Recent News

Daisypath Vacation tickers

Donnerstag, 4. Oktober 2012

Naschmarkt hétköznap és szombaton

Bécs legnagyobb és leghíresebb piaca a Naschmarkt, volt szerencsém arra járni többször is, elsőnek hétköznap ejtettem útba, hogy felmérjem a kínálatot és a helyzetet. Elsőre nem estem hanyatt tőle, egyrészt a fővám téri piac nekem hangulatosabbnak tűnik, másrészt nem egy francia piac és a standok között is szűk a hely. Viszont ami pozitívum mellette hogy rengeteg féle dolog van itt, amit alig-alig lát az ember máshol, Mo-on meg biztosan nem. A halválasztéka is kimagasló, láttam különféle rákokat és a legtöbb szerencsére nem előfőzött mint Mo-on.
Fűszer is sok van, mindenféle, persze jó árban, azt azért hozzá kell tenni hogy kajában drágább ausztria mint Magyarország. De azoknak akik szeretik a ritkaságokat és egzotikusabb kajákat, azoknak nagyon jó és hasznos.

Legutóbb szombat reggel néztem ki, gondoltam van bolhapiac is, termelői piac is, akkor új arcát mutatja. Valóban más képet mutatott, a termelői piac nagyon jó, tényleg házi szőlőt lehet kapni és olcsóbban is mint a piac többi részén. Ami viszont hátránya a szombati vásárlásnak az az, hogy teli van turistákkal, akik viszik magukkal a méretes fényképezőgépet és toporognak, bámészkodnak és persze az aki, haladni akar, mert csak egy szimpla ebédhez gyűjti össze a hozzávalót, annak ez keserves. Úgyhogy nagyon örültem amikor minden megvolt és m ehettem. De a szőlőért érdemes volt kicsit toporogni:))))

Állítólag ismert még a Karmelitenplatzon levő piac is, úgyhogy legközelebb azt is megnézem.

Frissítés: hétfőn nem túlzottan érdemes a piacra menni, alig van nyitva pár stand...

Kedves Olvasóim!
Tekintettel arra, hogy erre a bejegyzésemre kerestek rá legtöbbször, akinek van kedve hozzá kommentálja meg, hogy Bécsen belül miért pont a Naschmarkt izgatja ennyire? Nagyon szívesen olvasnám a véleményeteket, esetleges tapasztalatotokat.




4 Kommentare:

  1. Szia!
    Örömmel olvasom a blogodat, remélem, hogy aktív blogoló leszel:) Mi is ausztria irányába szeretnénk elmozdulni, de a mi helyzetünk kicsit speciálisabb. Nagy segítség lehet egy ilyen napló.

    AntwortenLöschen
  2. szia Szeri!

    igyekszem írni rendszeresen, ahogy jönnek az élmények, most próbálom az eltelt 2 hónapot behozni azért van több.
    mikor jönnétek ki?

    AntwortenLöschen
  3. okés, várom: becsielet@gmail.com

    AntwortenLöschen


Flickr

Labels

adventi vásár (1) ádventi vásár (3) álláskeresés (3) Alte Donau (4) amazon (1) Anmeldebescheinigung (1) barátság (4) Bécs (2) bécsi étterem (1) bécsi fotók (7) bécsi kávéházak (4) bécsi mozik (2) Böjte Csaba (1) Bramberg am Wildkogel (1) bűnőzés (1) Burgtheater (1) cég (1) Colmar (1) családfakutatás (1) Da Capo Wien (1) DACH régió (1) Deutsch Perfekt (1) Donauinselfest (1) döntés (1) egy év (1) érzelmek (1) étterem (1) évkezdet (1) fotók (1) Freyung (1) Grinzing (1) Hallstatt (1) havazás (1) heiligenkreuz (1) hétvége (1) Hofburg (1) húsvét (2) IKI (1) Informatikai álláspiac (1) kábellopás (1) Kahlenberg (1) Karácsony (2) kastély (1) katasztrófa (1) képek (1) képeslap (1) kerékpárutak (1) kirándulás (3) kreatív (3) külföldi vélemény Pestről (1) lakás (1) Laxenburg (1) Leopoldsberg (1) levéltár (1) MA 35 (1) maradunk (1) Maria Theresia Platz (1) Mariazell (1) MÁV (2) mayerling (1) MINGO (1) mosókonyha (1) mozi (1) München (5) München in Motion (1) negatívumok (1) nyelviskola (3) nyelvrokonság (1) nyelvtanulás (5) nyelvvizsga (1) Opera (2) ORF (1) összegzés (1) osztrák világörökség (1) pozitívumok (1) Práter (3) program (1) Radio Niederösterreich (1) Railjet (1) Rathaus (1) recept (1) SAP piac (1) Schönbrunn (1) Schweizerhaus (1) Semmeringer Bahn (1) síelés (1) Spiele der Stadt (1) Spittelberg (1) strand (2) szánkópálya (2) szemétlerakó (1) templom (1) tűzijáték (1) újság (1) vállalkozás (2) vásár (1) vegyes (2) videóajánló (1) Vienna Time Travel (1) Volkstheater (1) vonatjegy (1) Wachau (1) Wien Museum (1)

Dieses Blog durchsuchen

Gesamtzahl der Seitenaufrufe