok... :s

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. közben én már rájöttem, hogy mi a sztori. Egyszerűen nem elég műveltek, hogy úgy mondjam, tehát szerintem olvasási-írási gondjaik is vannak. többször vettem észre, hogy nehezen lassan értik meg, mi a feladat, én már régen tudom, amikor még magyaráznom kell.

      KOmmentelés: anonym-ként is írhatsz, ha lenyitod a fület, ott van az alján, ott nem kell fiók. sajna más lehetőség - tudtommal - nincsen.

      Löschen


Flickr

Labels

adventi vásár (1) ádventi vásár (3) álláskeresés (3) Alte Donau (4) amazon (1) Anmeldebescheinigung (1) barátság (4) Bécs (2) bécsi étterem (1) bécsi fotók (7) bécsi kávéházak (4) bécsi mozik (2) Böjte Csaba (1) Bramberg am Wildkogel (1) bűnőzés (1) Burgtheater (1) cég (1) Colmar (1) családfakutatás (1) Da Capo Wien (1) DACH régió (1) Deutsch Perfekt (1) Donauinselfest (1) döntés (1) egy év (1) érzelmek (1) étterem (1) évkezdet (1) fotók (1) Freyung (1) Grinzing (1) Hallstatt (1) havazás (1) heiligenkreuz (1) hétvége (1) Hofburg (1) húsvét (2) IKI (1) Informatikai álláspiac (1) kábellopás (1) Kahlenberg (1) Karácsony (2) kastély (1) katasztrófa (1) képek (1) képeslap (1) kerékpárutak (1) kirándulás (3) kreatív (3) külföldi vélemény Pestről (1) lakás (1) Laxenburg (1) Leopoldsberg (1) levéltár (1) MA 35 (1) maradunk (1) Maria Theresia Platz (1) Mariazell (1) MÁV (2) mayerling (1) MINGO (1) mosókonyha (1) mozi (1) München (5) München in Motion (1) negatívumok (1) nyelviskola (3) nyelvrokonság (1) nyelvtanulás (5) nyelvvizsga (1) Opera (2) ORF (1) összegzés (1) osztrák világörökség (1) pozitívumok (1) Práter (3) program (1) Radio Niederösterreich (1) Railjet (1) Rathaus (1) recept (1) SAP piac (1) Schönbrunn (1) Schweizerhaus (1) Semmeringer Bahn (1) síelés (1) Spiele der Stadt (1) Spittelberg (1) strand (2) szánkópálya (2) szemétlerakó (1) templom (1) tűzijáték (1) újság (1) vállalkozás (2) vásár (1) vegyes (2) videóajánló (1) Vienna Time Travel (1) Volkstheater (1) vonatjegy (1) Wachau (1) Wien Museum (1)

Dieses Blog durchsuchen

Gesamtzahl der Seitenaufrufe